Корнелия Нинова на 49 години: Гласът на опозицията в парламента

Ето най-важното за лидера на социалистите
16 яну 2018 07:11, Красимир Ангелов
195

Снимка: Булфото

На днешния 16 януари своя 49-и рожден ден празнува лидерът на БСП Корнелия Нинова. Родена през 1969 година в село Крушовица, област Враца, Нинова се дипломира в юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

От септември 2005 г. до март 2007 г. е зам.-министър на икономиката и енергетиката. От декември 2005 г. е председател на Управителния съвет на "Булгартабак Холдинг" АД.

На 8 май 2016 г. е избрана за председател на БСП с 395 гласа срещу 349 гласа за дотогавашния председател Михаил Миков.

Ето още от най-любопитното за една от популярните дами в българската политика:

През 1995 година работи в Софийския градски съд като стажант-съдия, а в периода 1995–1996 г е юрисконсулт на Столичната община.

От 1996 до 1997 г. е следовател в Столичната следствена служба.

Средното си образование завършва в Национална гимназия по древни езици и култури "Константин Кирил Философ"

Владее английски и френски.

Тя е първата жена, застанала начело на БСП.

Има син, който учи в престижен университет в САЩ. Преди това той е бил и капитан на националния отбор по математика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
12
 
26
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 6 години
Каквато и да е, тя е единственият политик, който ясно и твърдо заяви, че Тиквоний е един вреден за страната селски тарикат, който трябва да си ходи.От другите единствено Радан Кънев заяви подобна позиция, ама малко с половин уста.
104
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден се мятат хора от балконите.Вчера в Западен парк, днес 40 годишен от кв."Гоце делчев".Докато си чешете езиците с тъпотии,така ще е.Ега ти населението.*** без капка достойнство.
103
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Има син, който учи в престижен университет в САЩ."===Но иначе скача и крещи, че младите напускали България, нали? Къде е личният пример, г-жо Нинова? Всичката ви е такава, лицемерни комунисти.
102
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Станишев назначи Нинова за шеф на БСП за да я доунищожи.Станишеф не успя,но Нинова ще успее да съсипе тотално БСП.С екип от слабоумници около нея това е неизбежно.
101
9
 
29
 
! Отговори
до 103 преди 6 години
Синовете и внуците на БКП /макар че Нинова не е била комунистка, за разлика от другите гербери/ са синове и внуци на тези партийната номенклатура, а герберските дечиня са децата на техните шофьори и охранители. Та затова нямат мозък да учат по престижни университети. А защо САЩ , а не Русия- защото децата днес не знаят руски и се завършва по-трудно отколкото на запад. Иначе образованието там е топ! Путин обаче започна да отпуска стипендии и има доста желаещи. Първата година се учи езика.
100
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно , защо всички синови и внуци на номенклатурата на БКП-БСП живеят , учат или работят в САЩ. Другарю червен *** посочи ми един да живее в Русия . Няма нали и няма да има . Иначе много обичаме социализма , братството и равенството , ама ние да сме по равни .
99
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сланинестия дека е,да нагледа имото у Ориндж Каунти или още е при адзера да се дзвери?
98
15
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименКорнелия вдигна БСП от комата,защото ние я подкрепихме срещу ГЕРБ. Трябваше ни партиен лидер, който може да се бори за Кауза и Каузата има за него свещено значение, а парите, не такова, каквото им придава Бойко методиев Борисов. Много приятно съм изненадан, ч е еродена на 16.01. аз се чудех, защо толкова бързо и лесно, можах да създам с нея една обща мисловна платформа.
97
8
 
6
 
! Отговори
Разрошена, запъхтяна преди 6 години
Сн.1 - секс фурия 1 на Парламента след пореден урок-сеанс с колега.
96
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е мразена тази дама и с основание. Тя вдигана БСП от комата. При всички "лидери" преди нея тази партия се сриваше на долу и все надолу . То не бяха предчувствия, пожелания, мечти от СДС, НДСВ, ДСБ и др. измислени еднодневки, че тази партия ще загине. Пяха и "Последен валс", "Развод ми дай" и др. а какво стана?. Издигна Радев за президент и той бе избран с наймного гласове от всички президенти в новата история на България. Е как няма да я мразят? Мъжко момиче! ЧРД! Желая и здраве и успехи!
95
22
 
19
 
! Отговори
червена бабичка преди 6 години
изглежда на 60 години
94
7
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 95: И какво направи за родината си дядо. Прибра се и приватизира някое заводче за жълти стотинки по времето на Иван Костов? Сигурно си го мослиш Иван Костов за велик политик (или пък Бойко?). Или пък дружинката от втори адвокатски колектив на Филип Димитров - тези, които изпратиха ликвидационните комисии за да унищожат актовите на земеделието - да раздават овце като дялов капитал? Е, кой е героят на нашето време, кой прибира суджука сега. Тези, които се бият в гърдите, че са антикомунисти?
93
3
 
7
 
! Отговори
До ognyanz преди 6 години
Ми да :) какво ми е тръгнал да реве за по големи заплати на народа за по големи пенсии ала бала ....стой си кротко ...пълни си джобовете и това е ....даже и "луд" вече не го наричат ! Аз ако съм депутат ще си напълня сметките и ще напусна ....като "Царя" ВИ !
92
1
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "XXX": Да, Сидеров че най накрая му дойде акъла и започна да мисли за себе си - започна да си трае и да си получава депутатската заплата мирно и тихо.
91
5
 
4
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Да позная ли кой ще дойде на власт след Герб ? Мога да позная и после кой ще дойде на власт след и после пак и пак :) оФциииии заслужавате си съдбата ! Аз се радвам искренно за Сидеров че най накрая му дойде акъла и започна да мисли за себе си :)
90
4
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Бай-Кольо": ешьо надо?! - какво става с теб, бай Кольо? Още малко и ще пропишеш на руски. Да не би да си агент на Путин?
89
8
 
13
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
..тук била 5-6 месеца,там била 5-6 месеца....СДС,юристконсулт...СЛЕДОВАТЕЛ...ама 5-6 месеца пак, БТК...отново за малко,Приватизаторка на Техноимпек/с кви пари.../ зам. мин. на икономиката-уволнена за корупция...ешьо надо?!
88
4
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "ХХХ": По начина ти на разсъждаване приличаш на пишман-реформатор (бивш седесар), или, както се изразяват коментаторите - градската десница (от жълтите павета). Мислите, че сте солта на земята, а Бойко, с пожарникарското си образование, ви прецени вярно, даде ви министерства, и като показахте, че може да създавате само проблеми, ви би шута. Сега наред са патриотите.
87
9
 
19
 
! Отговори
111 преди 6 години
Да е жива и здрава! Разбута блатото!
86
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дърта червена пърхуда.