Кланът Кардашиян: Машината за долари

За фамилията пари може да се правят от всичко
4 окт 2016 15:22,
24

Снимка: Instagram

Телевизионни риалити, козметични продукти, приложения, видеоигри, модни линии и публични появи срещу висока цена: фамилия Кардашиян са изградили империя, оценявана на над 100 милиона долара благодарение на умел маркетинг и социалните мрежи.

С въоръжения обир, на който жертва стана Ким Кардашиян през нощта в неделя срещу понеделник в Париж, известното семейство отново е във водещите заглавия на световните медии. А стойността на плячкосаното, оценявано на 9 милиона евро, хвърля светлина върху охолния им живот.

Още по темата

Кланът Кардашиян/Дженър по всякакъв начин майсторски трупа пари от славата си, независимо дали става дума за приложение на смартфон или пък за "домашно порно".

Всеки ден някой от членовете на клана може да се появи със сензация на корицата на списание, да стане обект на клюки в интернет или да публикува в социалните мрежи послания или пък снимки, които да вдигнат щум. Това са все сгодни случаи да се трупат пари.

Показателен за интереса, който поражда семейството, е фактът, че телевизионното риалити "Keeping up with the Kardashians", следващо премеждията на клана, навлезе в 12-ия си сезон. Според някои сметки семейството получава до 25 милиона долара на сезон, припомня БТА.

"Всички те са майстори в изкуството да управляват имиджовата си марка, особено Ким и майка й Крис Дженър", подчертава г-жа Кристин Кърк, президент и главен изпълнителен директор на Social Muse Communications, компания за връзки с обществеността и маркетинг в социалните медии.

"Ким, която в началото будеше подигравки, стана предприемач и опасна бизнес дама, навлизайки в модното облекло и технологиите. Тя е кралицата на социалните медии", допълва Кърк.

Според специализираното списание "Форбс", Кардашиян, която е и съпруга на рапъра Кание Уест, вероятно притежава състояние от 85 милиона долара и само през 2015 година е спечелила "приличната сума" от 51 милиона долара, което я поставя на 42-о място сред най-добре платените знаменитости.

Солиден капитал

Не по-малко от 40% от доходите й идват от видеоиграта "Kim Kardashian: Hollywood", посочва "Форбс". Целта на тази игра е да увеличава славата и репутацията й . . .

Дивата с 84 милиона последователи в Instagram, както твърдят слуховете, може освен това да поиска над 100 000 долара, само за да се появи някъде, а това че с името й са свързани парфюми, производители на бонбони или на хапчета за отслабване също допринася за големите пари, които идват при нея.

Надарената калифорнийка натрупа капитал с книга с нейните най-добри селфита, озаглавена "Selfish", и създаде с няколко от сестрите си линията за облекло "Dash".

Обещаващата актриса на 35 години се прочу първоначално благодарение на видео, показващо забавленията й с нейното бивше приятелче рапъра Рей Джи. Видеото изтече в интернет и тя съди компанията, разпространила това "домашно порно", искайки 5 милиона долара.

Фамилията обаче е подплатена със стабилен капитал, натрупан от професионалните успехи на бащата, високоплатения адвокат Робърт Кардашиян, починал през 2003 година. Предполага се, че той е оставил на семейството си 100 милиона долара.

Майката на Ким, Крис Днежър, омъжила се повторно след развода си с Робърт Кардашиян за бившия атлет Брус Дженър, умело управлява семейния бизнес и дъщерите й вървят по нейния път, възползвайки се и от най-малката предоставена им възможност.

"Крис Дженър ръководи всичките си дъщери, тя донякъде е мозъкът, който стои зад всичко това", допълва г-жа Кърк. "Ким обаче има голям контрол върху марките си и върху своя бизнес".

Различни източници твърдят, че семейство Кардашиян получават заплащане дори за приствието си в Twiter. Ким вземала по 10 000 долара за промоционален туит, а сестрите й получавали десетки хиляди долари за спонсорирани изображения в Instagram.

И между другото, ако Ким може засега да настоява за короната на кралицата на социалните медии, то нейната по-малка сестра Кендъл Дженър я догонва: манекенката има 76 милиона последователи в Instagram и 10 милиона - в Snapchat.

