Звездният ни рожденик: Софи Марсо на 51

Ето какво трябва да знаем за популярната френска актриса
17 ное 2017 07:30, Красимир Ангелов
7

Снимка: Reuters

На 17 ноември рожден ден празнува популярната френска актриса Софи Марсо. Родена през 1966 година в Париж, тя прави своя дебют в киното през 1980 година с филма "Купонът".

В своята кариера тя участва в десетки филми, по известните от които са "Студентката", "Тихоокеанска градинка", "Дъщерята на Д'Артанян", "Смело сърце", "Ана Каренина" и "Само един свят не стига" - деветнадесетия филм от поредицата за Джеймс Бонд.

Ето какво не знаем за популярната френска актриса:

Родена в семейство на продавачка и шофьор на тир. Родителите й се развеждат, когато бъдещата актриса е на 9.

Първоначално е имала идея да стане модел, като дори се е явява на кастинг. Нещата там обаче не се получават, но пък снимките дават начало на актьорската й кариера.

Актрисата има 2 деца. Син Венсан, роден през 1995 година от връзката й с полския кинорежисьор Анджей Жулавски, с когото се разделя през 2001 г. След това има връзка с американския продуцент Джим Лемли, от когото има дъщеря Жюлиет, родена през 2002 година.

Има 7-годишна връзка със своя колега Кристоф Ламбер. На 11 юли 2014 г. двойката оповестява своята раздяла.

Обожава животните и е защитничка на техните права в дивата природа.

Твърди, че актьорската професия е терапия в помощ на хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гламав си Димо, гламав си!
5
2
 
1
 
! Отговори
Димо преди 6 години
Ех Сократис,ех Борис , титани на мисълта сте вие.Живеете още по времето на другаря Вълко Червенков.Прав е Иво Христов за 80те процента.Нали така я карахме с лозунги и заклеймявания на ,,класовия враг" и вижте до къде я докарахме.В кой век живеете вие ,на кой свят? Стига нихилизъм!
4
2
 
3
 
! Отговори
Борис преди 6 години
А на живите не се ли отбелязва годишнина от рождението? Дали си жив или умрял все е отбелязване на рождена дата. А тази сбъркана рубрика защо е озаглавена "Звездният НИ рожденик" а постоянно се показват рожденици нямащи нищо общо с България? Ето това чуждопоклоничество унищожава ценностната система на подрастващите. Ние имаме толкова много заслужили и живи и починали личности, обогатили културата и науката на България а се префантосваме по артисти, музиканти и други палячовци...
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петко Рачов Славейков как ще си празнува рождения ден днес? Рожденик е човек, който е роден на определена дата и е жив. Починалите не са рожденици. На тях се отбелязва годишнина от рождението!
2
2
 
9
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
А нещо за Петко Рачов Славейков, който също е роден на днешна дата? Или някаква актриса е по-важна и "звездна" от него?!
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симпатична муцунка, но няма сиси.Което си е огромен минус.