Звездният ни рожденик: Мариана Попова на 38

Вижте най-интересните факти за популярната ни певица
4

Снимка: Булфото

На 6 юни рожден ден празнува популярната българска певица Мариана Попова. Родена през 1978 година в София, тя завършва гимназия "Филип Станиславов", а след това следва поп и джаз пеене в Нов български университет.

Тя започва активната си музикална кариера през 1996 година, когато става вокалистка на група Кокомания. Днес тя е една от най-популярните съвременни поп певици у нас.

Ето най-интересното за популярната ни певица:

Като дете в продължение на 2 години тя се е занимавала с народно пеене и народни танци.

През 2001 г., заедно с Деси Добрева и Алекс Раева, побеждават в обявения от „Шоуто на Слави“ конкурс за беквокалистки. Мариана обаче остава там няколко дни и решава да се отдаде на самостоятелната си кариера.

През май 2006г. тя представя България на музикалния конкурс Евровизия.  Тя изпълнява песента си „Let Me Cry“, в която беквокалист й е Азис.  Песента обаче не се класира за финал в конкурса.

През 2008 г. издава дебютния си албум "New Religion", в който са включени 11 песни.

В годините Мариана Попова е взела участие в редица телевизионни програми като „Великолепната шесторка“, „Вип Брадър“, „Гласът на България“ и други.

През 2008 г. печели награда за най-добра изпълнителка на БГ радио, а 4 години по-късно тя печели втора награда - за най-добър БГ текст от БГ радио с песента “Чуй ме” (дует с Орлин Горанов).

На 28 декември 2009 г. певицата ражда дъщеря си Мария-Магдалена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Г Първанов преди 7 години
Честито,Муцка!:)
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да е жива и здрава.Весел празник.