Мит или реалност: Венета Райкова е писател №1?

Сблъсква ли се с Криско за званието?
17 мар 2018 12:20,
68
Мит или реалност: Венета Райкова е писател №1?
Снимка: Facebook

Венета Райкова и талантът й на писател станаха обект на дискусия във Facebook. Повод даде статия в седмичника "Уикенд" със заглавие "Венета Райкова - 2 години писател № 1 у нас".

Преди това тв водещата събра приятели и почитатели на специално събитие в столичен хотел, за да чества 2 години като писател. Тя написа романите "Триумфът на кучките", "Вещицата", "Инсомния", "Вендета" за кратко време.

А в социалната мрежа написа: "Благодаря от сърце на всички мои приятели и почитатели на романите ми! Благодаря и на издателите ми от "Ентусиаст"!  Без всички вас този феноменален резултат нямаше да бъде факт! И очаквайте петата ми книга "Скандал"!"

Вчера журналистът Васил Петев подхвана дискусия във Facebook, предизвикана от статията за Райкова, публикувана в изданието: "... напълно съм съгласен с материала!  Сега трябва да викнеш Криско, за да напише музика по някой от текстовете ти. Аз поне така бих направил... "

Сред коментарите относно мнението на Петев е и на познавач на творчеството на рапъра Криско, който също издаде книга: "Ще има сблъсък на интереси, ако викне Криско. Нали и той го раздава автор."

Иронично стихотворение в социалните мрежи пусна и Евгени Минчев, който в типичния си стил осмя новината за писател номер едно.

Калина Паскалева, която е пиар, организатор на събитието на Венета Райкова, както и автор на книгата "Дневниците на една курва", също зае позиция относно тв водещата:

"Извинявам се предварително за това, което ще споделя, но идва един момент, в който и на мен ми прелива чашата! Днес влязох в спор с непознати хора по темата "Защо Венета Райкова е писател Номер 1?" . Това е заглавие от вестник "Уикенд". За много - тя не отговаря на критериите да бъде обявявана като такава, според пазарът и тиражите - категорично е такава. Тук не коментирам способностите й, нито какъв човек е - само факти - както 2 + 2 = 4!

Но "интелигенцията" го отрича. Хубаво. Тъй като в статията е конкретизирано събитие, което съм организирала съвместно с уважавано издателство (с едни от най-добрите автори - включително Михаел Бар-Зоар, Леа Коен и Людмила Филипова) в Литературен клуб, който работи абсолютно безплатно за своите гости вече повече от година, реших, че имам право на мнение. Бях оплюта и обиждана (за каква се имам). Цяла седмица търпя критика на непознати жени и мъже и по един друг въпрос - Защо съм решила да се ровя в криминален казус - от обвинение в изнасилстване до хулиганство.

Отново трябваше да прочета за себе си, че съм бивша проститутка и каква ли още не. Няма проблем. Свободна държава - всеки изказва мнение. Лишено от всякакви доказателства, разбира се. Аз не трия коментари - вълнува ме мнението на хората, на които казвам "Добро утро" и "Лека нощ" и те не са само тук, във фейсбук. Вълнува ме те да ме подкрепят.

Но не това е важното. Тъй като аз изглеждам доста добре мога да избера и лесния живот - да се залепя за някой господин като ваденка и да си бръмча по кафета и фризьори или да избягам от България. Но аз се ровя в тинята, в боклуците, опитвам се да помагам на деца с увреждания, да пиша интересни статии ( Чернобил, Кербала, случаят "Индиго", наркотрафик, насилие върху жени, улично правосъдие ) . И в един момент върху мен се излива един куп помия от даже не знам как да нарека тази прослойка на обществото.

Съжалявам! Но аз не обиждам, напротив - уважавам труда на всеки. Изслушвам гледната му точка, но държа на позицията си. Не съм уличен пес, на който като му метнеш кокал, да ти се гали в краката. Не съм корумпирана - тоест не можеш да ми дадеш 50 лв за да напиша нещо срещу някой, защото има такива, които го правят и за две линии в кенефа.

Изтривалка също не съм, за да обирам на някой калта от подметките. И като искаш да си в моето обкръжение, което се състои от не повече от 10 човека, бъди искрен и чист. Не съм кокошкар, който рекетира хората или ги използва само докато има интерес.

И тъй като никога не съм обявявала мъжете в живота си, защото смятам, че мога да се оправя прекрасно и сама с абсолютно всичко и не е нужно те да бъдат арбитър в моите битки, не ме наричайте с позорни имена. Аз съм от толкова сериозно и интелигентно семейство, колкото дори не може да си представите.

