Отличниците сред звездите. Кои са с най-високо IQ?

Доказателство, че за да си звезда, трябва и интелигентност
29 окт 2017 11:58, Екип на Tialoto.bg
41
Отличниците сред звездите. Кои са с най-високо  IQ?
Снимка: архив, Reuters

Много често известните хора са подценявани за умствения си "багаж“, но съгласете се – да бъдеш звезда в Холивуд се оказва нелеко начинание. За да си наистина добър, се изисква не само красота и талант, но и интелигентност, и то над средната, пише сп. Story.

Средният резултат, получен от решаване на тест за интелигентност, е около 100 т., по-голяма част от хората достигат резултат, близък до тази стойност. Само 2-3% изкарват над 130 т.

Мнозина биха се поинтересували например колко е IQ-то на Ким Кардашян, но данни засега няма.

Кои са отличниците?

Мерилин Менсън – 192

Може би сте изненадани? А не трябва. Няма как да създадеш такъв бранд от себе си и да не си толкова умен. Преди да избере мрачната си сценична визия, той е завършил Университета във Флорида, където съчетава успешно ученето с работа като музикален журналист за 25th Parallel. Освен това има изключително ясна политическа и обществена позиция и често е канен като коментатор по общественозначими теми в различни кампании.

Вижте останалите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: умМерилин МенсънIQ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
щек преди 6 години
Аз например за да стана читав машинен инженер в роботиката ми трябваха около 10 години, а успешен програмист станах за 2
32
0
 
0
 
! Отговори
щек преди 6 години
Интересно ми е защо доста често хората свързват IT професиите с интелекта задължително. Това, че нещо е ново не значи задължително, че е най-интелигентната материя. Има изключително много посредствени IT професии, не е само програмиране. Отделно да си програмист на днешно време е доста по-елементарно от колкото преди години. Има също и физици, математици, лекари, писатели машинни и елктронни инженери и какво ли още не...
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90% от ИТ специалистите са способни да минат теста на МЕНСА с резултат достатъчен, за да влязат в клуба. Интелекта е нещо динамично и се развива и променя. Това става с много и разнообразен интелектуален труд. При обикновен разговор е лесно да е определят интелигентните хора - имат задълбочени познания и широка обща култура. Това е вследствие на активна интелектуална дейност за голям период от време.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
икуто е начин да се заблуждава светът че краварите са се отлепили от маймунското дъно.да ама не.мамят.....те са еволюирали само до ***
29
0
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Г-н Бойко Борисов има IQ 292. Менсън пасти да яде!
28
4
 
14
 
! Отговори
Пълни лъжи преди 6 години
Проучих малко в Гугъл и писанията за тоя куко, че имал IQ 192 са пълна лъжа. Освен това се погнусих от разни подробности за нещастния му живот - какви наркотици, какви лекарства бил ползвал и други подробности. Тоя е пълен бokлyк и ***, чиято функция в живота е да развращава хората с по-крехка психика, коронния му номер бил да играе Антихрист и да пее срещу човешките ценности. Нека когато му откаже черния дроб да си прави сам операцията, а не да ходи при хирург с "IQ под 100".
27
0
 
2
 
! Отговори
Lan преди 6 години
proud,всъщност когато човек е свърхинтелигентен, изобщо не е трудно :), т.е. с IQ над 150. Стига да успее да съхрани разума си и да не залита много много в крайности. Мен Менсън ме радва и като музика и като визия...точно на ръба на лудостта е, идеалното място за гении.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добавете Киану Рийвс
25
3
 
11
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Преди два дена написах под една друга статия, че този е супер умен, защото съм го гледал във филма на Мур за оръжията и се шашанах. На него просто му личи, че наистина е много умен. Винаги умните са неразбрани, а онзи дето отдолу пише за програмистите и Силиконовата долина нека прочу въпроса колко вади Мерилин Менсън на година, че май IQ-то му е под 100, за да напише такава простотия
24
0
 
9
 
! Отговори
proud преди 6 години
До Lan Радвам се, че мислиш като мен - щастието е на първо място, но е малко трудно постижимо когато човек е интелигентен. И все пак си струва ! Джон Ленън : Като бях малък, ме попитаха какъв искам да стана като порасна. Отговорих - щастлив. Те ми казаха, че не съм разбрал въпроса. А аз им казах, че те не са разбрали живота.
23
1
 
