Звезден рожденик: Джулиана Маргулис на 51

Ето най-важното за американската актриса
3

 

 Снимка: Reuters

На 8 юни рожден ден популярната американска актриса Джулиана Маргулис. Тя е родена през 1966 година в Спринг Вали, Ню Йорк и става световно известна с ролите си в сериалите "Спешно отделение" и "Добрата съпруга".

Маргулис има десет номинации за "Еми" и единадесет за "Златен глобус", като е печелила по един път всяка една от двете награди.

Ето най-интересното за американската актриса:

Тя е най-малката от общо три сестри в семейството й. Тя има еврейски, румънски, унгарски и австрийски корени.

Баща й е писател, а майка й – балерина.

Част от детството си бъдещата актриса прекарва в Европа - във Франция, Италия и Великобритания.

Джулиана е дипломиран актьор. Тя завършва бакалавърска степен по актьорско майсторство в колежа Сара Лорънс в Йонкърс, Ню Йорк.

Дебютът и в киното е през 1991 година във филма "Борба за справедливост" със Стивън Сегал. Там бъдещата звезда играе епизодичната роля на проститутка.

През 1995 година получава "Еми" за най-добра поддържаща женска роля в драма сериал за участието си в "Спешно отделение“.

Всъщност бъдещата звезда в "Спешно отделение" е трябвало да изиграе в сериала само... един епизод. Първоначално е предвидено героинята ѝ да се самоубие заради нестабилната любовна връзка с доктор Рос (Джордж Клуни). Продуцентите обаче са толкова впечатлени от Маргулис, че я оставят в сериала цели 6 сезона.

Тя се жени през 2007 година за своя съпруг, от когото има един син.

Обожава котките и има две в своя дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Victor преди 6 години
Така е, в Холивуд бял и/или християнин не може да пробие вече, евреите са окупирали всичко. И после ни заливат с пoмия как белите сме били расисти, не трябвало да дискриминираме черните и трябва да толерираме междурасови и/или еднополови бракове и други подобни гнусотии.
1
7
 
10
 
! Отговори
Корени преди 6 години
Тя има еврейски...Тук спрях да чета.