Хотел с печална слава! Да спиш в спалнята на Версаче

Casa Casuarina разполага с 10 стаи, ресторант, бар...
22 авг 2017 18:58, Екип на Tialoto.bg
1
Хотел с печална слава! Да спиш в спалнята на Версаче
Снимка: Elle

Малцина знаят, че Casa Casuarin в Маями Бийч, където е живял и работил Джани Версаче през последните 5 години от живота си, и на прага на която бе убит, сега не е нито частна резиденция, нито даже музей, а хотел.

Друг удивителен факт е, че тук стаите, които могат да се наемат, са личните апартаменти на Джани Версаче и неговото семейство. Можете да се настаните в спалнята на дизайнера, на сестра му Донатела или да изпиете коктейла си в бар Onyx – някогашната кухня на Версаче.

През 2001 г. Донатела продаде част от обзавеждането на дома, включително станалата знаменита позлатена мраморна тоалетна чиния, но богато декорираните помещения са запазени в оригиналния си вид.

Днес Casa Casuarina разполага с 10 стаи, ресторант, бар, а също така огромна всекидневна на покрива. Разбира се, без главата на Медуза, създаденото от Версаче не може да съществува – и тя е навсякъде. Но най-впечатляващото изображение е в басейна – то е създадено от милиони малки мозайки, а някои от тях са покрити с 24-каратово злато.

Мозайката е изработена в родния град на дизайнера – Реджо ди Калабрия. След това е била разбита на милиони парченца, които били сглобени отново в Маями Бийч.

Вижте дома на Версаче в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Gianni Versace е един от най великите дизайнери