Хапливи забележки към Тръмп на "Златен глобус"

Мерил Стрийп призова Холивуд да се обедини срещу атаките
9 яну 2017 13:14,
73
Хапливи забележки към Тръмп на "Златен глобус"
Снимка: БТА

Доналд Тръмп не присъстваше на церемонията за наградите "Златен глобус" в Лос Анджелис, но той беше там духом, или по-точно като обект на хапливи забележки и политически критики, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още в първата минута на встъпителния си монолог, водещият Джими Фалън отбеляза, че наградите "Златен глобус" са "едно от малкото останали места, където Америка все още уважава народния вот".
Това беше само началото. След това той сравни новоизбрания президент със злия крал Джофри от "Игра на тронове".

"Какво ли щеше да стане, ако крал Джофри беше останал жив? - попита Фалън. - Е, след 12 дена ще разберем".

Влиятелната актриса Мерил Стрийп подходи към темата много по-сериозно и разкритикува безпощадно Доналд Тръмп, без да споменава името му в речта си, когато й беше присъдена наградата за цялостно творчество "Сесил Б. де Мил". Тя каза, че "изпълнението", което я е слисало най-много тази година е било, когато Тръмп се подиграл на репортер с недъг.

"Това беше моментът, когато човекът, стремящ се да седне на най-уважаваното място в нашата държава, имитира недъгав репортер, човек, от когото той има много повече привилегии, власт и възможност за обратни реакции - каза Мерил Стрийп. - Този инстинкт да унижаваш, когато го демонстрира някой... с власт, достига до всички хора. Той един вид разрешава на останалите да правят същото".

"Неуважението поражда неуважение, насилието предизвиква насилие - продължи Мерил Стрийп. - Когато имащите власт използват положението си, за да тормозят другите, губещи сме всички".

Мерил Стрийп целенасочено изреди и разнородния произход на много холивудски актьори и така обърна внимание към политиката на Доналд Тръмп по въпросите на имиграцията.

"Холивуд гъмжи от аутсайдери и чужденци и ако всички те бъдат изритани, няма да остане нищо за гледане освен футбол и бойни изкуства, които съвсем не са изкуства" - каза Мерил Стрийп под аплодисменти.

Почти в цялата си реч Мерил Стрийп критикува поведението и политиката на Доналд Тръмп, призовавайки Холивуд да се обедини срещу атаките и да подкрепя свободата на словото, добави Ройтерс.

Публиката слушаше слисано и безмълвно през повечето време. Чак когато уважаваната актриса изтъкна колко разнороден е Холивуд, се чуха одобрителни възгласи и аплодисменти.

В монолога си водещият Джими Фалън спомена и новия филм на Мерил Стрийп "Флорънс", в който тя играе "най-лошата оперна певица на света". "Дори тя отказа да участва в церемонията за встъпване в длъжност на Тръмп" - подметна Фалън.

Тъжната драма "Лунна светлина" е "единственото нещо от 2016 г., което е по-депресиращо от самата 2016 година" - каза Фалън. Той отбеляза също, че гласовете са преброени от счетоводната фирма "Ърнст и Янг и Путин".

Встъпителният монолог на Джими Фалън като водещ на церемонията "Златен глобус" обаче пострада от технически проблем. Той не беше сигурен в следващите си реплики, когато засече аутокюто му, започна да импровизира, но неуспешно.

Приемайки наградата си за най-добър поддържащ актьор в "Нощният мениджър", Хю Лори също си позволи да се пошегува с Доналд Тръмп, като каза, че това може да е последната церемония за наградите "Златен глобус".

"Не искам да съм мрачен, но в наименованието има думите "Холивуд", "чуждестранен" и "преса" - обясни песимизма си той, като добави, че някои републиканци не харесват дори думата "асоциация".