12
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Менсън може и да не е богат като Бил Гейтс, но съвсем не е беден, той е мултимилионер. Интересно ти колко си богат. И не разбирам защо всеки умен човек трябва да става програмист, хората имат различни интереси. А Менсън печели доста повече от един среден програмист в Силиконовата долина. Колкото до музиката му, за всеки влак си има пътници. Щом на теб не ти харесва, не означава, че на никого не трябва да му харесва.
22
2
 
2
 
! Отговори
Proud преди 6 години
Само преди дни покрих лицензирания за България SUPER IQ TEST - има го в интернет, с 30 въпроса. Резултатът ми беше 133!! Т. е. доста над средното ниво на интелигентност, само 3 %от населението на Земята имали такъв резултат.(между 130 - 140 :) А от знаменитостите такъв коефициент притежавали Никол Кидман и Арнолд Шварценегер....С над 140 IQ са вече само гените, изобретателите, създателите на революционни открития. Само че у нас високо интелигентните и мислещи хора имат само неприятности от преобладаващото население с ограничен умствен капацитет и нисък манталитет, така че как човек да се зар
21
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво от това, че Мерилин Менсън имал IQ почти 200. Използва го за да се облича като ***, да пее гадна музика и да печели пари от наркоманите. След като е толкова умен защо не е станал някакъв като Бил Гейтс или Стийв Джобс. Дори да беше останал един програмист, в Силиконовата Долина добрите програмисти печелят по 200 000 на година, че и повече.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До LanЕ, да това е вярно. Някои открития са направени точно заради мързел. :))О, не "виждам" успеха през очите на обществото. Важното е самият ти да си удовлетворен и щастлив с това, което правиш, но пък е страхотно ако това, което ти носи вътрешна радост е полезно за обществото, нали? А иначе, е моето IQ не е толкова високо, та не знам какво е да си гений, ама сигурно щеше бързо да ми омръзне да гледам телевизия и да играя на компютъра по цял ден.
19
0
 
5
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Между другото това запазва баланса в света...Само си представи колко би било депресиращо за всички с по-малко IQ ако бяха на ясно, че какво и да правят никога няма да настигнат тези, които са природно надарени. Така амбицията компенсира природата, а вродения мързел е причина за гениални открития :).
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До IQ-то не е мерилоИнтелект и морал са две различни неща.
17
0
 
1
 
! Отговори
Lan преди 6 години
16Пак идваме на това дали лично ще получиш удовлетворение от това, което правиш! :) Ти продължаваш да "виждаш" успеха през очакванията на обществото. Т.е. това е полезно за другите, а алтруизмът не си върви в комплект с интелекта (нито пък таланта, който е нужен за шедьоври като картина или музика).
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До LanО, нямам предвид да използваш интелекта си за трупане на пари. Можеш да го използваш за далеч по-полезни неща като откриване на лекарство за тежка болест, например. Защото за какъв бяс да си най-интелигентния човек на света, ако ползваш IQ си само за да играеш компютърни игри? В наши дни всички смятат материалното за успех, а всъщност можеш да си успял по много начини. Да нарисуваш шедьовър, да откриеш лекарство, да напишеш книга... това също е успех.
15
0
 
8
 
! Отговори
Lan преди 6 години
14Дали това е важното? Щото пък аз съм убедена, че най-важното за всеки индивид е да е щастлив с живота си. Безумната амбиция не донася щастие. А "успехите" са спорни. Целият ни технически напредък доведе до бездушно, затънало в *** общество :). И в тази връзка, умните хора много бързо го осъзнават това и не им пука какво точно обществото очаква от тях...За това има много интелигентни хора с всякакъв статус и професии - така им е добре.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте, не е важно какво показват цифричките в края на теста, а как и за какво използваш интелекта си. Защото има хора с много високо IQ, но така безумно мързеливи и неамбициозни, че не са постигнали и една стотна от това, което е постигнал някой с по-нисък коефициент. За това, хубаво е да имаш висок резултат на теста, ама много по-важно е дали ще го използваш или не. Гледах едно клипче за най-интелигентните хора на света. Впечатляващо, но... до там. Не са постигнали нищо значимо.