Лили признава: В България бях едно нищо!

"Комунизмът не ме е създал, живяла съм през комунизма"
33
Лили признава: В България бях едно нищо!
Снимка: Булфото

Лили Иванова се върна в спомените за началото на своята кариера. Може би малцина знаят, но първата й плоча била издадена не у нас, а в Румъния.

Как от треторазрядна певица се е превърнала в голяма звезда?

"Не е станало като си седя и си мисля, че съм най-великата. Станало е с работа", каза Лили в интервю пред bTV.

Певицата не се свени да отговаря на критиката.

"Чувала съм упреци, че комунизмът ме е създал. Той не ме е създал, просто съм родена или живяла по времето на комунизма. Той не може да ме създаде. Сега вече имаме пълна свобода и демокрация. Нека се създадат или самосъздадат и други", отговаря тя.

Как е поставено началото на нейната кариера?

Още по темата

"Съдбата е решила някои неща. Дойдоха и ме потърсиха една група, една селска група. Чули, че някаква медицинска сестра пеела добре, дойдоха и ме потърсиха... Влязох в тази група, някои неща ми харесаха, повечето не ми харесаха. Вдигнах си пак чукалата и се прибрах обратно в Кубрат. Бях само на един концерт с тях. Но успях от тях да чуя много разговори, да науча, че имало Концертна дирекция. И си викам, ако съм решила да ставам певица, значи трябва да отида в София и така - взех влака и тръгнах.

Първата й визита в столицата и посещението й в бюро "Естрада" било неуспешно. Върнала се в Кубрат, но по късно дошла в София втори опит, защото не се отказала от мечтата си да стане певица.

"Втория път, когато дойдох пак с куфарчето, ме посрещна един мой съученик – Павлин Иванджиков, който е син на моя учител по пеене в Кубрат. Той беше студент тук в Консерваторията. И ми каза така: "Ти луда ли си да дойдеш тук? Тука са такива лъвове". Нашият разговор се водеше пред хотел "България" на жълтите павета. Имаше там на ъгъла един ресторант, един магазин за цветя. И казвам: "Виждаш ли онзи магазин за цветя? От там ще ми купуват цветя за концерта". Толкова съм била вече самонадеяна и амбицирана .Аз съм дошла, за да победя. А той се изсмя и казва: "Ти луда ли си? Тук Емил Димитров е най-големият, той е лъв, и Мария Косева". Наистина те бяха звездите тогава. Аз не се познавах нито с единия, нито с другия. След това се запознах, защото ме сложиха да пея в тяхната група", разказва още Лили Иванова.

По късно съдбата я отвежда в Букурещ, където пее в театър "Танасе" и хотел "Амбасадор".

"Там живеехме всички, групата ми и аз и пеехме в ресторанта, имахме програма – 20 минути. А аз след това пеех пък в театър "Танасе". Там идваха най-големите джаз музиканти на Букурещ. Тогава самите музиканти ми предложиха да направя запис с тях и така излезе първата ми плоча, която беше издадена в Румъния, а не в България. Тук никой не ме зачиташе. В България бях едното нищо. И това е", спомни си още Лили Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Лили Иванова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Забравила е много ясно.Нали е на 100 години.Другарката е изкукуригала тотално.Полковник Иванова била нищо?Хайде бе!?Я ние да пробваме да не си плащаме данъците да видим дали ще ни се размине.
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се че не я е създала. Успяла е да се развие в комунистическа среда и е използвала всички инструменти за да успее защото е талантлива. Всички които смятат че някой друг те създава са меко казано в грешка и ако трябва да сме честни, по скоро тя е била връзката между хората и партията, която е спечелила повече от Лили, от колкото Лили от партията.
1
7
 
30
 
! Отговори
пожелание преди 7 години
Безспорен талант . Да е жива и здрава !!!