Чанове и звънци: Скандален ли е костюмът на родната Мис Вселена?

Студентка от Франция стана номер едно на конкурса в Манила
30 яну 2017 08:13, Александър Попов
103

Снимка: Reuters

Двайсет и три годишната студентка по стоматология от Франция Ирис Митнаер спечели годишния конкурс за красота "Мис Вселена", организиран тази година във Филипините, съобщи Асошиейтед прес.

Мис Франция, от град Лил, получи короната в оспорвана борба с други 85 съпернички след тричасово шоу в столицата Манила.

За първа нейна подгласничка беше избрана Мис Хаити, Ракел Пелисие, а Мис Колумбия, Андреа Товар, бе обявена за втора подгласничка.

Междувременно у нас се разрази дискусия относно костюма, с който се появи нашата участничка Виолина Анчева. Десетки българи критикуваха визията на българката и го характеризираха като "костюм от сексшоп". Организаторката на конкурса у нас - Маги Вълчанова, обаче яростно защити представянето и дрехите на Виолина.

"Опитваме се да популяризираме българските празници, традиции по модерен начин. "Модните критици" във Фейсбук нека първо се информират как се представят другите участнички в конкурса "Мис Вселена" преди да хвърлят поредната доза злоба по всичко родно и българско. Нека и журналистите, поне тези които са професионалисти, проучат как техни колеги в чужбина популяризират националните си ценности. Нашите плют по всичко българско, а когато то има успех в чужбина се гордеят. С какво право питам аз? Вие имате ли някакъв принос? Примера с Григор Димитров е показателен. Хвърляха кал по него, а сега се чудят как да го "изчеткат" най-добре.. Разбира се след като стигна до полуфинал на Австралия Оупън. Посолството на Русия във Филипините изпраща всеки ден на Мис Русия цветя в хотела като жест на уважение. А какво получава нашата представителка Виолина Анчева? Злоба и букет от обиди.. И то само от българи. Пълен абсурд! То е ясно че отдавна се излагаме пред другите нации, но тая злоба край няма. Самоизяждаме се. Не се уважаваме ние като българи, а очакваме навън да ни уважават! Костюмът на Виолина е изготвен специално за нея от талантлив студент от Националната художествена академия и е вдъхновен от българския празник "Сирни Заговезни". Без да го разбират този празник филипинците харесаха различния костюм. И не само те. Всички костюми минават предварително през одобрение на организаторите. Ако беше толкова "като сутиен от сексшоп" нямаше да го допуснат за участие изобщо! Жалко за ограниченото мислене! Наистина жалко!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
5
 
4
 
! Отговори
Кукуригууууу преди 7 години
мъри оуууу, ако беше конкурса в Нигерия или Никарагуа или Сомалия или дори сред племената на *** и Команчи , то с костюма може да се яви нашта ама като всички са с бални рокли , ти да я пращаш там като Тарзан , де ви е акъла *** . *** тиквази ! Анита Мейзер пак ли ти я прати *** оу Магиту Вълчанова - като нямаш талант и не ги разбираш тия неща , *** да копаш картофи ***, че то другия път я облечи с гуми Видима и 2 акумулатора на ИСКРА да популяризираш българското . тц тц тц Вълчанова,Вълчанова
86
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Конкурсът е за красотаТая е показала много малко сексапилКак да спечели
85
5
 
12
 
! Отговори
nina преди 7 години
Костюмът е интересен,нетрадиционен и "варварски".Аз лично правя асоциация със жена-войн. За мен идеята е оригинална.
84
4
 
15
 
! Отговори
Аноним преди 7 години
Каква носия, какви 5 лв???Няма нищо общо с национална носия, да не говорим, по е бюстието изобщо, ама изобщо не пасва на долната част на костюма. Пародия!
83
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Костюма е за кукери направо е тргичен може да са искали да популизират българското но всъщност са го окепезили
82
1
 
19
 
! Отговори
Вела преди 7 години
Момичето ни е красиво, но костюмът е глуповат. Няма нищо общо с конкурс за Мис, да се беше явила с него на Хелуин. Както я й представиха между впрочем.
81
6
 
5
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
а с какво да излезе верно, с потури и *** ли???пак ли нарушихме на някой правата....
80
1
 
23
 
! Отговори
Сега сме добре! преди 7 години
Абе ние колкото се изложихме с Анита Мейзер това ни стига за 100 години напред!Тази мома си е хубавка!
79
1
 
13
 
! Отговори
rusnak преди 7 години
Е защо не и сложиха и от онези огромните маски на главата, потури и ***???
78
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прекрасно е нашето момиче! Страхотна идея и на създателя на костюма. За жалост злоба и завист винаги има, така си изразяване "подкрепата"... По български!!!
77
12
 
24
 
! Отговори
Супер е преди 7 години
Момичето си е страхотно и костюма е различен ... Най-красивата ...
76
7
 
12
 
! Отговори
ivan ivanov преди 7 години
БРАВО!!!!!! а с кво да се покаже?
75
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ритуални шествия жени не взимат участие - така е според традицията. Хлопатарите са част от мъжки маскараден костюм. Цветните помпони са характерна украса на връхна празнична дреха от носията в някои райони на шоплука."Ами тогаз да забранят на миските да носят токчета, защото тези обувки поначало са мъжки. Измислени са, за да не падаш от коня като яздиш.
74
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хлопките се слагат на овцете,тая е наистина една овца както се е облякла
73
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много красива овса.
72
5
 
20
 
! Отговори
Кристиян преди 7 години
Еволюцията може да е заобиколена, но естествения подбор е в десятката.Оная да не завижда на младото. Колкото до звънците и лопките, все пак е дело на студент. Може и да е тройкажия. Следващия път да е по-старателен и интелигентен. Не показваме овца на конкурса, или овчарка, а кандидатка за МИС. Нашите са вечните кандидатки. В Гинес могат да се запишат. И ще са първи.Като знам какви *** са показвали.Тази е златна.
71
4
 
60
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 7 години
Момичето си е красиво, но с тези тенекиени хлопки все едно са хванали крадла и са я накичили със звънци, че откъдето мине да се пазят от нея. Сякаш нямаме национални красиви костюми. Посланието е неприятно. На робините са слагали хлопки за да не могат да избягат.
70
26
 
14
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Този костшщюм носи послание Който,не познава България ,ще се заинтересува ! Интересен е !
69
18
 
42
 
! Отговори
ужасен ужас преди 7 години
Костюмът на нашата невзрачна участничка е отвратителен. Прилича на бито куче, на което някакви злобни дечурлига са завързали празни консервни кутии на опашката за забавление. Ще повърна!
68
3
 
43
 
! Отговори
Диляна преди 7 години
Мис Франция, страхотна е! Най-накрая европейска красота и класа! Писнало ми беше от латино-*** и всякаква мексиканска, пуерториканска и не знам си какава ***! Страхотен избор, браво!