САЩ се запъна: Иска да съди Роман Полански

Магистрати отказаха прекратяване на делото за изнасилване
4 апр 2017 12:45, Петя Славова
4
САЩ се запъна: Иска да съди Роман Полански
Снимка: архив, Reuters

Съдът в Лос Анджелис отказа на Роман Полански да приключи делото му за изнасилване на малолетна, започнало преди 40 години, както и присъдата да бъде произнесена в отсъствието на режисьора, съобщиха световните информационни агенции.

Още по темата

Съдията Скот Гордън заяви, че няма основание "тези въпроси да бъдат преосмислени". Същият съд е отказвал подобно искане за водене на делото в отсъствие на подсъдимия и през 2010 г., пише БТА. Полански е искал делото да бъде прекратено също през 2008 г.

Режисьорът се призна за виновен през 1977 г. и излежа 42 дни в ареста. Когато научи, че споразумението може да не бъде потвърдено от съда, той избяга от САЩ и се установи във Франция. Оттогава не може да пътува в държави, които имат договор за правна помощ със САЩ.

Роман Полански, който е на 83 години, иска старото дело да бъде приключено, за да може да пътува свободно, без страх от екстрадиране, а и да се върне в САЩ и да посети гроба на убитата си съпруга Шарън Тейт.

Той отдавна плати обезщетение на изнасиленото 13-годишно момиче Саманта Геймър. Тя многократно е казвала, че дългото му изгнание е достатъчно наказание за стореното.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
16
 
! Отговори
Бай Мангаууу преди 2 години
Егати баллъка - достатъчно е само да каже че е индобългарин и изнасилването веднага ще бъде преквалифицирано в етническа културна особеност и традиционно вероизповедание. Уволнявай тия некадърни адвокати, Ром ане....

5 интериорни съвета за по-релаксиращ дом
5 интериорни съвета за по-релаксиращ дом

5 интериорни съвета за по-релаксиращ дом

Билки за здрави и силни кости
Билки за здрави и силни кости

Билки за здрави и силни кости