Лейди Гага на 32: Екстравагантната звезда на музиката

Вижте най-любопитното за американската певица
Обновена: 28 мар 2018 07:10 | 28 мар 2018 07:08, Красимир Ангелов
16

Снимка: Reuters

На 28 март рожден ден празнува едно от най-популярните лица на съвременната поп музика – Лейди Гага. Родена през 1986 година в Ню Йорк, САЩ, пълното име на певицата е Стефани Джоан Анджелина Джерманота.

Тя прави своя дебют на музикалната сцена през 2005 година, като освен певица, тя е още автор на песни, актриса, дизайнер, продуцент, филантроп и бизнесдама.

Ето най-интересното за Лейди Гага:

Израства в силно религиозно католическо семейство. Това не е случайно, тъй като всъщност певицата има италиански корени.

Малката Стефани започва да свири на пиано още на 4 годишна възраст.

Завършила е частното девическо католическо училище в Ню Йорк.

Започва своята музикална кариера на 19 години в различни барове. Явява се на прослушване и в различни компании, но повечето са категорични – Стефани има глас, но няма никаква визия и няма как да стане голяма звезда.

Като текстописец е писала текстове за песни за Фърги, Бритни Спиърс, New Kids on the Block, Pussycat Dolls и други.

Състоянието й се оценява на около 275 милиона долара.

Любопитно е, че Лейди Гага е известната личност с най-много восъчни фигури из целия свят.

Лейди Гага е третият най-награждаван музикален изпълнител в историята. Преди нея се нареждат само Майкъл Джексън и Уитни Хюстън.

Лейди Гага има около 200 награди, между които 6 награди Грами, 13 видео музикални награди и други.

Защитничка е на браковете между хомосексуалисти.

Имаше връзка с актьора Тейлър Кини, известен с главната си роля в сериала „Пожарникарите от Чикаго“. Всъщност, любовта между двамата пламва по време на заснемането на клип на Лейди Гага, в който Кини участва.

Привърженик е на Демократическата партия и подкрепи кампанията на Хилари Клинтън за президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдейки по коментарите към статията, за пореден път се убеждавам, че българското общество все още е доста консервативно, живее с комунистическите разбирания на нещата, не харесва и не приема нищо по-различно от "стандартното".
9
18
 
2
 
! Отговори
Джерман преди 6 години
Гаргамелова честито! Още сега изглеждаш потресаващо зле, как ли ще е след 10-15г.? Трябва мощно да се опре на платичната хирургия. Феновете ѝ в транс повтарят "може да свири на пиано", ама вие сериозно ли?! Милиони хора по света могат да свирят на пиано. Това което може да прави най-добре Гаргамелова е да имитира. Факт. Необорим и неоспорим.
8
19
 
8
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Има далеч по-стойностни съвременни творци, които завладяват публиката с изкуството си без разголване, чекнене, простотии и кич. Преди няколко дни бях на концерт на Insomnium и надминаха студийните си записи на живо при стилно сценично поведение и адекватно облекло - скромни панталони и тениски.
7
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер е!
6
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаргата е толкова певица колкото аз съм космонавт!Толкова е дразнеща колкото U2 ..Бон Джоуви,Брайън Адамс и още десетина кресльовци взети заедно!Противна работа!
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гуна Иванова синГага е направила много стойностни песни, като песента Born this way.Лили Иванова нито може да свири на пиано и нито може да пише песни и музика.
4
21
 
5
 
! Отговори
Гуна Иванова син преди 6 години
Ценностите на обществото мутираха и се извратиха.Как да слушам тази музика, при положение че съм имал честа да се докосна до творчеството на Панайот Панайотов, Гуна Иванова, Георги Христов , Лили иванова и мн. др.
3
20
 
8
 
! Отговори
Борянка преди 6 години
Лейди Гарга, доказан транс. Явно в днешно време трябва да си най-малкото странен, да не кажа луд за да си известен. Къде отидоха стойностни изпълнители като Маргарита Хранова и Дует Ритон питам аз? Писна ми да гледам "неща" като Лейди Гарга, Гери Никол и тн..какъв пример даваме на децата.
2
15
 
6
 
! Отговори
pitanka преди 6 години
Добре де, тая или е или тоя за последно?
1
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много неприятно същество.