Макар някои да са уморени от постоянното и натрапчиво присъствие на семейство Кардашиян, то сигурно ще продължи да върти бизнеса си, поне за момента, според г-жа Кърк: "Ако вървят по същия път и Ким все така взема правилните решения, то те ще запазят присъствието си". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
dido преди 7 години
до 18Много нагласена изглежда цялата история в Париж. Това е постановка, ама не знам с каква цел. Дали са откраднали нещо въобще не знам, но с малко PR се вдигна голям шум.
17
0
 
1
 
! Отговори
Mimi преди 7 години
Za kakvo stava Duma Tuk? Za nekvi 10miliona ?!? Boje,boli q debeliq neq
16
1
 
2
 
! Отговори
в париж е скъпо преди 7 години
Ходили до Париж с милион джобни ,*** дори швейцарските банкери едва ли ходятдо Париж или Лондон с толкоз ценен матреал под ръка , хм освен ако не са от ктбб.
15
2
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Кланът Кардашиян: Машината за долари------------Кланът - сплотеност, единство, стабилност, липса на предрасъдъци, самоуважение по свой начин ... За съжалиние точно това липсва на по голяма част от българите! Не, не е толкова елементарно за постигане!
14
1
 
7
 
! Отговори
РВ преди 7 години
Медиите... Те са виновни за всичката тази глупост. Кой щеше да ги знае тези ако не бяха медиите? Щом дори и аз- който гледа само Дискавъри , хистори и анимъл планет знае кои са тия баници... Значи рекламата им работи!
13
1
 
12
 
! Отговори
Пфу....!!!! преди 7 години
Високомеримето,егоизма,суетата,алчността,наглостта,парадирането с богатство,все качества и действия,огледални проекции на усещането за изначален комплекс за малоценност.Постоянно навиране в носовете на хората,собствената си персона,зада се самодоказват,колко са "уникални" !!!Плюя!Плюя и на тях и на всички синьо-зелени и на консуматорското общество на тази измислена. държава!!!!
12
1
 
9
 
! Отговори
Абе преди 7 години
Глупава раса,лесно манипулируема.На тоя свят има толкова много важни проблеми за решаване,ама всички се юрнали да тъпчат пари в джобовете на разни футболисти,тенисисти,артисти и причие с нищо недопринасящи за благото индивиди,които стават милионери и въобще не им дреме за бедняците.Да са живи и здрави балъците,заслужават си мизерната съдба.
11
0
 
12
 
! Отговори
ined преди 7 години
Не е луда тая дето взема милионите, а тея дето и ги дават.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да ни ги пробутват аз не мога да ги различавам, всички приличат на наконтени шведки, като нашите.
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кланът" Кардашиян е олицитворение на това как от нищо можеш да направиш пари, стига да има достатъчно *** хора. Всъщност нито една от тия не е направила нищо през живота си, известни са с това, че са известни, а оттам и риалити програми, козметика и какво ли още не. Докато има глупави хора, които да са привлечени от суетата, тия никаквици ще просперират.
8
0
 
20
 
! Отговори
... преди 7 години
Бе ясно е накъде върви сета! След като на един огромен *** в прекия и преносния смисъл се обръща повече внимание отколкото на много други неща дето пряко ни касаят! *** дето има една дума здраве да е! Друго не ни остава!
7
0
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
мнооо як *** има тая ... ама в прекият смисъл на думата
6
3
 
20
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
А да сте видели те да се появят в страни с хубави жени като България, Русия, Сърбия и т.н.. Май не са ходили там за да не се комплексират от изящно големите си части от телесата си. В САЩ може да продаваш всякакви ***, защото има много балъци да ги купуват и да вярват в нереални неща. Иначе тези са си най-обикновени жени със свободно време и пари да се тунинговат.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сигурно е много гадно цял свят да те знае само поради факта че си жена на няква рапърска *** и че си с голям гАз
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най- гнусна ми е Кайли Дженър, а опитите й да трупа слава на гърба на разкошната си адашка са смешни.
3
2
 
15
 
! Отговори
Бял Данъкоплатец преди 7 години
Докато има будали ще има и тарикати.Разликата е ,че там на фона на макдоналдските ''спортни'' гаджета масово срещани в Хамериката има кой да им завижда за външен вид и поведение.Приликата с БГ е че това всичкото прилича на една чалгализация-да си умишлено скандален и порочен за да правиш кинти от това.И в същото време са толкова нещастни такива хора.Бижута за 10 милиона..... както бихме попитали по нашенски-за какъв чeп са ти кардарашке...ааа пардон Кардашиянке.Ама то същото.
2
2
 
12
 
! Отговори
Pepi преди 7 години
Като има кой да им купува помията
1
2
 
16
 
! Отговори
Легендарен преди 7 години
Обаче не може да се спори за газягата на кака ви Ким и сестри. Пастрока им чак пола си смени завалията, не издържал от толкоз изобилие за кандъч аргаз д.у.пари