В резиденцията на милиардер - разходка из "Ниската палма"

Имението на Джеймс Кларк се продава за 137 милиона долара
Обновена: 5 ное 2016 15:42 | 5 ное 2016 14:32, Екип на Tialoto.bg
1
В резиденцията на милиардер - разходка из "Ниската палма"
Снимка: celebrityhousepictures.com

Мултимилиардерът Джеймс Кларк преуспява, създавайки корпорацията "Нетскейп“, компанията, разработила първия комерсиален интернет браузър в света.

През 90-те продуктът доминирал пазара, но за 4 години светкавично бил изместен от Internet Explorer. Това се случило по време на първата война на браузърите, завършила през 2006 г. Още през 1995 г. браузърът на Кларк губи 90% от потребителите си, губейки позиции на пазара.

След падането на основния продукт на "Нетскейп“, Джим Кларк продал кода му и така се появила Mozilla. Корпорацията на 71-годишния Джим е произвела JavaScript, съдействала е за развитието на световния гигант Google, както и за развиването на триизмерната видео визуализация. Позитивите от всичко това са над 2 милиарда долара.

В личен план милиардерът има забавни епизоди. Джим има четири брака и четири деца. Към днешна дата 71-годишният компютърен предприемач е женен за 37-годишната австралийска моделка Кристи Хинзе, която му е родила две разкошни деца.

След като Джим натрупал значително финансово състояние, през 1999 г. той закупил гигантската резиденция "Ниската палма“ за скромните 11 милиона долара. Сградата е разположена в Палм Бийч, Флорида.

Частният рай има 6 спални, 6 бани, асансьори, спа център, басейни, винарска изба за 20 хиляди бутилки, множество всекидневни, мокър бар, билярдна зала, чудовищна кухня и не по-малка трапезария, както и музикална стая. Имотът идва с няколко екстри – къща за гости, хангар за лодки и 4 островчета.

"Ниската палма“ е строена през 1930 г. от шведския архитект Морис Фатио. Това огромно имение разполага с колосалните 5 606 кв. м застроен лукс и 20-декарова градина, която гледа право към Атлантическия океан. Всичко тук е огромно.

Резиденцията на компютърния предприемач не страда от стилово разнообразие. В еклектиката се преплитат различни интериорни разновидности, като водещи са средиземноморските, източните и готическите елементи. Но например в кухнята ще срещнете малко провинциален стил с характерните си покривни греди и варовикови плочи по пода. Във винарната пък ще забележите колони с античен привкус.

След 17 години в този дом 71-годишният милиардер е готов за разнообразие. От две седмици насам "Ниската палма“ се продава за "скромната“ сума от 137 милиона долара.

Вижте имението в галерията на Tialoto.bg

Изготвил: Александър Градинаров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари