Уил Смит и Ленъкс Люис ще носят ковчега на Али

Погребват легендата в петък
Обновена: 8 юни 2016 07:45 | 8 юни 2016 07:45,
20
Уил Смит и Ленъкс Люис ще носят ковчега на Али
Снимка: Facebook

Холивудската звезда Уил Смит и последният неоспорим световен шампион в тежка категория Ленъкс Люис ще бъдат сред носачите на ковчега на Мохамед Али, съобщава BBC News.

Смит изигра боксовото величие през 2001 г. в биографичната лента, носеща неговото име и покрай снимките се сприятели с него.

Другите носачи ще са Джери Елис, който е брат на бившия световен шампион в тежка категория Джими, братовчедите на легендата Джон Грейди и Джан Уодел, племенникът му Ибн Али, бившият му шурей Комави Али и семейният приятел Джон Рамзи.

Тленните останки на починалата боксова легенда Мохамед Али вече пристигнаха в родния му град Луисвил, щата Кентъки.

"Али вече си е у дома", написа в Туитър кметът на града Грег Фишър.

Погребението ще се състои в петък, а траурното шествие ще премине през целия град и ще бъде излъчено на живо в Интернет. Маршрутът на процесията ще премине през значими места в кариерата на трикратния световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория.

Мохамед Али почина в болницата на 74-годишна възраст, като в последните 32 години той страдаше и от болестта на Паркинсон.

В професионалната си кариера Мохамед Али има 61 мача, в които е постигнал 56 победи, 37 от тях с нокаут. Също така той има олимпийска титла от 1960-а година, а през 1999-а година беше определен и за Спортист номер 1 на 20-и век.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, българите се пишат християни. Уж не трябва да прелюбодействат, ама 90% го правят. Уж не трябва да крадат, ама повече го правят най-малкото с укриване на осигуровки. Уж не трябва да се злослови, а почти всички го правят и т.н. да не изброявам.Е, и кое е по-добре - някаквя изкуствена вярност към религия, която не я чувстваш ли?
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябваше може би и Форман да поканят - голям съперник и приятел!
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, това е българина. Вари го, печи го, бай *** си е и това си е. Бил шампион, ама защо си бил сменил фамилията. Все нещо не е наред, все за нещо трябва да се мрънка, все за нещо трябва да се драка. И дори не разбира, че най-вече сам на себе си вреди и се тормози излишно. Абе гледай си живота и не се тормози за глупости. Какво ти пука кой каква религия е приел? Теб лично с какво те касае чуждия живот? Пари ли иска от теб, пречи ли ти с нещо, какво? Все на всяка манджа меродия да е бай ти ***
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека си живее в свободна страна и е можел да стане и будист, ако иска. Стив Джобс например беше приел будизма. И какво от това? В САЩ се гледа какво можеш и какво постигаш, а не как се казваш и каква ти е религията. Вие като не сте си сменили религията, да не би д а я спазвате? Или пък сте постигнали нещо? На никого не му пука каква му е религията, шампиона си е шампион.
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 9Ако Беше Касиус Клей да го уважавам , но той е Мохамед Али. Запомни!
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Касиус Клей беше шоумен и имаше 100 пъти по-богат речник от братята-*** Кличко или както там им е истинската кашерна фамилия.
4
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям шампион , но жалка душица! А това обезсмисля величието му.Толкова за тоя.
3
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самият факт, че великият Виталий Кличко на един от последните си мачове искаше да го презентират преди двубой най-великите ...Джо Фрейзър, Джордж Форман, Ленъкс Луис, Ивендър Холифийлд и Майк Тайсън, а Али го нямаше ...говори много какъв човек е за Виталий, тоя.
2
9
 
5
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Няма как да уважавам човек който си е сменил религията! Обикновено това го правят афроамериканци. Не съм чувал за индианци да си сменят религията. Едва ли католиците в Бразилия, Мексико и прочее си сменят религиите.
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй го биха у главата Форман и Фрейзър, че получи паркинсон доживот.