Селска нация и манталитет... Но Кирил Маричков вярва в будните хора!

Музикантът не очаквал "Щурците" да навършат 50 години
26 ное 2017 07:45,
227

Селска нация сме, селски е манталитетът ни, но аз вярвам в будните хора, заяви музикантът Кирил Маричков пред Bulgaria ON AIR.

"Боли ме, че станахме селска нация, такова ни стана мисленето. Хората се умориха от липсата на справедливост. Но все пак сме поели по вярната посока", посочи музикантът.

А относно 50- годишният юбилей на "Щурците", легендата признава: "Не очаквах групата да отпразнува юбилея и изобщо да навърши 50 години. Искам да благодаря на публиката, тя ми дава сили и смисъл!"

Цялото интервю на музикантът вижте във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 1988 г. една шепа хора ходеха по корекомите на опашка за западни стоки, да си купиш лада се пестеше и чакаше 10 години, " цветен телевизор" беше престиж, Бг видео - 3 000 лева при 250 средна заплата и пр. и пр. Я виж какво е било 1988 при "загнилия капитализъм" ! Ще ти се доплаче. А "селска " Бг е изнесла 3 войни на гърба си ( без сръбско - Българ.) и все пак е била в челните статистики за времето си. Хората са го правили с любов към родината, не като ТКЗС-ари и работници в Кремиковци!
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
108 Защо винаги се сравнявате с топ 10 на света? Ето сега 30г след комунизма по-близо ли сме до топ 10те държав на света? Както казах току що, БВП ни е по-ниско от комунистическото. Което означава че за 30г ние сме се отдалечили от тяхното развитие, въпреки огромният прираст на БВП през периода 2000-2008, където в прочем целият свят отчита огромно увеличение(огромна инфлация на долара). Заради това виждаме 1988 БВП е 28 милиарда и се равняват на 64 милиарда днешни долари.
68
4
 
8
 
! Отговори
! преди 6 години
Сега ще наскачат софиянците против Маричков ,а те вече са наскачали ,че ги обижда че са селяни . Той е прав ,софиянеца може да е столичанин ,но селския мантилет на баба си и дядо си е донесел в София .Ако искате пример ,то бол и все селски )
67
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този вместо да е в затвора за ПТП на пътя Пазарджик - Пловдив със смъртен случай се възмущава и акъл ръси .. от какво
66
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
108 Затова посочих БВП колко е бил. Отвори сайта на световната банка, виж БВП колко е бил през 1988 сложи цифрите в инфлационен калкулатор, сравни с днешните. Резултата е 12 милиарда по-малко от 1988. Сам си противоречиш с тиквите, при това положение по царско време сме ... нямали нищо по тази логика. 30г по късно в светлата развиваща се демокрация още комунизма ни виновен и още от страх за него хора родени години след него бягат за западна Европа. Това какво говори?
65
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязвам че най-големите лижегъзници през онова време станаха най-големите опоненти на комунистите. Щурците не помня да имаха не пиянски ден тогава, след всеки концерт мъртво пияни, идваха да си вземат апаратурата 3 дни по-късно. Постоянно пееха за номинклатурата на частни партита, постоянно бяха в централите на БКП да пият кафе и тн. А днес най-големият противник на социалистите. Смех у залата.
64
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 107: Я сложи всичко съществуващо до комунизма, което е брутално съсипано от комунистите у нас преди 1944 г, откраднатия държавен резерв от руснаците и виж Бг какво е била всъщност ! И при 700 - те ( ако е така наистина ) предприятия ние сме били винаги мноого назад от всяка една западна нация тогава, затова и след 89г. 2 милиона напусната Бг. В началото на 20 век Бг е една от 8 - те най - динамично развиващи се икономики в света ! А след 44 г. къде сме ?
63
3
 
16
 
! Отговори
Некой си... преди 6 години
Селяните не подскачаме, а се чудим защо един убиец не е в затвора.
62
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От убиец, останал ненаказан, морал не искам! А пропо, в Русия имаше Висоцки и още десетки, които се бунтуваха, като пееха песни с текстове, които откровено бяха против властимущите. Маричков стана виден "дисидент" след 10-ти ноември! Или някой ще ме опровергае?
61
4
 
25
 
! Отговори
Некой си... преди 6 години
Нека Кирил Маричков да обясни как му се размина затвора при доказана вина за ПТП-то, което предизвика през 1999 г. и при което загина жена, а не да ми говори за селска нация и манталитет.
60
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бързо развиване е имало за някои по-отракани,преди да дойдат"комунистите".Тогавашните данъчни са ходели по селата да броят дори кокошките,за да се плащат данъци.Сега е същото,че и по-зле.Нарича се рекет.
59
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
107 Има построени над 700 големи предприятия, БВП нараства за 10г(1978-1988) с 90%. Ако го пресметнем с инфлацията от 1988 на долара до днес ... още сме 10 милиарда назад в БВП сравнение с 1988. Процентът на нарастване на БВП ни е над 380% на 4то място в света (1987), 1988 сме били 32 ри по БВП в света, днес сме 83-ти. Ако тези цифри от Световната банка говорят само за ниви, то тогава сме били богове. На цифрите няма пропаганда, няма как да завъртиш 2+2=1
58
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роден съм в град. Така е станало, просто. Нямам заслуга. Когато първенюта почнат да делят кората на граждани и селяни това показва само силният им компекс от собственото им нищожество, ако единственото, което могат да кажат за себе си е "Аз не съм от село.", това е много тъжно.Прочее, прочетете Йовков!
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 107: Къде пише, че сме имали само ниви ? И защо мислиш, че когато фундамента ти е селскостопанската производствена база, това не да дава и мощен тласък на промишлеността като цяло ? Кога ще започнете да се образовате как са наричали в световните новини България в началото на 20 век ?
56
10
 
12
 
! Отговори
Имена в пантеона ни преди 6 години
То България не е имала проблем, когато е била селска държава - икономиката и е била една от най - бързоразвиващите се в света. Проблемът идва,когато комунистите строят заводи и искат да я направям " градска".Дали даден човек е будител или не е въпрос на интерпретация, но съм сигурен, че достойни имена като това на Владимир Вазов, извършили нечувани подвизи в полза на родината си, ще останат в нашия пантеон завинаги. За другото не съм сигурен.
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маричков точно ти ли ще говориш за забогатяване нечестно? Синът не стана ли от последен, първи в листата за консул във Ватикана? Същият които след 1 г го изпъдиха защото нарекъл в книгата си, че всички католически свещеници са педофили? Я кажи как става това?
54
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Маричков.
53
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво постигнахте вие г-н Маричков с вашата игра на демокрация за 28 години, като оставим това, че тя ви спаси да не влезете в затвора заради жената? При бай Тошо не ти мърдаха 10 годинки най-малко, нищо че беше известен музикант тогава и на гребена на вълната.
52
1
 
11
 
! Отговори
питанка преди 6 години
Киро ,кога ще пееш на селяните в скоро време да дойдем да те слушаме???
51
5
 
11
 
! Отговори
Я пък тоя.. преди 6 години
Новодемократ. И той викаше: Кой не скача е червен...... И с негова помощ тръгнахме във вярната посока.Гражданинът- демократ,който лапаше още по времето на лошия социализъм и бълваше пошла музика,а после отиде да плюе точно по него. Не понасям този неблагодарен и писклив ска..ка..лец.....Голямата работа.....Пфуууу.