Драмата във висшата мода

Висша мода 2016: Какво се случи с Christian Dior?
6 юли 2016 21:47, Криси Табачка
0
Драмата във висшата мода
Снимка: Yannis Vlamos / Indigital.tv

Огромните промени в модната индустрия, свързани с творческите директори на големите къщи и тяхната смяна или напускане, неминуемо носят последици след себе си.
Откакто Раф Симънс напусна миналия октомври, двамата му наследници в лицето на Люси Майер и Серж Руфе трябваше да определят посоката на дизайна.

Една задача, която крие в себе си безкрайно много подводни камъни и опасности.
Потенциалът на това, всичко да се обърка, бе особено голям, но двамата не се поддадоха на творческа парализа и се срещнаха лице в лице със задачата.

Майер и Руфе обръщат посоката на ревюто висша мода за есен 2016 към това, което младите дами биха искали да си купят от Christian Dior – женствени рокли в класическо черно и бяло.

Обръщането към богатството в архивите на модната къща се изразява в емблематични силуети и поли с кринолин, но без корсетите в горната част.

Вместо тях, дизайнерите залагат на обемни черни рокли с акцент върху полите и забележителни бродерии в сребърно и златно.

Официалната концепция на колекцията е идеята за подчертаването на шивачите в ателиетата на Dior – тази част от модната къща, която осигурява продължителност на уменията и майсторството през годините, без значение кои са на водещите постове.

Трябва да отбележим обаче, че това не бе постигнато с голям успех – римските сандали превърнаха дрехите в нещо, което младите жени биха сложили когато са на почивка, но не и когато са на официално събитие.
Това е разбираемо и може да се обясни с едно-единствено нещо – Люси Майер и Серж Руфе нямат достатъчно познания за света на своите богати клиенти.
Двамата не знаят начина на живот на заможните привърженици на Dior, а колекциите висша мода определено се нуждаят от това.

Как са се справили с колекцията – можете да разгледате в галерията на Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари