В памет на Азедин Алая – острият език на модата

Тя си спечели уважение заради бруталната си откровеност
20 ное 2017 21:45, Криси Табачка
1
В памет на Азедин Алая – острият език на модата
Снимка: архив, Reuters

Светът се сбогува с един от най-големите таланти в модната индустрия – Азедин Алая. Тунизийският моден дизайнер е роден на 26 февруари 1940 година и си спечели уважение заради невероятния талант и бруталната си откровеност, която залага като основен почерк и в работата си.

Азедин Алая се прочу и с факта, че отказа да следва строгите и взискателни графици на модната индустрия и създава истински шедьоври в собственото си време и според собствените си виждания.

С желание за изкуство от много ранна възраст, Азедин учи скулптура в "Ecole des Beaux“, където придобива ценни знания за човешките форми. Той се премества в Париж след дипломирането си и започва да работи като чирак за Thierry Mugler, Christian Dior и Guy Laroche, някои от най-големите имена в модната индустрия по това време.

Вижте още за Азедин Алая в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тя си спечели уважение заради бруталната си откровеност"Пак доказвате, че нямате идея какво пишете... Азедин Алея не е ТЯ а ТОЙ! Всичко под това изречение просто сте го преписали от някъде без да го четете дори.