Новата Мис България – крив фотограф или конкурс за вътрешна красота?

Изборът на Тамара Георгиева предизвика сериозна полемика
Обновена: 20 ное 2017 12:25 | 20 ное 2017 10:37, Александър Попов
329

Снимка: Facebook

Изборът на нова Мис България ни върна години назад, когато короната бе положена на главата на Антония Петрова.

24-годишната Тамара Георгиева бе коронясяна през уикенда, а социалните мрежи завряха със "за" и "против" блондинката. Тя е от София и се занимава с моден дизайн. Завършила е Художествената академия, а като своя мисия приема да помогне на деца в неравностойно положение.

Още по темата

Визитката й обаче остана на заден план и заваляха критики за нейната външност. Дори един от членовете на журито пусна статус във Facebook, че не е гласувала за нея и леко я притеснява избора.

Тамара беше на път да измести по интерес дори Григор Димитров, който сътвори чудото и стана №1 на заключителния турнир в Лондон, надигравайки Давид Гофен. Неговата титла си съперничи по статуси с новата Мис България.

Мнозина намекват, че няма как това да е нормален избор, други въобще се съмняват Тамара да е на 24 години. Според тях софиянката не притежава красотата, която е необходима, за да носиш короната на Мис България.

В дебата се включи дори депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, която изрично уточни, че изказва личното си мнение и не обвързва с него партията си.

"От радост по успехите на Григор, въпреки Волгин, снощи съм пропуснала избирането на новата 24-годишна Мис България 2017 и не съжалявам! Изненадват ме критериите на журито и толерирането на филърите и силикона!", написа тя.

Иван Ласкин стигна още по-далеч и сравни Тамара с Баба Яга.

Мнението на критиците сякаш се обобщава от извода, че конкурсът "Мис България" вече е за вътрешна красота. Тръгнаха сравнения и с Мисис България Анита Мейзер, които на някои могат да се сторят и драстични.

"Понякога, освен болни амбиции, тежки комплекси и малко пари за харчене по глупости, е нужно да имаш поне едно огледало вкъщи и капка реална самооценка.

Факт е обаче, че подобни атаки към Мис България не е имало с години.

"Прекрасна е Тами - висока, стройна и грациозна - все пак за този конкурс има критерии за височина и пропорции, които в снимките по бански показват, че нейните са перфектни! Лоша реклама няма, тепърва й предстои да се доказва, жалко, че развалят хубавия момент на момичето с един, два неподходящи кадъра. Затова трябва да има, както преди, един официален фотограф за такъв тип събитие и да не се допускат тези с тенденциозните и некоректни кадри!", смята пък защитничката на Тамара Паолина Петракиева.

"Каквото и да говорите, момичето имаше 38 градуса температура по време на конкурса, а се справи брилянтно, не съдете по снимки и интервюта, вижте я на живо, това ни е една от най-добрите претендентки в историята", смята друга защитничка на избора.

В крайна сметка зад избора на Тамара седи професионално жури, в което се включиха и пет бивши носителки на короната – Наталия Гуркова, Елена Ангелова, Антония Петрова, Марина Войкова и Габриела Кирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
0
 
! Отговори
ВАЛЕНТИНА преди 6 години
Тази песен е написана,все едно,за нашата мис България :https://youtu.be/S37CvSvQN7o
262
1
 
8
 
! Отговори
Баба Яга преди 6 години
Най-накрая ме избраха за Миска.
261
0
 
3
 
! Отговори
ole преди 6 години
След Hell Win (helloween) вкусовете на българина (от кумисиата оценяваща "красотата") са се променили. Кой казва, че трябва да бъде красива тя е само "мис" България, каквото и да значи това на български.
260
0
 
