Причината за смъртта на Джордж Майкъл - сърдечна недостатъчност

"Още един велик музикант ни напусна. Може ли 2016 г. да се разкара ВЕДНАГА?"
Обновена: 26 дек 2016 09:04 | 26 дек 2016 08:56, Елка Василева
127
Причината за смъртта на Джордж Майкъл - сърдечна недостатъчност
Джордж Майкъл. Снимка: архив, Reuters

Британската поп звезда Джордж Майкъл почина от сърдечна недостатъчност, заяви мениджърът му Майкъл Липман, цитиран от Асошиейтед прес.

Преди изявлението на мениджъра полицията направи изявление, в което окачестви смъртта на певеца като "необяснена, но не подозрителна".

Британската поп звезда е починал в неделя в дома си в Англия на 53 години.

"Прощавай, приятелю! Още един велик музикант ни напусна. Може ли 2016 г. да се разкара ВЕДНАГА?", заяви в социалните медии поп звездата Мадона, цитирана от ДПА.

"Почивай в мир, Джордж Майкъл. Не мога да повярвам! Такъв невероятен певец и прекрасен човек, прекалено млад, за да ни напусне", заяви от своя страна певецът Брайън Адамс.

"Току-що видях тъжната вест за Джордж Майкъл, докато отивах да си легна. Нямам думи. Тази година отне жестоко живота на толкова прекрасни хора, които бяха прекалено млади", заяви китаристът на Queen Брайън Мей.

"Дълбоко съм шокиран. Загубих скъп приятел", заяви в Instagram Елтън Джон, цитиран от АФП.

2016 г. се оказа тежка за музикалната индустрия. През последните 12 месеца починаха известни музиканти като Дейвид Боуи, Принс, Морис Уайт, Ленард Коен и Глен Фрий, припомня Франс прес.

Британският поп певец Джордж Майкъл почина в дома си на 53-годишна възраст.

Майкъл, чието истинско име е Йоргос Кириакос Панайоту, стана известен през 80-те години на миналия век като част от дуета "Wham!", известен с хитове като "Last Christmas", припомня ДПА.

Известният изпълнител е продал над 100 милиона албуми през близо 40-годишната си кариера, припомня АФП. Майкъл е печелил множество награди "Грами" и Американските музикални награди и има общи записи с легенди като Арета Франклин, Рей Чарлс, Лучано Павароти и Елтън Джон.

Поради склонността си към наркотиците и рискования секс певецът се сблъскваше с органите на реда през цялата си кариера, припомня АП. Най-известният случай беше през 1998 г., когато беше арестуван за неприлично поведение на обществено място в Лос Анджелис. Той обаче успя да превърне случая в материал за своя хит "Outside". След като по същото време призна, че е хомосексуалист, той стана още по-популярен сред феновете си, отбелязва агенцията.

През 2010 г. Джордж Майкъл прекара четири седмици в ареста, след като се блъсна в лондонски магазин, шофирайки под въздействието на канабис, припомня АФП. Три години по-рано той беше открит припаднал в колата си и призна, че е употребявал наркотици. Той избегна затвора, полагайки 100 часа обществено полезен труд, но му беше забранено да шофира в продължение на две години, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: Джордж Майкъл
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази година ум.ира.ха от СпинПреди 100 години- от сифилисПреди 300 - от ч.у.***.Никой не стои вечно на ЗемятаЛека им пръст на покойните.Важно е, какво са направили
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой разви теорията, че Земята се пренаселваЗапочна лансирането на хомосекса.Обаче инстинкта за продължаване на рода се оказа по- силен и хомодвойките започнаха да си осиновяват деца, дори да си правят ин витро деца.
20
2
 
