Топмоделът Хане Одиел: Родих се с тестиси!

Белгийката разкри какво е преживяла след операциите
25 яну 2017 21:23, Петя Славова
24
Топмоделът Хане Одиел: Родих се с тестиси!
Снимка: Instagram

Топмоделът Хане Габи Одиел разкри, че е имала тестиси при раждането, т. е. е била интерсексуална, пише Би Би Си.
Недоразвитите тестиси, с които се е родила белгийката, са премахнати, когато била на 10 години. На 18 години претърпява втора операция и именно тя я е травматизирала, разказва моделът.

Според медици, операцията е била наложителна, тъй като тестисите са можели да причинят рак.

Интерсексуалните се раждат със смесени мъжки и женски полови характеристики като по данни на ООН подобно състояние засяга до 1,7 % от населението на света.

Хане Габи Одиел е родена със синдром на андрогенната нечувствителност, при който XY хромозомата, характерна само за момчетата, е налична и в женския организъм.

"Много е важно за мен да разбия това табу. На тази възраст би трябвало да е напълно подходящо да заговоря за нея. В даден момент след операцията знаех, че няма да имам деца. Нямах месечен цикъл. Нещо не беше наред с мен“, каза тя.

Вижте още за Хане Одиел в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
ГенетоФен преди 7 години
Състоянието не е "интерсексуално" - далеч по-просто е. Това не е жена, а недоразвит мъж. Направили са операции в грешната посока - трябвало е да запазят тестисите.
9
2
 
2
 
! Отговори
да преди 7 години
До РистуАбсолютно вярно!
8
2
 
0
 
! Отговори
чичо Любо преди 7 години
Хубу де - ако сме тръгнали от много малко хора от миналото то до сега значи много сме се изродили - нали за това не дават в семейството да се женим (някои малцинство ги изключвме от картината) ... шантава работа
7
3
 
6
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Аман вече от про_гейски пропаганди. Аз пък като съм се родил - ушите ми са били "залепнали" напред към слепоочията. За да си застанат нормално първите седмици са ми ги били залепили с лекопласт. Това си е чиста истина. Разказвала ми го е и майка ми (бог да я прости че е покойница вече), и акушерката (имам честа да познавам лично тази жена). Е сега няма ли да ме признаят за малцинство и къде мога да прочета какви права имам?
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам нищо ненормално в това да се родиш с тестиси.
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този сайт удари и проби дъното.
4
8
 
17
 
! Отговори
андрогенохименен преди 7 години
е, толкова е известен тоя модел, че ми е точно тая дали е със или без тестиси, ци-ци, пици или нещо друго евроатлантическо като ценнотст. ай сиктир, ве, ге-йове !
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахаха... Аааааахахахахаха
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама тук не става въпрос за перверзия, а за аномалия, от която очевидно е искала да се отърве. И при животни се случва и не се касае за полово привличане, а за медицински случай. Въпросът е само от какъв зор го разяснява това... Този PR "вижте колко съмразличен/а" е абсурдното.
1
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от перверзници вече! Всякакви аномалии на половите органи и сексуални наклонности ни се представят като нормални сякаш сме слепи или ***!