11
 
! Отговори
Ема Ливри преди 6 години
Не искам да съм на нейно място. Не разбирам само защо тези пари, които е пръснала по рушвети, не ги е вложила в някоя далеч по-продуктивна операцийка, с която да си пооправи носа и устните. Не помисли ли какво име ще създаде на страната ни и как ще навреди на репутацията й? Защото сега хората ще си мислят, че по българско жените са с брадвата сечени и че на 24 изглеждат сякаш са минали през 9те кръга на ада, а после някой ги е сдъвкал и изплюл.
259
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен носът е най-малкия проблем! Но гримът е отчайващ или както казват на запад - гримирала си се като източноевропейска простиитутка!
258
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готина мадама е, стига! Но не е за Мис България. Прилича на Премиера на Британия.
257
0
 
0
 
! Отговори
справка преди 6 години
До Кирил ДесподовНа 24 години е, щом през 2011г е била още ученичка в италиански лицей- излиза в списъка под името Тамара Кочорапова
256
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Журито е избирало мис силикон.защо не избраха някоя естествена Българка.грозната колкото и силикон да сложиш и операций да направиш пак ще приличаш на 35-40годишна.грозотия.
255
0
 
9
 
! Отговори
Българка преди 6 години
До sid: Не се е променил вкуса на българина. Няма как хубавото, да не е. А има промяна на "журито", и тези, които с връзки дърпат конците. Вижте й погледа, голямото количество грим, личи си по-какъв начин се е добрала до конкурса и титлата (която е пародия). "Явното" не може да види нещо различно. Срамно и грозно е, всичко свързано с така наречение "конкурс мис България" и целия бг "моделски бизнес", който вече е станал така порочен, че няма накъде повече. И тук, няма грам злоба, а реалност.
254
0
 
7
 
! Отговори
Българка преди 6 години
Няма и не се видя никаква естествена красота! Благодарение на огромното количество грим, някои имаха малко вид, много минимален. Представям си , без грим!..... Ужас, просто!
253
0
 
11
 
! Отговори
Красота преди 6 години
Нито едното от двете! Когато управляват неправилните хора, предимно само с връзки, се получава именно този ефект! Това се превърна в конкурс за грозота, не за красота. Една пародия и подигравка. За пореден път се изложиха. Нито една от участничките няма нужното ниво, нито на външен, камо ли по интелигентност и др. А самия конкурс, вече отдавна не е също на ниво, никакво!!! Провал!
252
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Моля журналистите да съобщят състава на журито и кой как е гласувал. Навярно има някакви основни критерии за форма на лицето, разстояние между уста и нос и т.н. , а също и установяване на точната възраст на участничките. Иначе жената не е грозна - има хубава коса, тоалетите и са хубави, но това не е достатъчно за титлата. Да се откаже!!!
251
2
 
12
 
! Отговори
Гоше преди 6 години
Не на 24 а на 34 е реално
250
0
 
26
 
! Отговори
Мария преди 6 години
Аз пък се удивлявам от друго. Защо новата миска не я представят с фамилията и Кочорапова, а само с презимето Георгиева. И това ли е пример за младите - да се срамуваш от името си.
249
0
 
13
 
! Отговори
Fen преди 6 години
Като гледам тази, определено осъзнавам, че моята жена е супер и е 100 пъти по красива. Иначе и аз не мога да разбера тази красота в последно време.... всички явно харесват жени с дирници по 2 дка, щом така им се радват из мрежата
248
0
 
19
 
! Отговори
ззз преди 6 години
...социалните мрежи завряха със "за" и "против"...Стига бе!!! Нима има и "ЗА"???Най милият коментар който срещнах е: "Стига бе, Не е ЧАК толкова грозна!На някой снимки си е съвсем НОРМАЛНА"!
247
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднага забелязвам целенасочена атака срещу красотата на Българката. Организирана от НПО на соро.
246
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мен повече ме уплаши мисис България.....
245
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Мис таен агент 009Не от комунизма или турското робство:))
244
1
 
30
 
! Отговори
sid преди 6 години
Прилича на травестит.Явно съвсем се е променил вкуса на българина.