0
 
! Отговори
erudit преди 7 години
``narkoticite ne proshtavat`` .... za djordj moga da kaja samo hubavi neshta kato izkljuchim priema na narkotici i stimulanti do samozabrava .... ``HUBAV CHOVEK BESHE *** QDESHE``
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прекрасен човек, само дето бил обратен наркоман и престъпник.... то това няма общо с гласа!!!! Не бъркайте нещата моля!
18
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 27 То по принцип всяка песен на Джордж Майкъл те кара да я слушаш поне 3 пъти преди да си пуснеш следваща негова. Велик човек и музикант! R.I.P.
17
1
 
9
 
! Отговори
111 преди 7 години
Нищо лично но тая песен така ми се загнезди в главата че не излиза,
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 25 Болните от СПИН умират от имунна недостатъчност, не от сърдечна. Или искаш да ми кажеш че за да "схвана" малоумната ирония на Борис, трябва да се съглася, че Фреди не е бил сърдечен човек с хората докато е живял на тази земя?
15
1
 
6
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
А болните от СПИН не умират ли от сърдечна недостатъчност?Не схващаш ли иронията на Борис ?
14
2
 
10
 
! Отговори
до Лекар преди 7 години
Може!!!!Братовчедът ми си замина по същия начин!Беше на 54 г.Не пиеше, не пушеше, никога в живота си не е употребявал наркотици, спортуваше - джогинг и фитнес.Водеше природосъобразен режим на живот.Никога не е бил пълен и не е е имал здравословни проблеми.Женен, с две деца - две момчета!Имаше многостранен бизнес и остави много сериозни средства на семейството си включително и бизнеса!За около 4 години след като си замина, жена му и синовете му профукаха почти всичко!Те така...
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 8 Борис Фреди ден преди да умре казва самият той на света, че е болен от СПИН. Къде си го сложил в този списък?
12
5
 
23
 
! Отговори
Скарлет преди 7 години
Много тъжно!!! И на Коледа!!! Поклон!!!
11
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много тъжно...Още една голяма и романтична част от историята ни напусна :( RIP
10
5
 
41
 
! Отговори
една преди 7 години
Светла му памет и лек път към звездите на големият Джордж Майкъл - невероятен певец, артист, музикант и изключително красив мъж, като гръцки бог!
9
8
 
25
 
! Отговори
кифла но умна преди 7 години
Аз харесвам Джордж Майкъл може би повече от вас. Имам всичките му албуми, а вие ??
8
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да почива в мир.. има стрхотни парчета и беше страхотен музикант. Не бъдете толкова повърхностни за наркотиците и сексуалността. Просто това е бил неговия живот. На всеки трябва да е ясно, че всеки талант си върви със своите странности. Оставил е на човечеството невероятни парчета и си отива в самота. Добре е на тези празници всеки да се замисли какво оставя на децата след себе си. Не сме на този свят само за пиене и ядене.
7
13
 
30
 
! Отговори
Борис преди 7 години
Джанис Джоплин,Елвис Пресли,Мерилин Монро,Джими Хендрикс,Майкъл Джексън,Ейми Уайнхаус,Хийт Леджьр,Джим Морисън,Уитни Хюстън,Британи Мърфи,Анна Никол Смит,Фреди Меркюри,Кърт Кобейн...има още много и всички те починаха от епидемията "Сърдечна недостатъчност".
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много жалко! Един от най-големите музиканти на нашето съвремие. Лека му пръст!
5
1
 
68
 
! Отговори
Сократис преди 7 години
Сърдечната недостатъчност е завършек на повечето заболявания и тя не е диагноза а следствие!Да напишете,че някой е починал от сърдечна недостатъчност е все едно за починал пушач да напишете-Той спря да пуши...Казвайте истината и пак истината защото младите трябва да знаят какво ги чака ако злоупотребяват с наркотици,алкохол и анаболи.
4
1
 
29
 
! Отговори
Gogo преди 7 години
Велик музикант. Почивай в мир!
3
6
 
30
 
! Отговори
до 25 преди 7 години
Наркотиците и СПИН-а го взеха рано-рано.