Звездният ни рожденик: Жорж Ганчев на 78

Ето най-интересното за популярния роден политик
29 авг 2017 07:56, Красимир Ангелов
28

Снимка: Булфото

На днешния 29 август своя 78-ми рожден ден празнува популярният български политик Жорж Ганчев. Роден през 1939 година в Пловдив, той е многократно кандидат за президент, народен представител, състезател по фектовка, театрален и кинодеец, писател.

Ето най-любопитното за Жорж Ганчев:

Има изключителен интерес към спорта, като е шампион на България по фехтовка. Играл е още и баскетбол.

През 1970 и 1974 година е световен шампион по фехтовка при професионалистите.[5] Става главен треньор на Лондонския клуб по фехтовка (1968 – 1973) и треньор на олимпийския отбор по фехтовка на Великобритания (1968, 1972).

Автор е на 7 филмови сценария в Холивуд, пиеси, книги и поезия, изявявал се е също и като актьор с епизодични роли.

Жорж Ганчев е сътрудник на ДС в периода 1970 - 1990 г.

През 1989 г. участва в учредяването на СДС. Година по-късно основава партията Български бизнес блок.

Автор е на множество стихосбирки.

Има двойно гражданство – българско и американско.

Жорж Ганчев беше президент на Българската баскетболна асоциация в периода 1995 - 1997 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Петко 17Мен лично ме е срам! :)))
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият който превръща агентурния си псевдоним от Държавна сигурност в официален такъв. С друго не знам да е известен-дърт ***.
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропуснали сте най-важното, че е доказан лъжец и мошеник. Всички тия изхвърляния за Холивуд, режисиране, актьорство, фирми и пари бяха едни лъжи, разпространени от самия него.
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният роден политикан-циркаджия.Използвач.
21
2
 
13
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
пич е той - тренирал е Брус Дикинсън- на кандидат президентските каза на петър стоянов, че иска да унищожи ракетите в безмер , ония му се смя и се хваща за главата ...и три месеца след изборите ракетите бяха нарязани- казваше на муравий радев - че е ТРЗ - труд и работна заплата ...като стана финансов министър на Костов , Муравей беше с едно опърпано сако в интервю пред панорама... след година две министър и до сега вече е с едни лъскави костюми- да е жив и здрав Жоржа...
20
1
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Защо по документи се води ,че е политик,защото пак по документи е бил сътрудник на комунистическата ДС.Проста и ясна картинка.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не ме гледай гладно замундецо
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
глупости - умни неща. Говорше на кръчмарския език, на който говори Борисов днес. Това че се разграбав го знаят всички, нима Ганчев не е грабил?За Бизнес блока излязоха доста мръсни неща.
17
14
 
5
 
! Отговори
Петко преди 6 години
Жорж Ганчев говореше поне умни неща и как се разграбваше и разграбва народа. Ако някой от драскачите тук мисли, че е нещо повече от него, да го докаже или да замълчи засрамен вовеки !
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жоржи има магазин за обувки на Пиротска! Затова е нормално да е там почти през целият ден. Бъбрят си ,заедно с жена му...най вече той ! :)
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До inedТочно така е! СДС = Сътрудници на Държавна Сигурност! А ДПС Партията на Държавна Сигурност! Разменени са само буквите Д и П
14
4
 
26
 
! Отговори
Окото на Медуза. преди 6 години
ЧРД.Пич неразбран от много хора!Бъди жив и здрав
13
13
 
62
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
Агент на ДС. Тарикат. Авантаджия. ***.Къде видяхте нещо стойностно?!
12
3
 
29
 
! Отговори
швестер преди 6 години
Джордж Ганчефф ама Георги Петрушев Алеко ще ги надживее всичките
11
5
 
28
 
! Отговори
fsb преди 6 години
Велик! Вечно усмихнат, дано така и да остане, жив и здрав за рд-то!
10
4
 
23
 
! Отговори
Хубав човек преди 6 години
Не ме гледай умно, българино! "Някои господа от големи държави са казали на господин Костов: хвани това робско племе за гушата, един милиард годишно обратно връщайте дълга, ще си обърнем главата за демокрацията и правнуци ще плащат заемите, които ще ви даваме сега, за да ви държим на власт. Това е схемата.Съсипаха го предателите и безгръбначните, подлите, малките, без лица.От типа: Хари Потърчета. Шамаросващите жени. Печалбарчета, които като направиха първия милион и се мислят за велики
9
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, Българино! не ме гледай Тъпо! не занеш ли че съм спал с Клоудия шифър! не знаеш ли че съм първи приятел с Де Гол. вади снимка на която са заедно, прегърнати през рамо. А в действителност той го е видял веднъж в живота си, но разправя едва ли че Де Гол му е първи приятел.
8
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жорж Ганчев бе началото на явлението "Бойко Борисов". говореше на "народен"език, разбираше от всичко, ивънсистемен играч непринадлежащ към никоя партия - на избори за президент достиган 25 процента. Беше внедрен от БКП, за да разбие СДС от вътре, но бе забавен и хората му се връзваха.
7
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един от хората, които подобно на Симеон , решеха , че щом са живяли в демокрация ще успеят да я обяснят на българина. Но идвайки в БГ се сблъскаха с истината- корупция по всички нива , която рано или късно те отблъсква. Дават си сметка че не можеш и да уволниш провинилите се, защото не знаеш колко зле ще е следващия.
6
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей не мрът доносниците долни.