Келвин Клайн продаде имението си в Маями

Модният ас спечели 12,8 милиона долара от сделката
3 мар 2017 17:50, Екип на Tialoto.bg
13
Келвин Клайн продаде имението си в Маями
Снимка: variety.com

През 2015 година американският моден дизайнер Келвин Клайн обяви за продан луксозното си средиземноморско имение в Маями Бийч. Първоначалната цена бе 16 милиона долара, но тогава пазарът не реагира съвсем добре на сумата, поради което жилището си седя самичко до брега на морето за дълго време.

В края на месец февруари, почти 2 години по-късно, имението на Клайн най-сетне се продаде. В разрез с очакванията на видния дизайнер обаче за двете самотни години цената на имота му падна с 3,2 милиона долара. Купувачът, напазарувал си лукс за скромните 12,8 милиона долара, е неизвестен.

Бившото двуетажно имение на Келвин Клайн разполага с 540 кв. м жилищна площ. Широката постройка има 5 спални, 7 бани, кухня, трапезария, всекидневна и кът козметични процедури. Формата на постройката е почти квадратна. В средата има малък безистен. Имението е заобиколено от млади бамбукови насаждения и широколистни дървета.

Дизайнерът Клайн купува имението през 2004 г., за което вади от джоба си 5,75 милиона долара. Интериорът на жилището е уникална селекция от антични и съвременни мебели. Подборът е реализиран от известния интериорен дизайнер Аксел Верворд, популярен сред чуждестранната публика като „дизайнерът на звездите”.

Да влезнеш в дома на Келвин Клайн е като да се върнеш в миналото. Из целия имот са разположени цял куп антични предмети и мебели. От стомни и глинени вази, през проядените от времето дървени маси чак до старите гардероби от орехов масив. Всички те по интересен начин са комбинирани със съвременния прочит за изчистен дом. Модерните елементи тук са предимно осветителни тела, дивани и прозорци.

Кухнята, естествено, е по последен писък на дизайна. Тя е шантава кобинация от етно и съвременен стил, в които деликатно е неглижиран малко индустриален. За последния са показателни металните панти, които изскачат от шкафовете на кулинарната мебелировка. За етно пък можем да отнесем тавана – масивен гредоред, боядисан в бяло.

Продалият се дом на модния ас Клайн много прилича на този на колегата му Карл Лагерфелд в Париж. Общото помежду им е един изчистен от кичнозности простор, който по никакъв начин не напряга възприятието. Напротив – светлите цветове са взаимствани от природата. Те са близки до нейните натурални същности, поради което откровено галят с перо душевността.

Домът на Келвин Клай, подобно на този на Лагерфелд, е създаден единствено да задоволи нуждите му от място за почивка, друго за работа и още няколко за хигиенни навици и приготвяне на храна. Без излишен декор, без орнаментика.

Разгледайте луксозният дом на Келвин Клайн в галерията на Tialoto.bg

Александър Градинаров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Парфюми Фрагрисима преди 7 години
Много ми харесва плюс това е един от любимите ми дизайнери
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като манастир е
9
1
 
3
 
! Отговори
Хм... преди 7 години
Много "студено" имение. Никакъв уют, никаква топлина. Боже, колко милиони за огромни греди на тавана, дебели стени и някакви си глинени грънци и делви! Моят дом (двустайно апартаментче) е много по-уютно местенце за живеене.
8
0
 
2
 
! Отговори
Бойка Симитлийка преди 7 години
Нормално...геювите са умни и интелигентни и вадят огромни пари...само в бълхаристан сме принудени да се крием...
7
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Бре Александре, защо не погледна картата на чичко ти Гугъл па да видиш къде е Средиземното моренце преди да напишеш тази глупост?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Язък, що не ми се е обадил, че го продава. Щях да му дам 16M и щеше да има с какво да се фукам. А сега няма с какво да се изфукам пред приятелите.
5
0
 
3
 
! Отговори
на далавера преди 7 години
5,75 милиона 2004 година се равняват на 10,8 милиона през 2017т.е. спечелил е само около 2 милиона, ама ако приспаднеш данъци,ток подръжка ще излезе на нула,далаверата е че 13 години е живял безплатно в тази къща
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
може и да е скъпо ама все едно се намирам в музей,никаква "топлина"не излъчва
3
0
 
8
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
Спечелил е 7.05 милиона . БЛИЦ - освен граматиката ви куца и аритметиката !
2
1
 
9
 
! Отговори
111 преди 7 години
СРЕДИЗЕМНО МОРЕ В МАЯМИ БИЙЧ?
1
0
 
4
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Ииии!И ся ко правим???