Холивудски продуцент обвинен в сексуален тормоз

Харви Уайнстийн ще съди "Ню Йорк таймс" за твърденията
Обновена: 6 окт 2017 09:16 | 6 окт 2017 08:53, Петя Славова
5
Холивудски продуцент обвинен в сексуален тормоз
Снимка: БТА

Холивудският филмов продуцент Харви Уайнстийн ще съди вестник "Ню Йорк таймс", който вчера писа, че срещу него са отправени обвинения в сексуален тормоз, съобщи адвокатът на Уайнстийн Чарлс Хардър, цитиран от ДПА.

"Ню Йорк таймс" публикува история, която гъмжи от неверни и клеветнически твърдения за Харви Уайнстийн", заяви Хардър.

"Изпратихме на "Ню Йорк таймс" фактите и доказателствата, но те ги пренебрегнаха и побързаха да публикуват статията", добави той. Вестникът заяви, че е "уверен в точността на статията си".

"Г-н Уайнстийн бе уведомен и имаше възможност да отговори на конкретни твърдения в статията ни преди публикацията й. Всъщност ние публикувахме пълния текст на отговора му", заяви говорителката на вестника Даниел Роудс Ха.

В този предишен отговор Уайнстийн казва, че е осъзнал преди известно време, че е нужно да е по-добър човек и че е променил начина, по който се отнася с хората, с които работи.

В статията на "Ню Йорк таймс" се казва, че съоснователят на компаниите "Мирамакс" и "Уайнстийн къмпани" е тормозел сексуално различни жени, включително актрисата Ашли Джъд, в период, обхващащ близо три десетилетия.

Вестникът заяви, че е документирал твърденията чрез интервюта с настоящи и бивши служители на Уайнстийн и с работещи в киноиндустрията, както и чрез съдебни и други документи. Според статията му 65-годишният Уайнстийн е сключил извънсъдебни споразумения с най-малко осем жени за случаи на сексуален тормоз и нежелан физически контакт. Сред тях са млада асистентка в Ню Йорк през 1990 г., актриса през 1997 г., асистентка в Лондон през 1998 г. и италианска манекенка през 2015 г.

Ашли Джъд заяви за "Ню Йорк таймс", че преди около 20 години била поканена на работна закуска в хотелска стая в Бевърли хилс, на която Уайнстийн се появил по халат и я питал иска ли той да я масажира.

Продуцираните от Уайнстийн включват "Криминале" и всички останали филми на Куентин Тарантино без "Глутница кучета", двете части на "Sin City: Град на греха", "Добрият Уил Хънтинг", Играчка плачка", "Бандите на Ню Йорк", "Чикаго", "Влюбеният Шекспир", поредицата "Страшен филм" и трилогията "Властелинът на пръстените". Те са взели шест пъти наградата "Оскар" за най-добър филм.Без да коментира пряко твърденията за сексуален тормоз Уайнстийн казва, че ходи на терапия за справяне с проблема и че смята да си вземе отпуск.

"Давам си сметка, че начинът, по който съм се държал с колежки в миналото, е причинил много страдания и искрено се извинявам за това. Сега ще се постарая да се самоопозная и да победи демоните си", казва продуцентът.

"Уважавам всички жени и съжалявам за станалото", добавя той, цитиран от БТА. Адвокатът му Чарлс Хардър заяви, че приходите от съдебното дело ще бъдат дарени на организации за защита правата на жените.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
15
 
! Отговори
Дам преди 1 година
Полански, Уайнстиин... все отбор юдейчета! Брад Пит направи ужасяващи разкрития какво всъщност се крие зад официалното лице на Холивуд - п*едофилия и р*азврат. Затова и се опитаха да го съсипят - развода с Джоли, проблеми с алкохола. Спомнете си тези "благоприлични" люде юдеи как постъпиха и с Мел Гибсън. Съсипахаго и него отвсякъде, защото си позволил да им тегли една сочна иги обидил на етнос. Да, ама всичко един ден излиза наяве и си идва по местата!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли нещо по - нормално от сексуалното желание на хората? Проблем е, когато се използват силови и неморални методи за склоняване към сексуални отношения. Също така е проблем, когато се предизвиква сексуално желание у някого с цел да се постигнат някакви станични цели, но без никакво намерение за задоволяване на предизвиканото сексуално желание. Мился, липсата на морал в сексуалните отношения касае и двата пола еднакво.

Закуска за всяка зодия
Закуска за всяка зодия

Закуска за всяка зодия

Дневен хороскоп за 22 октомври
Дневен хороскоп за 22 октомври

Дневен хороскоп за 22 октомври