Модни диктатори: Джеръми Скот

Нoвото име на нестандартната мода
18 юни 2016 14:28, Криси Табачка
0
Модни диктатори: Джеръми Скот
Джеръми Скот и Риана, Снимка: Reuters

Скот е американски моден дизайнер, роден в Канзас, Мисури. Той учи в бруклинския институт „Прат“ и започва кариерата си през 1990 година с представянето на собствена колекция по време на Седмица на модата на Париж.
Емблематичният му почерк и това, което всъщност го направи особено известен, се състои в създаването на уникални, комични и нестандартни изделия като панталони с един крачол.

За да установи себе си и своето име, Скот прави няколко ревюта в Париж преди да се завърне в Щатите.
Любопитно е, че в няколко класации поред за най-важни дизайнери в модната индустрия, името на Джеръми Скот изпреварва лица като Стела МакКартни и Алекзандър Маккуин.

Списание Vogue определя колекцията му за пролет-лято като шоуто на 2000-та година, противно на критиките, че създава дрехи, които никой никога не би носил.

Това е един от първите знаци за това, че дизайнерът знае как да се представи добре и определено да не се отказва от целта си.
Нестандартните дрехи на Джеръми Скот са носени от звезди като Кание Уест, Камерън Диас, Парис Хилтън, Мадона, Кайли Миноуг, Лейди Гага, Гуен Стефани, ASAP Rocky, Джъстин Тимбърлейк, Ники Минаж, Фърги, Кристина Агилера и много, много други.

През 2008 година, Джеръми Скот обединява усилия със спортния гигант Adidas в създаването на колекция обувки, която само дни след официалното представяне се превръща в любима на много хип хоп звезди.

Още за дизайнера четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари