За кожата на една паднала фолкпевица: Защо унижихте Дебора?

Продуцентите от Big Brother допуснаха гаф с привличането й
23 ное 2017 10:30, Александър Попов
129
За кожата на една паднала фолкпевица: Защо унижихте Дебора?
Кадър: Нова

За по-малко от седмица фолкпевицата Дебора си създаде имидж на непоправима алкохоличка. С вещото съдействие на Big Brother. Още от първия ден стана ясно, че след няколко напитки тя губи спомен какви ги е вършила, а следващите засядания на масата само затвърдиха усещането, че има сериозен проблем.

Много хора ще си кажат - да не е влизала, шоуто изкарва на преден план демоните на всеки участник. Изолацията, дебненето на камерите, алкохола на една ръка разстояние... винаги са били основния двигател в сюжетите на Big Brother. И не всички издържат.

Още по темата

С Дебора обаче прекалиха. Никой не очаква това предаване да лъска нечий имидж, с каквато нагласа влизат повечето участници. Ясно е, че 90% от така наречените звезди са готови да се излагат срещу хонорар, с надеждата, че всяко чудо е за три дни.

Най-вероятно фолкаджийката е прекрачила прага да изкара някой лев, кариерата й и без това е в застой. Но каквито и пари да е договорила, унижението е три пъти по-голямо.

Създаден й бе образ на алкохоличка, който трудно може да бъде изтрит. Да, тя спомогна много за него, но пък и продуцентите се постараха да я представят само в такава светлина. Дори снощи водещият Ники Кънчев с неприкрито задоволство говореше за проблемите й с чашката, а прякорът й Мис Махмурлук определено я нарани.

Има едно голямо НО. Проблемите на Дебора бяха ясни още преди влизането й. Самата певица е признавала в свои интервюта, че е подлагана на тормоз и бой от свои бивши гаджета. В продължение на няколко месеца е търсила и специализирана лекарска помощ. И това със сигурност се е знаело от продуцентите. Иначе въобще не биха се свързали с нея да преговарят.

Защото нека си кажем честно - Дебора по никакъв начин не е сред големите звезди, нито пък е сред най-търсените риалити герои. Просто една изтупана от прахта певица с проблеми. А в затвореното пространство, в което чашките следват една след друга, е предпоставка за излагация. От която се възползваха.

За морал едва ли трябва въобще да говорим. Нека тежи на съвестта на тези, които са я поканили. Защото заради една телевизионна продукция, за единия рейтинг, за едното шоу с дъх на алкохол, са готови да "прегазят" човек.

Господа зад Big Brother, това вече не е шоу. Това е игра с човешка съдба, в която прекрачихте границата. И може би сами го разбрахте, защото "безпрецедентното" изгонване беше заради една псувня. Поне от излъченото.

В Къщата през годините е имало далеч повече прегрешения за такъв краен акт. Нека само да си припомним пияният Гроши, който дори чупи и инвентар в къщата.

Дано това изгонване да е от гузна съвест, защото сте поканили може би един болен човек. Това трябва да го кажат лекарите, но телевизионната страст, с която разкъсахте Дебора в някои страни може да стигне и до съд. Независимо от подписаните договори, независимо от собственото й желание да влезе в Big Brother.

И трябва да бъдете сигурни, че нейната псувня към Големия брат беше много на място, защото никой не съобрази, че унижението надмина рамките на шоу, което трябва да забавлява. Не е забавно да риташ по паднал човек, още повече да злорадстваш...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: Big Brotherдебора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами много хора имат проблеми, но малко изкарват пари от тях. Да разбирам гледната точка, но това е голям човек, който носи отговорност за постъпките си.
50
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебора е една объркана душа.Снощи са я пребили пак горката,гледах я тази сутрин.Жал ми е за нея.
49
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коя е Дебора, че съм назад?
48
3
 
26
 
! Отговори
:) преди 6 години
Най-накрая да напишете нещо, което да не е стил долнопробна чалга.
47
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В началото беше интересно, защото беше нещо ново; след това постепенно премина в абсолютна долнопробна порнография. Всъщност това предаване ако не е по нова, никой няма да го гледа!
46
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като му се пие на момичето да си пие, какво лошо има , много е готина
45
6
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много силна статия.Едва ли има човек на който не би харесала.
44
2
 
59
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
А за Динко? Гаврят се с него - с името му, Господин, с прякора му *** и най-вече със свинските опашки, което си е чиста проба нарушение на човешките права, ако не беше 'шоу'. Нова тв за 10 години едно реалити не можаха да направят, а разчитат на помията от брадърите
43
2
 
68
 
! Отговори
Васил преди 6 години
Браво за статията!
42
1
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момичето очевидно има проблем, и затова пие, то тя си го каза няколко пъти. Изглежда объркана и уплашена, но не виждам някаква злоба в нея. В България е пълно с хора, които имат подобни проблеми. Отношението на Биг Брадър беше недопустимо. Ако не си помагаме един на друг, няма кой да ни помогне.
41
2
 
69
 
! Отговори
Бай Танас преди 6 години
Къде е славният СЕМ да спре тази помия. Това го гледат и деца
40
2
 
88
 
! Отговори
xfh преди 6 години
Абсолютно точно казано!! Жалко за момичето, просто я смазаха!! Това предаване трябва да бъде премахнато от ефира, няма такава пошлост!
39
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя знае, че има проблем с алкохола. Избора да пие пред цяла България е нейн, при положение, че знае какво се случва след това. Дано си извади изводи и се опита да се промени, след този пиянски резил.
38
2
 
55
 
! Отговори
Петя преди 6 години
Българина само търси да унижи по някакъв начин .Никой не проявява съчувствие ,момичето има проблем,който трябва да и се помогне да го реши,но повечето злорадстват и се радват на нещастието на човек с проблеми.Други като ББ търсят сензация унижават момичето,като и поставят подобни етикети,вместо да и помогнат още повече натрапват на "Драгия зрител" проблемите ,който има .Права е че ги напсува те се гавриха с нея.Погледнете другите участници и си вадете изводи,отношението на ББ е друго .Фънки.
37
1
 
56
 
! Отговори
sis преди 6 години
Биг вип...и т.н брадър -режисирано интригантско предаване ,което с издевателството си довежда до психическо разтройство,смазване,унижаване,полудяване.....с цел зрелища,примитивизъм ,опростачване и материална изгода.Според брадъра целта им оправдава средствата,но и това знаем чий девиз е!!!!!!
36
2
 
61
 
! Отговори
Край преди 6 години
Не е умна - ама какво от това. Ума е дар божи и не е даден на всеки. Доста е объркана обаче няма злоба в това момиче. Търси алкохола като патерица на нездравата си психика. Не казвам че такива хора трябва да се издигат на пиадестал, но в нормално общество те също си имат мястото. МИЛОСТ трябва.
35
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 39Тези хора са влезли там, за да се гаврят с тях. И са получили ХОНОРАРИ за това. Айде стига с тоя фалшив морал. Дебора била жертва на гаджетата си - ами ако ги псувала като се натряска, то е ясно, че ще яде шамари.
34
36
 
13
 
! Отговори
не е така преди 6 години
Авторът тоталтно изкривява истината и вие се вързвате. Момичето се изложи неколкократно и впреки многобройните предупреждения на брадъра продължи да се налива. Когато човек е пиян му падат повечето задръжки и си проличава какъв е наистина. Простъкът става по-голям ***, а свестния човек става още по-свестен. Айде стига сте ни занимавали с това объркано и простовато момиче.
33
1
 
53
 
! Отговори
СПАРТАК преди 6 години
Отлична статия! Тук мнооооого мнооооого, ама наистина мноооооого рядко се срещат такива.
32
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лесно е да съдим, трудно е да обуем нечии чужди обувки и да извървим неговия път! Не защитавам това девойче, но искам да подчертая дебело, че никой няма право да се гаври със слабостите на другия! И алчните от нова телевизия и сие за пореден път доказаха, че нямат никаква ценностна система! Дано си харчат парите със спокойна съвест! Статията наистина ми хареса.