И с гордост си нося името, защото за никой член от него не може да се каже една лоша дума. Напротив. Така че, много моля, в наркомано-порнографски - измекярски истории и клозетни дискусии да не ме замесвате.
Благодаря!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
7
 
! Отговори
пепо преди 6 години
колко високо си е вдигнала краката,и къде,да се пише така за нея?Ей,това мъжете ,сме готови всичко да дадем,или поне обещаем,за 200 грама вмирисано месо
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам три въпроса: 1. Някой знае ли коя е тази Паскалева и прословутото й семейство? 2. Откъде е така добре запозната за тарифите на поръчковите журналисти, с наркоманията сред тях и т.н.? 3. Някой чел ли е книга от Райкова???
32
1
 
14
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
За писател не знам, но за ceкc става...поне за три пъти
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тая вежда, дебела колкото носа й? От 3км си личи как е изрисувана и запълнена
30
3
 
8
 
! Отговори
Ясен преди 6 години
Това наистина може да е вярно.Жените,които четат малко предпочитат любовни романи притчи и подобни романчета.Това предполагам е леко четиво и се харесва от повече хора.Много хора гледат глупав сериал пред исторически или стойностен документален филм
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какви са митовете, реалността е, че Венета Райнова е една агресивна простачка, чиято работа е да се заяжда с всички и за всичко.
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Венета - голям смях"Венета е най кухата лейка на екрана. Голям смях."---Вярно е! Тя най-кухата лейка. Толкова е куха, че ако има конкурс за кухи ***, пак няма да спечели първото място.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изключително добра в музиката! Виртуоз на духовите инструменти, флейтата и кавала с окачените тонколони. Ауспуха и разширен е като на попско расо ръкава.....
26
1
 
3
 
! Отговори
,,лили иванова,, преди 6 години
бившите ги пренасочват да занимават аудиторията с празни думи които не ползват ,,ветрове,, и награда за заслуги в армията миглена кунева платени да ,,рушат животи,, за затвор сте предателки на културните ценности
25
1
 
8
 
! Отговори
не ни интересуват преди 6 години
имат талант ,,дневник,, ,,книги,, като американските писателки ,,класика,, ,,еротика в жанра,, глупости ,,култура,, не пишете да разваляте младежта с предавания и книги ,,порно,, ,,книги,,
24
0
 
13
 
! Отговори
Иван Вазов преди 6 години
ейй , баф мааму , до къде я докарахме
23
0
 
7
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Мислех да напиша, че Венета Райкова е новата еко-био инкарнация на Вазов, но се спрях.Добре де - не съм прочел нищичко нейно - редно ли е да оценявам литературни качества на текст, който не съм чел, само по косвени белези (основно амплоа и дейност на автора)?Затова ще замълча :)
22
0
 
24
 
! Отговори
Венета - голям смях преди 6 години
Венета е най кухата лейка на екрана. Голям смях.
21
0
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ,АЗ ЩЕ СЕ БОРЯ ЗА" ОТДЕЛИТЕЛНА СИСТЕМА НОМЕР ЕДНО - " НА ЦЯЛАТА НИ ХРАНИТЕЛНА ВЕРИГА ИЛИ НАЦИОНАЛНАТА НИ КУХНЯ !!!
20
2
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Сещам се преди няколко години бат Бойко как стана футболист #1 на България, защо Венета да не е писател #1?
19
0
 
21
 
! Отговори
патенцето Сатюрнен преди 6 години
Два пъти се взирах в горния край на дисплея, да не би да съм на сайта на Сатиричния театър !Отдавна не се бях смял така ! Предупреждавайте , бе хора - днес още не е 1 април !Шегобийци !
18
0
 
14
 
! Отговори
бе.... преди 6 години
..."Звездата" на Калина Паскалева"изгря" в риалитито Островът на изкушението, където завъртя главата на бургаския плейбой Андрей и съсипа връзката му с Кики ... И още...Калина Паскалева: Всичките ми сериозни връзки започват със секс от първата вечер.
17
1
 
28
 
! Отговори
ined преди 6 години
Някой изобщо чете ли ги тея книги дето ги бълват "писатели" като Венета?
16
1
 
13
 
! Отговори
Петров преди 6 години
На Калина Паскалева ще кажа: Жените по начало не знаят кои са а като вземат и малко пари - съвсем се самозабравят. Докато станат лелки и изпаднат в дълбока криза - *** как така вече никой не ми подарява нищо и не ми иска нищо и никой нИ мЪ търси за нищо. Та така с лесния живот за жените дето излеждали добре.
15
0
 
23
 
! Отговори
баста преди 6 години
Венета Райкова не я гледам камо ли да я чета.Отвратих с е от нея още когато лежа до гЪзис на едно легло и му бърка в гащите да проверява големината на "достойнството" му.А въпросната Калина Паскалева беше в едно долнопробно "риалити".Те краставите се надушват а опосумите Андрешко и Иванушка ги събират в екип които натрапват от телевизийте.Същото правят и порнокафето на Гала.