Хю Лори прие наградата си "от името на милиардерите психопати, които са навсякъде".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Твърде много нападки за човек, който още не е встъпил в длъжност. Може пък и да е по-добрият избор. Не, че ще му дадат да решава важните неща.
18
7
 
31
 
! Отговори
Оскар преди 7 години
Явно на посредствената Мерил Стрийп са и свършили парите. И се надява да заработи нещо със злоба към демократично избрания президент на САЩ! Да припомним, че "Златен глобус" по никакъв начин не изразява мнението на народа. Изразява мнението на няколко подкупени киножурналисти.
17
2
 
33
 
! Отговори
Пича преди 7 години
Холивуд е лява *** открай време, основно защото щатската индустриална икономика не им изнася - сакън, да не смеят централните щати да надминат крайбрежните. И сега Тръмп като обяви подкрепа за тежката индустрия, чудят се как да го охулят. Бил сексист (ръководителката на кампанията му беше жена - и то първата жена, организирала успешна президентска кампания), бил расист (първият в кабинета му беше чернокож - Бен Карсън), само за извънземен още не са го обявили.
16
5
 
7
 
! Отговори
Рали преди 7 години
Леле колко е лесно да се манипулира българския народ...
15
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех Мерилче,животът не само червени килими и милозливи трагедии!Защо ли всички вие холивудски звезди плюете по Тръмп?защото ви знае фалшивия морал и милозливост!
14
2
 
64
 
! Отговори
Пича преди 7 години
Пряк превод на текущо съобщение в Туитъра на Тръмп (проверете и вижте сами) : "Мерил, една от най-надценените холивудски актриси, не ме познава, но ме атакува снощи на Глобусите. Тя обслужва Хилари, и съответно загуби от това. За стотен път, не съм се подигравал на репортер с недъг (никога не бих направил нещо такова), а на неговото мазничене, когато подправи история написана преди 16 години, за да ме злепостави. Поредното медийно лицемерие!"
13
3
 
37
 
! Отговори
Пича преди 7 години
Добре че са социалните мрежи, та вече човек може пряко да чете изказвания на даден политик, без да се влияе от медийни редакции и преиначавания. То в САЩ вестниците затова настръхнаха - загубиха си монопола, пък Тръмп ще въвежда и по-строги наказания за клевета. Ще се видят в чудо тогава.
12
2
 
47
 
! Отговори
Аз харесвам преди 7 години
Мерил Стрийп- актрисата, да си гледа изкуството, политическите ѝ възгледи са доста повърхностни и псевдолиберални!
11
1
 
42
 
! Отговори
Пича преди 7 години
Колкото до прословутата подигравка с недъг - Тръмп осмива маниера на говорене и видимата липса на памет на репортер, опитващ се да критикува инцидент отпреди 15 години. Репортерът има частична парализа на ръката, но Тръмп не се подиграва с това.По същия начин, лафът "да ги фанеш за п--ката" е от запис в който Тръмп говори за леки жени, оставящи се на знаменитости да ги обарват. Нито твърди, че сам би го правил, нито нищо.
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На джими му спря машината за субтитри и го видяхме колко струва без написан текст. Реален клоун
9
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешен е Доналд Тръмп сигурно е и глупав.Затова е направил 10 милиарда.А тая е някакъв клошар в сравнение с него.Яд я е,че Х.К загуби изборите и плюва отрова.
8
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демокрацията е правила, а не възможността да говориш каквото ти скимне където ти скимне. Освен това тази бабичка и част от екипа на хилари, участваще в няколко мероприятия и това е некоректно. Тръмп обаче я постави на място доста бързо.
7
1
 
36
 
! Отговори
Пича преди 7 години
Още в първата минута на встъпителния си монолог, водещият Джими Фалън отбеляза, че наградите "Златен глобус" са "едно от малкото останали места, където Америка все още уважава народния вот".Присмял се хърбел на щърбел - все едно Глобусите, Оскарите и другите подобни награди не се връчват от комисия с политически план.При условие че най-върлите републикански символи са или имигранти като Арнолд, или цветнокожи като Скалата, тая претенция че само демократите се грижат за малцинства е ***.
6
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За коментиралите по надолу: българска простотия.Иначе актьорите са си прави, който смята че да обиждаш човек с увреждане е ОК, да се замисли, ако изобщо му се отдава този процес...
5
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп ще скоро ще мачка *** Русия. Тогава друга песен ще запееге, руски ***.
4
1
 
33
 
! Отговори
На тия преди 7 години
Шорош им е писал речите.
3
2
 
40
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Човека си има по-важни задачи от това да присъства на раздаването на някакви измислени награди, които се дават за неясни заслуги.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еврейско парти, съответно и чалъмите.....
1
11
 
46
 
! Отговори
Един преди 7 години
Мерил, сипи една ракия, нарежи салата и не се занимавай с неща, дето са ти извън компетенцията.