Щерката на Орхан Мурад – олицетворение на бедствието

За Сузанита и Христо Ботев. Чела го е, ама преди....
30 юли 2017 21:37, Александър Попов
148
Щерката на Орхан Мурад – олицетворение на бедствието
Източник: кадър YouTube

14-годишната дъщеря на фолкпевеца Орхан Мурад – Сузанита, се превърна в тема от национална значимост, след като пусна песента "Луцифер и Буда". Тя бе подложена на сериозни критики заради поведението си в клипа, където размахва среден пръст, същият пръст го облизва, върти дупе около няколко младежи.

Сузанита, заедно с баща ѝ, получиха време в национален ефир, което е мечта за всеки изпълнител. Но когато си на живо пред медиите можеш да се изложиш още повече. Всъщност, това гарантира на тийнейджърката място в рубриката "Бедствие на седмицата" на Tialoto.bg.

Тя в прав текст заяви, че не обича да чете. Чела е, ама преди. Ще кажеш, че е накрая на своя земен път.

"Учителките ме поздравяват. Сега ще съм с нови съученици. Ще уча в професионална гимназия, ще кандидатствам с грим, всъщност вече съм приета. Не обичам да чета обаче, предпочитам да гледам филми, мога да гледам всичко, зависи от настроението. Не чета, чела съм, но сега вече не. Нямам любима книга. От българските автори съм чела на Христо Ботев неща, не мога да се сетя сега за нещо, но съм чела. Не се сравнявам с никого, аз съм себе си и правя това, което ме кара да се чувствам добре. Негативните коментари в социалните мрежи даже ме мотивират. Ще продължавам в същия дух", заяви Сузи.

Ами щом учителките я поздравяват, значи образованието е бедствие.

Да "четеш неща на Ботев", но да не си ги спомняш е бедствие.

На 14 години да изглеждаш като "лека жена" е бедствие. Независимо дали е сценичен образ.

Да се оправдаваш, че шоубизнесът у нас го изисквал – още по-голямо бедствие.

Да се мотивираш от негативните коментари е бедствие.

Има нещо сбъркано и родителите ти да одобряват подобни действия на 14. Ако си пълнолетен - ОК, всеки има право да се излага. Превръщат ли се семействата у нас в бедствие?

Всички, които имат тежката дума в българския шоубизнес трябва да се замислят дали и те нямат вина, че младите мислят за пробив само с вулгарна визия и средни пръсти. И не, не става въпрос дали музиката възпитава или не. Става въпрос за малко морал и естетика. Защото не е само Сузанита. И рискуваме цялата ни сцена, колкото и малка да е, да бъде едно бедствие.

Някои ще кажат - плюта, хулена, Сузанита постигна своето - клипът й е гледан над милион пъти. Е, и? Това ли е мерилото? Излагация за един милион клика?

Всъщност бедствието е, че в България има много 14-годишни, които са бедствие. Дали заради техни примери, дали заради бедствена семейна и училищна среда, дали заради желанието да пробият някъде.

А ние им се радваме, защото имат един милион гледания и защото взехме свободата за слободия...

Още новини за звезди четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: Орхан МурадСузанита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе доколкото си спомням и Крисия с Евровизия не е мн по голяма ама не съм я видяла по чорапогащник от който и стърчат разни части, не си спомням да е развявала среден пръст и прочие...камо ли да ми се изрусява и да ми слага нокти и т.н на 14 г. и да ми е надула джуки и изкарала и малкото ци.ци Дет ги има навън ....дрисл.а позор за бг!!!! С това ли ще сме известни българите с ку.рвите,страната на леките жени- Безобразие!
110
3
 
3
 
! Отговори
Тъп, та тъп преди 6 години
Относно четенето: Какъвто премиерът, такова и поколението...
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Борислав Дангов 93 Малката ти сладурана би трябвало да порасне няколко години,иначе попада в групата на злоупотреба с малолетни.
108
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте другото й видео,в едно кабрио на разходка по Слънчака май..... Ето там падението вече ОГРОООООМНО ....НЯМА ТАКИВА ТИНЯЦИ,ИЗПАДНАЛИ,ПРОСТИ,БЕЗДУШНИ, И Т Н.
107
2
 
9
 
! Отговори
Нямам думи преди 6 години
Хора,защо изобщо коментирате този жалък плазмодий.да си троши главата,молете се нашите деца да не са това ,а да растат съвестни и истински Българи.....това същество..е ***,който просто излага България
106
3
 
4
 
! Отговори
Дедо Гочо гледа преди 6 години
Ще я корми кат риба бат митю пищова... И ши му пей!
105
4
 
