Опра Уинфри е първата афроамериканка с почетен "Златен глобус"

Холивудската звезда заклейми сексуалния тормоз върху жени
Обновена: 8 яну 2018 12:07 | 8 яну 2018 12:07,
3
Опра Уинфри е първата афроамериканка с почетен "Златен глобус"
Снимка: Rеuters

Опра Уинфри стана първата афроамериканка, която беше удостоена с почетната награда "Сесил Б. Демил" на церемонията по раздаването на "Златен глобус". Тв водещата използва трибуната и изнесе пламенна реч срещу сексуални посегателства, съобщи БТА.

"Сигурно в този момент има малки момиченца, които ме гледат как ставам първата черна жена, получила същата награда" - каза Опра Уинфри. Тя продуцира филма за гражданските права "Селма" и игра в него през 2014 г., както и в "Безсмъртната Хенриета Лакс" през 2017 г. През 1986 г. беше номинирана за награда "Оскар" за играта в "Пурпурен цвят".

Още по темата

Уинфри отгледана от бедна самотна майка, но става водеща телевизионна звезда. В речта си тя каза, че като дете се е вдъхновила от Сидни Поатие - носител на наградата "Сесил Б. Демил" и първи афроамериканец, спечелил награда "Оскар" за най-добър актьор.

Да припомним, че аферата "Уайнстийн" и последвалата лавина от подобни случаи, стана повод всички да се облекат в черни тоалети на събитието, което се състоя снощи в Лос Анджелис. Публиката в х-л "Бевърли Хилтън" няколко пъти аплодира на крака Опра Уинфри, която също беше решена в черно.

Актрисата, кино и тв продуцентка, дългогодишна телевизионна водеща, изпълнителна директорка на собствена кабелна телевизия получи признание като модел за подражание. Уинфри използва речта си да почете всички, споделили преживения тормоз и сексуални нападения, и да заяви, че "на хоризонта се вижда нов ден" за момичетата и жените.

"И когато новият ден най-накрая настъпи, това ще е благодарение на много прекрасни жени, много от които са в залата тази вечер, а и на някои забележителни мъже, които се борят упорито да станат лидери и да ни отведат във времето, когато на никого няма да се налага да казва "аз също" отново" - каза Уинфри, имайки пред вид движението в социалните мрежи срещу сексуалния тормоз.

Речта й предизвика възторжени коментари в социалните мрежи. Музикантът Фарел Уилямс я нарече най-великата. "Искам да ви кажа, че залата още вибрира като електричество от тази реч" - написа в Twitter режисьорката Ава Дюверней.

Явно не е случайно, макар вече да не води ежедневното си токшоу, че влиянието на Опра Уинфри върху попкултурата остава силно. Сп. "Форбс" миналата година изчисли състоянието й на 3 милиарда щатски долара и я постави на трето място в списъка на най-богатите самоиздигнали се жени в Америка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
7
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Наградите Златен Глобус, както и Оскарите, в последните 10 г. бяха опорочени, осквернени и абсолютно поругани от Джордж Сopoс и кликата му сатанисти, етномарксисти и радикални глобалисти! От реално съревнование, наградите бяха превърнати в смешни и жалки еманации на политкоректността и Соросовия етнотерор над всички бели, християни, както и над всички останали умни, мислещи и морално консервативни хора с повече от две гънки в мозъка. Спокойно могат да бъдат преименувани Наградите Сорос!
1
1
 
6
 
! Отговори
Рафики преди 6 години
тази *** трябва да се радва ако някой си поиска, затова и индустрията с вибратори е толко печеливша