Мюсюлманка е, красива е, иска да е мис на Минесота

19-годишната девойка разби представите на индустрията за красота
30 ное 2016 08:07,
103
Мюсюлманка е, красива е, иска да е мис на Минесота
Снимка: Reuters

19-годишно момиче разби представите на индустрията за красота и се превърна в първата мюсюлманска състезателка в конкурса Мис Минесота, която гордо носи хиджаб и буркини на кръга за бански костюми, съобщи "Мирър".

Халима Аден сподели, че иска да използва конкурса като възможност да промени грешните схващания за исляма.

"Дълго време си мислих, че да бъдеш различен е нещо лошо. Но пораствайки, стигнах до заключението, че всички сме родени, за да се откроим, никой не би желал да е в сянката. Просто си помислете колко щеше да е скучно, ако всички бяхме еднакви", казва тя.

Мюсюлманка е, красива е, иска да е мис на Минесота
Снимка: Reuters

Халима и семейството й пристигат в САЩ като бежанци от Сомалия когато тя е едва на 7 години.

"Щастлива съм, че живеем в САЩ, където всеки е свободен и може да носи това, което си поиска. Горда съм с Халима", сподели майката на победителката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
5
 
! Отговори
бг преди 7 години
Всичко е политика.
68
0
 
16
 
! Отговори
тцц преди 7 години
Тръмп, качвай я на самолета и от където е дошла да си показва чаршафа на главата : ))))
67
0
 
15
 
! Отговори
Янко преди 7 години
Първо да я видя по терлици и ще реша дали е красива :)
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако иска да я изберат за най-крсивата,да си свали тези чаршафи от себе си,за да я видят хората и се убедят в нейната красота.
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми тая ако имаше мозък, нямаше да твърди , че като пингвин е красива.
64
3
 
23
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Хе, лесно й е на тази девойка, живееща в цивилизована държава, да рекламира религия, която не признава жените за човеци... :)
63
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Иска"ли? Защото зад всяка такава провокация с приказки за "свободи" до сега стоеше радикална ислямистка група, ръководена, разбира се, от мъже. Гледах една фотоизложба от Сомалия. Имаше отбор баскетболистки със спортни фереджета и мъже с автомати да ги пазят като тренират, защото талибаните мислели женския спорт за грях и искали да ги убият. Та толкова за "свободите" и "правото на избор".
62
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До преди век тоя град (Стамбул) дори не се е казвал така, ако се сещаш.Как си с математиката?От 29.5.1453г.до сега е доста повече от век.Официално Истанбул се казва така от 1930г.Как си с историята?
61
4
 
16
 
! Отговори
искра преди 7 години
....."да промени грешните представи за исляма".......Дааааааа - милиарди хора на планетата са толкова глупави, че видите ли, не разбират колко "хубава" и "човеколюбива" е тази "религия".
60
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хареса ми един западняк дето направи религия "последователите на спагетеното чудовище" и всички последователи получиха правото да носят тенджери на главите си,като верни последователи, -това онагледява абсурдността на символите на религиозна принадлежност и много ми допада иронията му
59
7
 
39
 
! Отговори
Рая преди 7 години
Че някаква забулена ханъма дефилирала в щатите не е новина. Това е цивилизован свят, в който си свободен да правиш каквото си искаш. новина ще е ако дефилира по бански в саудитска арабия. като е толкова революционно настроена, що не пробва тоя вариант, а? иначе исляма е гнусна варварска религия и дори дефиле по бурка да направи, мнението ми няма да се промени.
58
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достатъчно е да се отклоните само на 50км от кой да е голям град в България за да видите средновековието. Няма нужда да биете 2000 км до Анадола.
57
3
 
27
 
! Отговори
До Циг преди 7 години
Разходи се до източна Турция, в кюрдските райони, да видиш как турците влачатвързани за джиповете трупове на кюрди през селата за назидание.Можеш също да видиш семейства със вендети, семейства които си женят дъщерите на по14 години. Това е бъдещето на турция, космополитните турци в градовете имат по 1-2 деца.Религиозния електорат на Ердоган имат по 7-8. Демографията е съдба.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До преди век тоя град (Стамбул) дори не се е казвал така, ако се сещаш.Как си с математиката?От 29.5.1453г.до сега е доста повече от век.
55
1
 
19
 
! Отговори
а преди 7 години
Нека вземе участие на конкурс в Саудитска Арабия!
54
1
 
9
 
! Отговори
До Циганин преди 7 години
Не знам какво си видял.Не знам и какъв си.Дали НИК-ът ти е като индикация за етнос и дали това което пишеш не е от псевдоплеменна симпатия,но не ме и интересува!Остави ги турските курорти(лично аз се съмнявам да си ходил по-далеч от Кушадасъ).Е,ако искаш да видиш Средновековие,влез във вътрешността!Доста ще се чудиш,вЕрвай ми!
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Виж , аз коментирам това което съм видял , но съм видял и София ,а тя отстъпва на Истанбул почти във всичко и в исторически план и географско разположение"Е как няма да отстъпва?До преди век тоя град (Стамбул) дори не се е казвал така, ако се сещаш.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На този кОнкурс кръг по бански ще има ли? ;)
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБоже той дори е главен редактор !?!?!?!?!?!............Не знам, кой пише заглавията на статиите но са адски прости, един такъв стил моля кажете му да спре да ги пише, много дразнят
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все едно да ми хвалят кола с покривало, че е страшна резачка със супер боя и обзавеждане...Кой ще се хване ???---Деде, освен москвичи и лади има други коли. Отиди на кой да е тузарски паркинг и забележи какви коли са с покривало и кои стоят брулени от дъжд и вятър. Да не говорим, че наистина скъпите коли стоят в гаражи недостъпни за профанските погледи.Народът има поговорка: хубавият жребец и под съдран чул си личи.