Мит или реалност: Венета Райкова е писател №1?

Сблъсква ли се с Криско за званието?
17 мар 2018 12:20, Надежда Йосифова
68
Мит или реалност: Венета Райкова е писател №1?
Снимка: Facebook

Венета Райкова и талантът й на писател станаха обект на дискусия във Facebook. Повод даде статия в седмичника "Уикенд" със заглавие "Венета Райкова - 2 години писател № 1 у нас".

Преди това тв водещата събра приятели и почитатели на специално събитие в столичен хотел, за да чества 2 години като писател. Тя написа романите "Триумфът на кучките", "Вещицата", "Инсомния", "Вендета" за кратко време.

А в социалната мрежа написа: "Благодаря от сърце на всички мои приятели и почитатели на романите ми! Благодаря и на издателите ми от "Ентусиаст"!  Без всички вас този феноменален резултат нямаше да бъде факт! И очаквайте петата ми книга "Скандал"!"

Вчера журналистът Васил Петев подхвана дискусия във Facebook, предизвикана от статията за Райкова, публикувана в изданието: "... напълно съм съгласен с материала!  Сега трябва да викнеш Криско, за да напише музика по някой от текстовете ти. Аз поне така бих направил... "

Сред коментарите относно мнението на Петев е и на познавач на творчеството на рапъра Криско, който също издаде книга: "Ще има сблъсък на интереси, ако викне Криско. Нали и той го раздава автор."

Иронично стихотворение в социалните мрежи пусна и Евгени Минчев, който в типичния си стил осмя новината за писател номер едно.

Калина Паскалева, която е пиар, организатор на събитието на Венета Райкова, както и автор на книгата "Дневниците на една курва", също зае позиция относно тв водещата:

"Извинявам се предварително за това, което ще споделя, но идва един момент, в който и на мен ми прелива чашата! Днес влязох в спор с непознати хора по темата "Защо Венета Райкова е писател Номер 1?" . Това е заглавие от вестник "Уикенд". За много - тя не отговаря на критериите да бъде обявявана като такава, според пазарът и тиражите - категорично е такава. Тук не коментирам способностите й, нито какъв човек е - само факти - както 2 + 2 = 4!

Но "интелигенцията" го отрича. Хубаво. Тъй като в статията е конкретизирано събитие, което съм организирала съвместно с уважавано издателство (с едни от най-добрите автори - включително Михаел Бар-Зоар, Леа Коен и Людмила Филипова) в Литературен клуб, който работи абсолютно безплатно за своите гости вече повече от година, реших, че имам право на мнение. Бях оплюта и обиждана (за каква се имам). Цяла седмица търпя критика на непознати жени и мъже и по един друг въпрос - Защо съм решила да се ровя в криминален казус - от обвинение в изнасилстване до хулиганство.

Отново трябваше да прочета за себе си, че съм бивша проститутка и каква ли още не. Няма проблем. Свободна държава - всеки изказва мнение. Лишено от всякакви доказателства, разбира се. Аз не трия коментари - вълнува ме мнението на хората, на които казвам "Добро утро" и "Лека нощ" и те не са само тук, във фейсбук. Вълнува ме те да ме подкрепят.

Но не това е важното. Тъй като аз изглеждам доста добре мога да избера и лесния живот - да се залепя за някой господин като ваденка и да си бръмча по кафета и фризьори или да избягам от България. Но аз се ровя в тинята, в боклуците, опитвам се да помагам на деца с увреждания, да пиша интересни статии ( Чернобил, Кербала, случаят "Индиго", наркотрафик, насилие върху жени, улично правосъдие ) . И в един момент върху мен се излива един куп помия от даже не знам как да нарека тази прослойка на обществото.

Съжалявам! Но аз не обиждам, напротив - уважавам труда на всеки. Изслушвам гледната му точка, но държа на позицията си. Не съм уличен пес, на който като му метнеш кокал, да ти се гали в краката. Не съм корумпирана - тоест не можеш да ми дадеш 50 лв за да напиша нещо срещу някой, защото има такива, които го правят и за две линии в кенефа.

Изтривалка също не съм, за да обирам на някой калта от подметките. И като искаш да си в моето обкръжение, което се състои от не повече от 10 човека, бъди искрен и чист. Не съм кокошкар, който рекетира хората или ги използва само докато има интерес.

