Чанове и звънци: Скандален ли е костюмът на родната Мис Вселена?

Студентка от Франция стана номер едно на конкурса в Манила
30 яну 2017 08:13, Александър Попов
103

Снимка: Reuters

Двайсет и три годишната студентка по стоматология от Франция Ирис Митнаер спечели годишния конкурс за красота "Мис Вселена", организиран тази година във Филипините, съобщи Асошиейтед прес.

Мис Франция, от град Лил, получи короната в оспорвана борба с други 85 съпернички след тричасово шоу в столицата Манила.

За първа нейна подгласничка беше избрана Мис Хаити, Ракел Пелисие, а Мис Колумбия, Андреа Товар, бе обявена за втора подгласничка.

Междувременно у нас се разрази дискусия относно костюма, с който се появи нашата участничка Виолина Анчева. Десетки българи критикуваха визията на българката и го характеризираха като "костюм от сексшоп". Организаторката на конкурса у нас - Маги Вълчанова, обаче яростно защити представянето и дрехите на Виолина.

"Опитваме се да популяризираме българските празници, традиции по модерен начин. "Модните критици" във Фейсбук нека първо се информират как се представят другите участнички в конкурса "Мис Вселена" преди да хвърлят поредната доза злоба по всичко родно и българско. Нека и журналистите, поне тези които са професионалисти, проучат как техни колеги в чужбина популяризират националните си ценности. Нашите плют по всичко българско, а когато то има успех в чужбина се гордеят. С какво право питам аз? Вие имате ли някакъв принос? Примера с Григор Димитров е показателен. Хвърляха кал по него, а сега се чудят как да го "изчеткат" най-добре.. Разбира се след като стигна до полуфинал на Австралия Оупън. Посолството на Русия във Филипините изпраща всеки ден на Мис Русия цветя в хотела като жест на уважение. А какво получава нашата представителка Виолина Анчева? Злоба и букет от обиди.. И то само от българи. Пълен абсурд! То е ясно че отдавна се излагаме пред другите нации, но тая злоба край няма. Самоизяждаме се. Не се уважаваме ние като българи, а очакваме навън да ни уважават! Костюмът на Виолина е изготвен специално за нея от талантлив студент от Националната художествена академия и е вдъхновен от българския празник "Сирни Заговезни". Без да го разбират този празник филипинците харесаха различния костюм. И не само те. Всички костюми минават предварително през одобрение на организаторите. Ако беше толкова "като сутиен от сексшоп" нямаше да го допуснат за участие изобщо! Жалко за ограниченото мислене! Наистина жалко!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народните обичаи са нещо твърде свещено и съкровено за да се навират в лицата на журито на разни порнографски циркове. Чановете са част от ритуал изпълняван от хилядолетия, излагането на обичаите ни на подобни места е самооскверняване.
26
0
 
3
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
До (:Като гледам изказването ти, АСОЦЯЦЯТА с неграмотен клавиатурен герой - комплексар е пълна.
25
2
 
19
 
! Отговори
Ние ли сме различни? преди 7 години
Всяка държава показва културните си особености според организаторката у нас. От снимките виждам франция, колумбия, хаити, швеция и още 2-3 момичета... Всички те са нормално облечени, само нашата изглежда и се държи като дивак. Такива ли се чувстваме? Като такива ли искаме да се представим пред другите? Добре ли е оценено представянето ни в крайна сметка? Не разбирам нищо от тея конкурси, затова само питам, без злоба!!
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
франция е заложила на много добра рокля,а това е много важно,за да спечели една миска. Всички жени са красиви,но и тоалета е от значение.а ние сме заложили уж на нестандартното,защото в последно време се харесва много, но уви, ефекта е обратен
23
0
 
20
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Странен е костюма. Не ми допада. Ама едва ли не е спечелила заради него.
22
0
 
33
 
! Отговори
OddCat преди 7 години
Маги Вълчанова, много си зле, скъпа!Лошото е, обаче, че не излагаш само себе си, а всички нас!Аз категорично се дистанцирам от този изглед за България!
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то на онкурс мис вселена какво да видиш - долнопробни и тъ/пи представления...а Вселената избщо не е чувала за тези кокошки и техния принос за световен мир
20
0
 
37
 
! Отговори
Р. преди 7 години
Смешен и грозен костюм,а с тоя гьобек...излагация
19
0
 
33
 
! Отговори
месара преди 7 години
ужас ! на това ли му казват популяризиране , да беше излезнала и с една крава !
18
1
 
26
 
! Отговори
(: преди 7 години
Требеше и едно руно с вълна да и сложат! Асоцяцята с oфца, да е пълна!
17
2
 
20
 
! Отговори
баси тоалета преди 7 години
Комплексарщината яко ни тресе!Все пак 500 години трудно се избиват!..
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тц-тц предимно простаци останаха в България...вижте какви ги вършат.
15
1
 
24
 
! Отговори
Е-бре-бре-бре-брееее преди 7 години
Голям майтап, студентчето сигурно е задочно първи семестър. Сега да направят един календар и всеки чобанин да си го закачи в кошарата.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Lan 14Най-отдолу в клипа.
13
3
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА преди 7 години
Тази новина ми оправи сутринта. Ние ако не се изложим, няма кой друг. Така става като има сложени некадърници на постове.
12
2
 
11
 
! Отговори
Lan преди 7 години
И? Къде е показан костюма в новината?
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За нашата не знам, ама французойчето няма грешка ;)
10
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изкарай, Гано, ***!
9
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"талантлив студент от Националната художествена академия"Като ги знам там какви са "дълбоки" и "недоразбрани артистични души" нищо чудно че резултата е такъв.
8
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Buuuuuullgarrriaa" .... и излиза някаква дивачка по камбани... срам ме е :(