Бащата на Шрек се разделя с луксозен дом в Холивуд

Имението на Роджър Шулман струва 7 милиона долара
1 апр 2017 15:52, Екип на Tialoto.bg
2
Бащата на Шрек се разделя с луксозен дом в Холивуд
Снимка: Variety.com

Роджър Шулман е американски писател и продуцент. Той е създател на сюжетната линия за филмите от поредицата "Шрек". За това си постижение Роджър е номиниран за награда "Оскар" през 2001 г., когато излиза първият филм.

Шулман е известен още с работата си със Стивън Спилбърг по анимацията "Балто", участвал е в създаването на "Мулан II", "Книга за джунглата II", любимия на поколения сериал "Алф" и др.

Наскоро американски медии оповестиха, че Роджър има намерение да продава имота си в скъпия жилищен квартал на Лос Анджелис – Холивуд Хилс.

Въпросната къща е строена през далечната 1960 година и попада в ръцете на американския писател през 2000 г. Тогава той плаща за нея скромните 1,2 милиона долара. Към днешна дата обаче цената на постройката възлиза на 7 милиона долара.

Площта на този луксозен ретро дом възлиза на 360 кв. м. Едноетажната постройка разполага с 3 спални, 4 бани, уютна всекидневна, музикален кът, огромна кухня, две трапезарии и хубав външен басейн.

Къщата на писателя Шулман не е обновявана цялостно откакто е построена. Във вътрешността ѝ надничат интериорните разбирания на Франк Лойд Райт за организация на жилищния простор. Импровизацията по Райт е видима най-вече в кухнята, където мебелировката е разчупена по неговия любим мултифункционален модел.

Доближаващият се до прерийния стил дом има няколко камини. Те също са автентични и могат да бъдат отнесени до строителния ракурс на 60-те. По странен начин обаче тук е внесено усещането за модерност. Из целия дом се наблюдава една дуалност между ново и старо. По-големият процент от мебелировката е представен от захабени интериорни тела. А сред по-новите са двете пиана – едното дигитално, а другото - скъп роял.

Единствената стая, минала през цялостно обновяване, е всекидневната. При нея са монтирани нови ламперии от масив. Изградена е декоративна камина с мраморни елементи, поставени са също нова мека мебел, телевизор и подова настилка.

В общ план къщата не отговаря на цената си. Едноетажната постройка някак не се вписва в 7-те милиона. Срещу тази сума един платежоспособен купувач може да започне нова сграда от самата строежна яма. Е, да – намира се в Холивуд Хилс.

Оценете къщата и вие в галерията на Tialoto.bg

Александър Градинаров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
САШО преди 7 години
Решил да купува по-скъпа къща за 30 милиона, хората какви проблеми имат....