Холивудски продуцент обвинен в сексуален тормоз

Харви Уайнстийн ще съди "Ню Йорк таймс" за твърденията
Обновена: 6 окт 2017 09:16 | 6 окт 2017 08:53, Петя Славова
5
Холивудски продуцент обвинен в сексуален тормоз
Снимка: БТА

Холивудският филмов продуцент Харви Уайнстийн ще съди вестник "Ню Йорк таймс", който вчера писа, че срещу него са отправени обвинения в сексуален тормоз, съобщи адвокатът на Уайнстийн Чарлс Хардър, цитиран от ДПА.

"Ню Йорк таймс" публикува история, която гъмжи от неверни и клеветнически твърдения за Харви Уайнстийн", заяви Хардър.

"Изпратихме на "Ню Йорк таймс" фактите и доказателствата, но те ги пренебрегнаха и побързаха да публикуват статията", добави той. Вестникът заяви, че е "уверен в точността на статията си".

"Г-н Уайнстийн бе уведомен и имаше възможност да отговори на конкретни твърдения в статията ни преди публикацията й. Всъщност ние публикувахме пълния текст на отговора му", заяви говорителката на вестника Даниел Роудс Ха.

В този предишен отговор Уайнстийн казва, че е осъзнал преди известно време, че е нужно да е по-добър човек и че е променил начина, по който се отнася с хората, с които работи.

В статията на "Ню Йорк таймс" се казва, че съоснователят на компаниите "Мирамакс" и "Уайнстийн къмпани" е тормозел сексуално различни жени, включително актрисата Ашли Джъд, в период, обхващащ близо три десетилетия.

Вестникът заяви, че е документирал твърденията чрез интервюта с настоящи и бивши служители на Уайнстийн и с работещи в киноиндустрията, както и чрез съдебни и други документи. Според статията му 65-годишният Уайнстийн е сключил извънсъдебни споразумения с най-малко осем жени за случаи на сексуален тормоз и нежелан физически контакт. Сред тях са млада асистентка в Ню Йорк през 1990 г., актриса през 1997 г., асистентка в Лондон през 1998 г. и италианска манекенка през 2015 г.

Ашли Джъд заяви за "Ню Йорк таймс", че преди около 20 години била поканена на работна закуска в хотелска стая в Бевърли хилс, на която Уайнстийн се появил по халат и я питал иска ли той да я масажира.

Продуцираните от Уайнстийн включват "Криминале" и всички останали филми на Куентин Тарантино без "Глутница кучета", двете части на "Sin City: Град на греха", "Добрият Уил Хънтинг", Играчка плачка", "Бандите на Ню Йорк", "Чикаго", "Влюбеният Шекспир", поредицата "Страшен филм" и трилогията "Властелинът на пръстените". Те са взели шест пъти наградата "Оскар" за най-добър филм.Без да коментира пряко твърденията за сексуален тормоз Уайнстийн казва, че ходи на терапия за справяне с проблема и че смята да си вземе отпуск.

"Давам си сметка, че начинът, по който съм се държал с колежки в миналото, е причинил много страдания и искрено се извинявам за това. Сега ще се постарая да се самоопозная и да победи демоните си", казва продуцентът.

"Уважавам всички жени и съжалявам за станалото", добавя той, цитиран от БТА. Адвокатът му Чарлс Хардър заяви, че приходите от съдебното дело ще бъдат дарени на организации за защита правата на жените.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
15
 
! Отговори
Дам преди 1 година
Полански, Уайнстиин... все отбор юдейчета! Брад Пит направи ужасяващи разкрития какво всъщност се крие зад официалното лице на Холивуд - п*едофилия и р*азврат. Затова и се опитаха да го съсипят - развода с Джоли, проблеми с алкохола. Спомнете си тези "благоприлични" люде юдеи как постъпиха и с Мел Гибсън. Съсипахаго и него отвсякъде, защото си позволил да им тегли една сочна иги обидил на етнос. Да, ама всичко един ден излиза наяве и си идва по местата!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли нещо по - нормално от сексуалното желание на хората? Проблем е, когато се използват силови и неморални методи за склоняване към сексуални отношения. Също така е проблем, когато се предизвиква сексуално желание у някого с цел да се постигнат някакви станични цели, но без никакво намерение за задоволяване на предизвиканото сексуално желание. Мился, липсата на морал в сексуалните отношения касае и двата пола еднакво.

Какво може да накара една жена да си тръгне, дори когато обича
Какво може да накара една жена да си тръгне, дори когато обича

Какво може да накара една жена да си тръгне, дори когато обича

10 съвета за отслабване, които всъщност наистина работят
10 съвета за отслабване, които всъщност наистина работят

10 съвета за отслабване, които всъщност наистина работят