1
 
! Отговори
vitoshaword преди 6 години
Потърсете Кралицата на краставиците - онлайн роман-сериал за стойностните неща.
104
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте другото й видео,в едно кабрио на разходка по Слънчака май..... Ето там падението вече ОГРОООООМНО ....ТИНЯЦИ,ИЗПАДНАЛИ,ПРОСТИ,БЕЗДУШНИ, И Т Н.
103
3
 
7
 
! Отговори
Байчо преди 6 години
Може ли малко дете да се държи по този начин? Така е с повечето младежи, липсва им възпитание. Масово родителите нехаят за децата си точно в тази възраст - и точно там е проблема. Израстват без уважение към нищо. Надявам се децата ми фа да далеч от това държане. Най-вероятно всичко това е за медийна изява, но си е много простовато това държание. Само за да се говори за него, доста хора се иьлагат. Постоянно ср пише такива глупости.
102
5
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Песента и се казва "Луцифер и Буда".Буда ги знаем кой е, а Луцифер ?Аз смятам, че на вицепремиера Валери Симеонов най-много подхожда .. :)
101
6
 
23
 
! Отговори
мертки преди 6 години
Сузанита е типична малолетна ***.И името и подхожда на такава.Социалните у нас защо не си вършат работата???И звукозаписни студия където се допуска такава детска порнография трябва да подлежат на затваряне,съд и забрана на такава дейност.
100
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От чалгаропитека Орхан Мурад(пеещ за ДОСТ)излиза чалгаропитечка.Какво друго да излезе-оперна певица? Е, затова се иска талант и много труд,а за чалга само простотията трябва да е на лице ...нищо друго.
99
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са съвременните ероатлантически ценности. Момичето не е виновно. Средата я прави такава и не само нея а и всички останали нейни връстници. Това се търси това се предлага. Ако се насърчаваше добродетелтта, човечността , трудолюбието, учението, помощта към ближния щеше да е друго момиче. Но у нас се насърчава проституцията разврата, наркотиците, бездушния и безмислен егоистичен живот, пошлостта разврата. Не малко НПО и чужди агенти у нас работят точно за това. Деградацията на обществото факт
98
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте дрънкали бе! Момичето продава това,което се купува.
97
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Борислав ДанговМомичето също така е на 14, а се държи като ***.Що за "нарушение на табутата" е това? Ако моралът и доброто поведение е табу, то нищо чудно , че простащината е добродетел. Млади и привлекателни момичета има колко щеш, просто не всички са дъщери на известен чалгар, за да получават възможност да се "изявяват". И едва ли някой и "завижда" на тая ппиккла - съдейки по мнението на болшинството, предизвиква само съжаление и открита неприязън.
96
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
презервативе, що триеш коментари мамунке долна
95
1
 
20
 
! Отговори
t преди 6 години
Колко още "бедствия" ще чуем и видим, щом 4-5 годишни мятат гюбеци пеейки най- гнусната чалга пред погледа на гордите си родители....Нищо им няма на децата, родителите са отдавна "бедствие"....повечето.
94
6
 
11
 
! Отговори
до 105 преди 6 години
Не пропускаш тема, в която да оплюеш демокрацията. Тук демокрацията няма нищо общо, просто толкова ни е морала. Ако демокрацията беше толкова лоша защо в Австралия и Швейцария (последните дори с пряка демокрация) няма такива изпълнения? Изобщо не е въпроса в демокрация и ми писна комунистите да го повтарят това като мантра. Първо разбери какво точно е демокрация и има ли такава у нас, пък после си показвай селянията.
93
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се възмущавате? Провокацията работи и момичето се възползва. По-важния въпрос е защо работи провокацията, защото не е луд, който яде баницата. Орхан Мурад си го каза, че не се гордее, но той самият е правил стойностни неща и повечето пъти за тях не се чува. Това е просто начин да се чуе името ти.По-важното е защо за провокативното се говори, а за стойностното не. Докато се говори за провкативното, а за стойнстното не, ще има и такива изпълнения.Но аз не я съдя, кой съм аз в крайна см
92
23
 
8
 
! Отговори
Михаил преди 6 години
Навремето имаше два страхотни филма с Брук Шилдс- "Хубавицата" и "Синята лагуна" там младата актриса още, е на годините на Сузанита. Нещо да кажете за и за нея? И тя ли е ***.ва? Успя ли, успя!!! Младоста и красотата когато са налице, винаги има успех! Не пръскайте с отрова, завист е вашето,признайте си!!! :) Желая успех на момичето!