Роби Уилямс на 44: От "Take That" до звездна орбита

Ето най-важното за прочутия и обичан поп изпълнител
13 фев 2018 07:20, Красимир Ангелов
4

Снимка: Reuters

На днешния 13 февруари рожден ден празнува един от най-обичаните поп изпълнители в света – Роби Уилямс. Той е роден през 1974 година в Стоук он Трент, Великобритания.

Роби добива световна популярност в началото на 90-те години на XX век с британската поп банда "Take That", която напуска изненадващо през юли 1995 година. След това се отдава на самостоятелна кариера, която продължава и до днес.

Ето и няколко любопитни факти за живота на Роби Уилямс:

Когато е малък, семейството му има собствен пъб, с който се издържа.

В годините на Take That Роби е секссимволът на бандата. По-късно Гари Барлоу споделя в едно интервю с известно огорчение, че по време на концертите фенките са държали плакати с надпис "Роби, искаме те гол" и "Роби, обичаме те", докато за Барлоу плакатите са били доста по-постни.

В началото на своята солова кариера той е близък с други двама много популярни британски музиканти – братята Ноел и Лиъм Галахър от „Oasis“.

През 2000 г. Роби покорява САЩ с песента Rock DJ. Това става и с помощта на скандален видеоклип, който е цензуриран в много страни, а в други е изцяло забранен.

През май 2012 година Роби подкрепи битката на Стилиян Петров с левкемията. Певецът излезе с фланелка с надпис "Подкрепете Стан" на благотворителния мач на звезди от Англия срещу останалия свят на стадион „Олд Трафорд".

През август 2014 година светът потъна в скръб заради смъртта на актьора Робин Уилямс. В социалните мрежи обаче заваляха постове на недоразбрали уж фенове, които "погребаха" певеца Роби Уилямс.

Роби Уилямс е страстен фен на футбола и често рита с приятели

В края на октомври 2014 година Роби Уилямс стана баща на момченце. Певецът и съпругата му Айда Фийлд имат и момиченце на почти три години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
ОРТДОКСАЛЕН БУНАК преди 6 години
ЗАПРИЛИЧАМЕ НА СТАРЦИ С НАБОРА "" ГЕОРГИ ХРИСТОВ ""...
2
1
 
6
 
! Отговори
saki преди 6 години
На снимката помислих ,че е Георги Христов.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велик! И при всиките наркотици които взимаше през годините успя да сътвори много хитове.