Нов скандал от Кание Уест: Робството е избор!

"Ние живеем в затвор на духа. Харесвам думата "затвор"
2 май 2018 12:15,
18
Нов скандал от Кание Уест: Робството е избор!
Снимка: Rеuters

"Говори се за робството, което е продължило 400 години. Четиристотин години? Това прилича повече на избор!" Това заяви рапърът Кание Уест в интервю пред сайта TMZ.

Американецът е интервюиран по повод излизането на новите му два албума, но определението му за робството като "избор" измести фокуса и предизвика огромен скандал, предадоха световните агенции.

Съпругът на Ким Кардашиян, който често се забърква в скандали, уточни: "Ние живеем в затвор на духа. Харесвам думата "затвор", защото терминът "роби" е прекалено свързан с чернокожите!"

След предизвиканата полемика, Кание Уест продължи темата с коментар в Twitter, предава БТА: "Известно ми е, разбира се, че робите не са били оковавани и натъпквани в кораби по тяхно желание. Но ние не можем да стоим заключени в духовен затвор и през следващите 400 години!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рапър -философ -пълен смях! Тоя да пита дядо си какъв избор е имал като са го гонили от заведенията и като се е возел в дъното на автобуса. Като е един от малкото късметлии-забогатели набързо поне да се смири и да престане да ръси мозък, който очевидно не му достига.
12
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво пък умно е казал, че не разбрах. " Ние живеем в затвор на духа" е абсолютно безсмислено изявление, защото духът е безплътен - той е идея, концепция и няма как да съдържа в себе си материални субекти.По - правилно е господинът да каже" моят дух живее в затвор", ама очевидно говоренето в рими му е объркало и мозъка и словореда.
11
2
 
35
 
! Отговори
8===о преди 5 години
Я па тоа.Веднъж да каже нещо умно и всички се скандализират.
10
2
 
32
 
! Отговори
замислете се преди 5 години
Това е точно така, всичко е въпрос на избор.Но кой го прави.
9
0
 
35
 
! Отговори
рекламна кампания преди 5 години
Харесва ми, прави си реклама с политическа некоректност, преди да му излязат албумите, вероятно и сам се продуцира, не е като другите лижещи либерални *** да им пускат повече песните.
8
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фридрих Ницше е казал,че който не разполага с поне две-трети от времето от деня зя себе си,спокойно може да се нарича роб.Да пребъде 1 май !
7
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Щатите са ненормално чувствителни на тема "раса" - до такава степен, че трябва да се извиняват преди да кажат нещо, което евентуално би могло да се интерпретира по няколко начина. ОК това си е техен проблем. Не мога само да разбера как този "скандал" намира място в новините в България като има къде къде по-важни теми, които така и не виждат бял свят ?!?
6
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако тоя не създаде скандал около себе си, нищо няма да се чува за него, защото е нищожество, и като човек, и като музикант. Той много добре го знае и затова непрекъснато гледа да изтърси някоя простотия, която да предизвика скандал. Жена му е същата.
5
1
 
45
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Дрънка глупости и слон му е стъпил на ушите - не може да изпее верен тон, справка - опитът му да изпее Бохемска Рапсодия.
4
0
 
47
 
! Отговори
Роб преди 5 години
Правилно им го е казал на бившите 'роби". Всъщност дали са се намирали в Африка или в Щатите - те винаги са били роби. Просто в Африка никой не им е обръщал внимание,
3
4
 
54
 
! Отговори
Мистър Х преди 5 години
Тоя има IQ на амеба...В днешно време колкото по голяма простотия кажеш толкова по-известен ставаш.
2
3
 
39
 
! Отговори
Кико преди 5 години
Черен, *** и с мания за величие, що е то? Кание Уест.
1
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко добре е това да експлоатираш в своя полза неща от историята...Да започнем от това че много от робите са били продавани от собствените си пленена или роднини, а животът им в Африка не е бил по-добър от робството.Дали ще ядеш корени в Африка и ще те убиват членовете на съседно племе или ще работиш в плантация..коренна разлика има само в това че при второто полагаш труд.Със сигурност ако не бяха докарали дедите му в САЩ сега Кание щеше да е по препаска до някоя колиба вместо да дава интервю