Звездният ни рожденик: Еминем на 45

Ето най-важното за световната звезда на хип-хопа
17 окт 2017 07:30, Красимир Ангелов
8

Снимка: Reuters

На днешния 17 октомври своя 45-ти рожден ден празнува американският рапър, музикален продуцент и актьор Еминем. Роден през 1972 година в Сейнт Джоузеф, Мисури, Маршъл Брус Матърс стартира своята музикална кариера през 1992 година.

Истинската популярност го застига в самия край на XX век, като първият му голям хит "The real slim shady" го изстрелва на върха на славата. Същата година – 1999, издава дебютния си албум The Slim Shady LP, донасящ му награда "Грами" за най-добър рап албум.

Следващият му албум, The Marshall Mathers LP (2000), се превръща в най-бързо продадения албум в историята.

Ето най-интересното за една от звездите на хип-хопа:

Почитател е на рапа от малък, Маршал започва да се занимава активно с музика когато е на 14. По това време той вече живее в далеч по-големия град Детройт.

Като тийнейджър Маршъл често е бил обект на подигравките на чернокожи момчета, занимаващи се с хип-хоп. Самият певец дори твърди, че е бил 9 дни в кома след схватка с няколко момчета.

След записването на "The Eminem Show" през 2002 година Еминем става първият музикант, спечелил "Грами" за най-добър рап албум за три поредни албума.

През 2002 година е удостоен с "Оскар" за най-добра оригинална песен за "Lose Yourself" към филма „Осмата миля“, в който играе главната роля.

Еминем е продал общо над 155 милиона копия от албумите си, което го прави най-продаваният рапър в историята.

Посочен е от списание "Ролинг Стоун" за един от стоте най-велики музиканти за всички времена.

Обявен е за най-добрият рапър в историята в анкета, организирана в Интернет от сп. "Вайб".

През 2011 година списание "Ролинг Стоун" дава на Eminem титлата – Крал на хип хоп музиката.

Рапърът има 3 дъщери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Еминем найстина е едун от най великите каквото и да си говорят някой. Да наистина преди него рапъри като Тупак и Биги но по някой отношения те дори не могат да се сравняват с Ем. Той пее за реални неща от живота си за проблемите на обществото и не го е страх да каже какво мисли не случайно има толкова фенове защото те също са минали през трудности като него.Не знам колко добър рапър е но знам че държи рекорда за най много думи в минута и със сигурност поне текстовете му са направо уникални!
6
0
 
4
 
! Отговори
Hah преди 6 години
Най-великия?Като бях по-млад слушах такава музика.Всички от Wu-tang clan,двамата(лека му пръст на Prodigy) от Mobb Deep,2pac,Biggie,Big L,Big Pun,Dmx,Ice Cube са само част от по-известните и по-добрите с пъти от представения младеж.Друг е въпроса,че това,което се представя в днешно време за хип-хоп музика е далеч от жанра.
5
2
 
4
 
! Отговори
X преди 6 години
Явката е класи над тоя.
4
2
 
2
 
! Отговори
пеш преди 6 години
Еминем,Енеминем.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Набора е велик!Не случайно е продал толкова много албуми, има Оскар и е признат за един от най-великите в музиката.Тоя под мен с кресливото гласче да не се обажда по-добре, защото е изключително зле!Еминем, хората са го признали, а нашето xюМне си мисли за ***-дали...
2
27
 
12
 
! Отговори
Има преди 6 години
Отвратително кресливо гласче.
1
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-великият! Ето това се казва рапър, а не като нашите смешници.Да е жив и здрав!