Една година затвор за DMX

Рапърът се призна за виновен за данъчни измами
Обновена: 29 мар 2018 17:42 | 29 мар 2018 17:42,
3
Една година затвор за DMX
Снимка: Rеuters

Ърл Симънс, по-известен като DMX, получи една година, макар настояването на прокурора да е било за 5 години лишаване от свобода.

Съдия Джед Рейкаф произнесе присъдата в Манхатън, след като рапърът и актьор се призна за виновен в дело за данъчни измами на стойност 1,7 милиона щатски долара, предаде Ройтерс.

Рейкаф заяви още, че провинението "не може да остане безнаказано", макар Симънс да е "добър човек", предаде БТА. Преди обявяването на присъдата, рапърът изрази съжалението си, че не е плащал данъци, адвокатът му пусна в съдебната зала част от песента "Slippin", в която подопечният му описва трудностите през, които е минал в живота си.

Именно трудните ранни години на изпълнителя били причината той да е неподготвен да се справи с отговорността, която е дошла с финансовия му успех, твърди защитникът му.

47-годишният музикант беше пратен в затвора през януари от съдия Джед Рейкаф, който отмени възможността за излизане на свобода под гаранция на изпълнителя и го смъмри, че неколкократно го е излъгал.

DMX е спечелил милиони в периода от 2010 до 2015 г., но не е декларирал никакви приходи и не е използвал банкова сметка на свое име. Давал е и лъжливи декларации за доходите си в съда, когато е започнал процедура за несъстоятелност.

Съдът обаче три пъти е отказал да обяви фалита му, за последен път през 2016 г. Тези процедури са свързани по-скоро с нежеланието му да плаща издръжки на многото си жени и наследници. Той има 15 деца от девет жени.

Рапърът не за първи път има проблеми със закона - задържан е и за оръжие без разрешително, притежание на наркотици, превишена скорост, агресивно поведение и жестокост над животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 6 години
На кратко истински гангстер такъв от едно време, за това и рап-а му е истински. Фен съм му ама си е истинска *** :)
2
2
 
4
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 6 години
"Рапърът не за първи път има проблеми със закона - задържан е и за оръжие без разрешително, притежание на наркотици, превишена скорост, агресивно поведение и жестокост над животни."Мдаааам, а съдията казал че е добър човек. Сметай какви са им лошите на тия. И до един работят в Сената, Конгреса и Пентагона. А най-лошите ги пращат да избиват деца по света и да налагат демокрация и атлантически ценности.
1
1
 
10
 
! Отговори
.. преди 6 години
Бил такъв, бил онакъв...Ей-т'ва им харесвам на тъпите Хамериканци. Може да се измъкнеш, но много трудно, успяват единици. А у нас е обратното, не успяват единици :)При тях за укрити приходи/неплатени данъци, наркотици и убийство на полицай... никой не може да ти помогне - вътре си.