Жени Живкова - за грешките на жените с аксесоарите

Вечната класика е малка рокля, но не черна, настоя тя
25 сеп 2016 15:15, Криси Табачка
12
Жени Живкова - за грешките на жените с аксесоарите
Снимка: архив, Булфото

Да бъдеш внучка на бившия Първи и дъщеря на Людмила Живкова със сигурност не е лесна задача. Не и когато пътят и професията, в които искаш да се развиваш, изискват да утвърдиш своето име.

Жени Живкова успява да излезе от сянката на своето семейство и да наложи името си като един от най-известните модни дизайнери.

През 1991 година създава модна къща „Жени стил“, която развива и до днес. Носителка е три пъти на наградата „Златна игла“ на Българската академия за мода, последната през 2014 година и традиционно представя по две колекции: пролет-лято и есен-зима.

Буквално преди ревюто ѝ за есен-зима 2016 се срещнах с нея, за да разбера без какво не може Жени Живкова, какви са тенденциите през погледа на „Жени стил“ за сезона и колко точно е модерна българката.

Как стигнахте до това името Жени Живкова да стане един от синонимите на българска мода?

Много упоритост, труд, екип, който стои зад теб, това е според мен. И малко късмет, както дъщеря ми казва, за всичко трябва и малко късмет.

Какъв е процесът по създаване на един силует от ваша колекция?

Ами много ми е трудно началото на създаване на колекция, защото аз понякога купувам първо платовете, а после започвам да мисля моделите. Понякога е обратното – създавам модел, а после започвам да търся подходящи материи и платове за това, което съм измислила. Понякога дори сънувам някакви неща като модели, но не ги реализирам, честно казано. Започвам с някаква идея, променям, сменям и често голямото вдъхновение идва накрая, когато вече няма време.

Вижте какво още споделя Жени Живкова в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
р4ртъг преди 7 години
Не съм виждала хубави нейни модели. Всичко, което съм видяла от нейни колекции е наистина класическо, но често - доста старомодно и скучно. Със силен полъх на нафталин. Преди много години си бях купила ботуши от нейн магазин - бяха семпли, хубави и удобни.Ако ви трябва много строг и класически модел дреха, ще го намерите. Но ако търсите нещо свежо и модерно, не е това "дизайнерът".
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моделите изглеждат добре, но когато сме с права рокля с дължина малко над коляното, при сядане се вдига много над коляното, което за работа не е приемливо.Иначе тези дължини наистина са най-стилни.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До За златната игла: А ОТ КЪДЕ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ ?!...ТОЗИ ВЪПРОС МОЖЕ ДА СЕ ОТПРАВИ КЪМ ВСИЧКИ С "МНОГО ПАРИ"МАЛКО ОТ ТЯХ ИМАТ ОБЯСНЕНИЕ НЕСЪПРОВОДЕНО С ЛЪЖИ И ПРЕСТЪПНОСТ! ДОРИ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ОБЯСНЕНИЕТО ИМТО Е НЕАКТУАЛНО! МОЕТО Е: "ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА" В БЪЛГАРИЯ Е КАК СЕ ПРАВЯТ МНОГО ПАРИС ЛЪЖИ И ВСИЧКИ ВИДОВЕ ПРЕСТЪПНОСТ,НЕОБЕЗПОКОЯВАНА НИКОГА ОТ НИКОГО! НЯМА ЗАКОНИ ПРИЛАГАНИ НА ПРАКТИКА/те са теория/И НЯМА ИНСТИТУЦИИ,ФУНКЦИОНИРАЩИ СПОРЕД ПРАВИЛАТА! ЧЕСТНИЯТ ЧОВЕК БИВА УНИЩОЖАВАН!
6
1
 
5
 
! Отговори
За златната игла преди 7 години
Не знам доколко я е заслужила, не съм модист, но не може да се отрече, че прилага златен метод - наема най-добрите дизайнери и шивачки, купува качествени платове, може да си позволи да наеме най-добрите модели. Всичко това се прави с пари, с много пари.С толкова пари и Киро Кофражиста ще стане известен модист и ще спечели Златната игла.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много хора са именити родители, но не създават име. Тя е започнала, когато много грачеха срещу дядо ѝ и майка ѝ.
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази жена, висока 145 с обувки на токчета, да не ми говори за аксесоари.Никакък стил не може да има жена висока 138 см.
3
2
 
13
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Да не обиждаме продавачките на сергии!
2
0
 
14
 
! Отговори
st.anger преди 7 години
това са то традициите!преди време дядо и беше олицетворение на стила, а вроденият финес и аристократичният му изказ просто можеха да учудят всеки, така да се каже ...
1
1
 
16
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Ако не беше в БГ- щяха да вращат крадени пари отработвайки ги в затвора