Новата Мис България – крив фотограф или конкурс за вътрешна красота?

Изборът на Тамара Георгиева предизвика сериозна полемика
Обновена: 20 ное 2017 12:25 | 20 ное 2017 10:37, Александър Попов
329

Новата Мис България Тамара Георгиева. Снимка: Facebook

Изборът на нова Мис България ни върна години назад, когато короната бе положена на главата на Антония Петрова.

24-годишната Тамара Георгиева бе коронясяна през уикенда, а социалните мрежи завряха със "за" и "против" блондинката. Тя е от София и се занимава с моден дизайн. Завършила е Художествената академия, а като своя мисия приема да помогне на деца в неравностойно положение.

Още по темата

Визитката й обаче остана на заден план и заваляха критики за нейната външност. Дори един от членовете на журито пусна статус във Facebook, че не е гласувала за нея и леко я притеснява избора.

Тамара беше на път да измести по интерес дори Григор Димитров, който сътвори чудото и стана №1 на заключителния турнир в Лондон, надигравайки Давид Гофен. Неговата титла си съперничи по статуси с новата Мис България.

Мнозина намекват, че няма как това да е нормален избор, други въобще се съмняват Тамара да е на 24 години. Според тях софиянката не притежава красотата, която е необходима, за да носиш короната на Мис България.

В дебата се включи дори депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, която изрично уточни, че изказва личното си мнение и не обвързва с него партията си.

"От радост по успехите на Григор, въпреки Волгин, снощи съм пропуснала избирането на новата 24-годишна Мис България 2017 и не съжалявам! Изненадват ме критериите на журито и толерирането на филърите и силикона!", написа тя.

Иван Ласкин стигна още по-далеч и сравни Тамара с Баба Яга.

Мнението на критиците сякаш се обобщава от извода, че конкурсът "Мис България" вече е за вътрешна красота. Тръгнаха сравнения и с Мисис България Анита Мейзер, които на някои могат да се сторят и драстични.

"Понякога, освен болни амбиции, тежки комплекси и малко пари за харчене по глупости, е нужно да имаш поне едно огледало вкъщи и капка реална самооценка.

Факт е обаче, че подобни атаки към Мис България не е имало с години.

"Прекрасна е Тами - висока, стройна и грациозна - все пак за този конкурс има критерии за височина и пропорции, които в снимките по бански показват, че нейните са перфектни! Лоша реклама няма, тепърва й предстои да се доказва, жалко, че развалят хубавия момент на момичето с един, два неподходящи кадъра. Затова трябва да има, както преди, един официален фотограф за такъв тип събитие и да не се допускат тези с тенденциозните и некоректни кадри!", смята пък защитничката на Тамара Паолина Петракиева.

"Каквото и да говорите, момичето имаше 38 градуса температура по време на конкурса, а се справи брилянтно, не съдете по снимки и интервюта, вижте я на живо, това ни е една от най-добрите претендентки в историята", смята друга защитничка на избора.

В крайна сметка зад избора на Тамара седи професионално жури, в което се включиха и пет бивши носителки на короната – Наталия Гуркова, Елена Ангелова, Антония Петрова, Марина Войкова и Габриела Кирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама някой още .и има съмнения как се избират миските в България? На принципа, чие гадже ще плати повече!!! Тази може и да прилича на Тоца Крокодила, ама явно топли правилното легло и съответната мутра и е купил титлата.
182
0
 
35
 
! Отговори
бръммм преди 6 години
то и аз като пийна правя глупости с какви ли не, ама толкова много не мога да изпия...
181
1
 
44
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Това ли е 24 годишната мис Бг за 2017г..Че, тя прилича на 42г. жена, бе!Я си я представете сутринта без грим!Малиии....То у Бг не останаха красиви жени, бе!Красивия, ерудиран и интелегентен генофонд на Бг се изнесе/емигрира в чужбина, в Бг останаха мута---нтите!?-)))))))
180
0
 
26
 
! Отговори
Чудя се преди 6 години
Колко е българка тази с име Тамара?
179
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В държавата на опакото ,хора с пари, плащат на хора, без пари, да правят, красиви хора, без красота.Ако жена ти е грозна ,намерете решението на задачата.
178
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забрана на конкурсите за красота.
177
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дискусията показва още една причина за премахването на мало.умните конкурси за красота - да се коментира по такъв начин чужда външност е дива прос.тотия, но от друга страна конкурсът е точно за това.
176
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма начин това чудо на снимката да е на 24 години! Не го вярвам! Въпреки многото пластични операции по врата и най-добре се вижда,че не е първа младост.Това с температурата е ала-бала. Просто някой я е "подмладил" с бая годинки, за да може да отговаря на регламента на конкурса /там приемат до 25 годишни/. Като се разбере кой плаща за тая и работата ще стане ясна
175
0
 
37
 
! Отговори
K3L преди 6 години
AAAaaaaaaaaaaaaaaaaaAaaaaa. Махнете тия снимки или ги цензурирайте, че щях да падна от стола. Даже на премиерата на "То" не се изплаших толкова!!!
174
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе с такъв нос тая как си затваря паспорта?
173
0
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Не им знам пропорциите на тялото, но и трите поставени на първите три места в лицето са меко казано доста грозновати. Явно яко се плаща на журито, за да сложи такива на първо място.
172
1
 
22
 
! Отговори
До 173 преди 6 години
Тя да не е спечелила мис Експеримент
171
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ако е овца ще се помине гладно. С такъв орган на обонянието не стига до тревата (не може да пасе)!
170
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значение има красотата, ако е в горните 10% по телосложение с което не могат да се похвалят останалите 90%. Именно от грозотата се ражда красота след много поколения с наслагване и смесване на гените, Х-хромозомата се рекомбинира от хромозомите на 4 -те родители. какво е виновно момичето, генетичният експеримент продължава, ние сме само еднодневки,
169
2
 
33
 
! Отговори
nik преди 6 години
Какъв е този травестит и от кога травеститите участват в конкурси за красота за жени?
168
0
 
35
 
! Отговори
. преди 6 години
Май съм я гледал в , Властелина на пръстените, ама беше мъж и се казваше Гандалф.
167
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Олелеее какъв е този звяр?! П.П. И на мен първата ми мисъл, преди да прочета беше, че прилича на Б.Б.
166
0
 
21
 
! Отговори
до 167 преди 6 години
До До някой сиНе се знае дали не крие някой инструмент ,по-голям от твоя.
165
0
 
26
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Хмм скоро учихме(помня добре) и даскала каза че нямало крокодили в България?!
164
0
 
24
 
! Отговори
А преди 6 години
Огромни са бръчките по шията, няма как да не се набиват в очи! И единствената и хубава снимка е блърнатата от фейсбук!