И тъй като никога не съм обявявала мъжете в живота си, защото смятам, че мога да се оправя прекрасно и сама с абсолютно всичко и не е нужно те да бъдат арбитър в моите битки, не ме наричайте с позорни имена. Аз съм от толкова сериозно и интелигентно семейство, колкото дори не може да си представите.

И с гордост си нося името, защото за никой член от него не може да се каже една лоша дума. Напротив. Така че, много моля, в наркомано-порнографски - измекярски истории и клозетни дискусии да не ме замесвате.
Благодаря!"


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 44
"Триумф на червилата" и е написана от авторката на Кандис Бушнел. Същата написала "Сексът и градът". Три способни и власти дами Уенди, Нико и Виктори устремени към върха със своите амбиции в мъжкия свят на бизнеса. Живот изпълнен с възход и падения, тайни желания, морални дилема. Три "мъжки момичета", които са чувствени и нежни, понякога рани ми, но винаги оцеляват...Три силни жени, които знаят че всеки триумф има своята цена..
А те винаги си плащат сметките!!! Власт, пари, блясък.
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 46
Тя напуска Тихомир не той нея! Я ти живей мъж къде не спи до жена си през нощта!
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Do 22
Pone e po polezna or zozata.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Отворената и уста показва липса на умствен капацитет.
51
1
 
1
 
! Отговори
курешник преди 8 месеца
От коя страна беше тая писателка Кафка ве ?
50
1
 
14
 
! Отговори
Кестени преди 8 месеца
Световно известна в три села.
Триумфът на простачките..
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Към 41. Четем. Не ни подценявай. Като чета Джон Гришъм, се чудя как може така хубаво, образно и увлекателно някой да пише. Уникално.
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едно време книгите се проверяваха от 2-ма редактори. Изглеждаше се стил, грешки. Днес това не е така. Някакъв млад автор беше представен, дори май в този сайт беше. Прочетох част от романа му. Не увлекателно, няма гладка мисъл...и се публикува. Това не е единичен случай. Но самочувствието високо. Манталитет и ниво. Всеки може да си плати и да публикува "бозата" си.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Криско се пука от яд, че не е той.
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как Тихомир напусна тази "велика"писателка да се чуди човек.
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако бе художник Венетка, романът нямаше да се казва ,,Триумфът на кучката'', а семпло - ,,Автопортрет"!
44
0
 
12
 
! Отговори
Чело коте, чело коте преди 8 месеца
До Анонимен #41

Какво точно трябва да знам за "Триумфът на кучките"???
Преди доста години съм мяркала по телевизията един сериал "Триумфът на червилата", та предполагам, че дори заглавието не е съвсем оригинално, да не говорим за семплостта му...
Чудя се дали въпросното издателство не може да намери по-смислено приложение на хартията - за санитарни цели, примерно.
43
1
 
19
 
! Отговори
Розовата пантера преди 8 месеца
Венета Райкова е писател?!? Това, вероятно, е виц от онези - кратките.
42
0
 
9
 
! Отговори
ОТ КНИЖНИЯ ПАЗАР преди 8 месеца
И, ПРЕД КОЙ РАЗТВОРИ ........МИДАТА ТА ДА НАПИШЕТЕ ТОВА ????????????
41
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре, де! Според Вас коя трябва да е писател №1 ? Колко книги сте прочели през живота си, при управлението на Герб, през последната година и знаете ли нещо за ,,Триумфът на кучките''? Факт!
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Закривай!
39
1
 
10
 
! Отговори
до 34 преди 8 месеца
"...Някой чел ли е книга от Райкова???"
Вероятно някакви тьотки ги четат и превъзнасят. Никой сериозен читател няма да си губи времето с нейните "напъни",:)))
38
0
 
8
 
! Отговори
Бай Хосе преди 8 месеца
Боже, колко мъка има по тоя свят!
37
0
 
7
 
! Отговори
Бай Хосе преди 8 месеца
Боже, колко мъка има по тоя свят!
36
0
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 месеца
Какво ви шокира,при крещящата неграмотност и чалгарщина във всяка сфера на живота тук е напълно нормално тази поповска фея да е първа ;) !!!

Как да елиминирате гъбичките в устата
Как да елиминирате гъбичките в устата

Как да елиминирате гъбичките в устата

5 грешки в прическата, които ви правят по-стари
5 грешки в прическата, които ви правят по-стари

5 грешки в прическата, които ви правят по-стари