Криско на 30: Новата звезда на родния рап

Най-любопитното за популярния роден изпълнител
Обновена: 11 май 2018 07:21 | 11 май 2018 07:19, Красимир Ангелов
56

Снимка: Булфото

На днешния 11 май своя 30-ти рожден ден празнува популярния български певец и музикален продуцент Криско.

Роден през 1988 година в София, Кристин Танев започва да се занимава с музика още от малък, като днес е едно от най-популярните имена в родната музикална сцена.

Вижте най-любопитното за популярния роден изпълнител:

Роден е в София, но израства в Габрово, откъдето са корените му.

Любовта му към музиката никак не е случайна, защото той израства в семейство на музиканти.

Завършва популярната "Априловска гимназия" в Габрово.

Криско започва да се занимава активно с музика през 2005 година, като има своя собствена група. Тогава той прави и първите си стъпки като текстописец.

Занимава се с музика още като малък, като взима участие в популарно предаване за млади таланти.

В началото на своята кариера работи и като тонрежисьор в радио.

В своята кариера Криско работи с много от най-популярните родни изпълнители като Слави Трифонов, Лора Караджова, Бобо, Сантра, Мария Илиева, Deep Zone, Ангел и Моисей, Елица Тодорова, Миро, Невена Цонева, Любо, Дивна и други.

Криско е бил съдия в популярния музикален формат X Factor.

В края на миналата година изпълнителят представи първата си книга "Пътят нагоре".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само рокът е вечен !
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дриско-гнус!
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рап=чалга=гнус.
38
4
 
16
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
Не мога да повярвам, че тоя ми е набор, предвид *** текстове, които е измътил, може би в тоалетната. В един мой инструментал има повече музика, отколкото в цялото му творчество. Обаче всички знаем какво се консумира от матряла в днешни дни- ДЕГРАДАЦИЯ.
37
4
 
4
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Чалга културата е част от съвремието. В момента това е модерно и се слуша. Преди много години се слушаше Run the MC, Vanilla Ice, MC Hammer и т.н. от рап изпълнителите, а от БГ Рап - Ъпсурт, Гумени глави, Мишо Шамара и Ванко1. Времената са други сега има 100 кила и много други а имаше и играта, устата и т.н. Всичко се променя айфони и почивки на Сейшелите. Мoда налагана от кой - Ники Михайлов, не по скоро Ни Ло. Но тя откъде се е открехнала а да има много инфо - колежката и Джей Ло.
36
10
 
5
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Ние сме в Европа но и в Европейския съюз. Мисленето ни е странно - против наркотиците сме и това е добре, но в Западния свят те са издигнати в култ. Всички световни звезди смъркат или друсат или не знам какво се нарича. В Холандия и в много други страни марихуаната е разрешена. Криско пеел за наркотици, ами другите рапари за какво пеят за х-бозон ли пеят или за теорията на относителността?
35
1
 
21
 
! Отговори
Ристе преди 5 години
При Криско музика няма, чалга бийта е на преден план и слабоумните текстове. Дуетът със слабчо го доказа. Криско е просто поредния чалга *** в клоаката наречена български шоу бизнес.
34
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
горките панелни миши жал ми е за вас хейтъри компелксирани с дрещи за 50 кинта от горе до долу
33
13
 
3
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Тук за какво говорим за някакви мразещи какво? Мразят музика му или него? Музика му е комерсиална търси начин да съществува в сегашния музикален пазар. Момчето е успяло по някакъв начин в абсурдна среда то това е проблема на обществото успелия човек. За голямо съжаление нашето общество не толерира успеха. Завистта е лош съветник. Примери много - Бербатов, Стоичков, Слави Трифонов, Гришо. Ако четеш във форуми преобладават а айде не във всички случай, но има доста негативно отношение към звездите.
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешно е, че някои родители го пускат на децата си, а преди 3 години пееше сами "амфети", "Бело" и ... Абе сещате се. Ако искате децата ви да се превърнат в деградирали наркомани още на 13 години ... Пускайте им Криско !!
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
26 - Нарича се мдда. Сега се извъртя и отново е модерно, да имаш брада. Или наричаш най видните ни революционери клошари, мммм ?Кажи бе! Предател !!!! Толкова ли мразиш историята и народа ?!
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До менЦенностна ти система е ясно. Единствените въпроси са ... Кога абдикира морала в теб и имало ли го е изобщо ?
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къф рап ?!?!?!?!?!този си е чиста чалга !
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31 - Аз свиря в концертни зали, но защото не повтарям "Амфети-амфети", "каф си ти уеяйе(нямаме символи за тези звуци)" и не се държа, като най-голямото ***, дето е тооолкова голямо, че ти трябва Google Earth да го видиш правилно .... Съм по-малко музиканти от човек, ползваш FL Studio за гадното си извинение за мен зика. По време на диария съм издаваш по-пристите звуци !
27
12
 
2
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Що толкова го мразите има пари мацки коли и е млад и е готин затова ли. А не е ли това мечтата на всички така наречената Американска мечта. Как може да мразите мечтата си. Явно тази така лелеяна мечта съвсем ви е пиинала соса. Имаше една фраза на поета силно да любя и мразя и явно в днешно време се набляга на второто. ЧРД на Криско! Браво момче не позволявай да те смачкат!
26
2
 
13
 
! Отговори
Bit преди 5 години
Прадня в ***
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"произведенията" на това момче са мнооооого далече от рап музиката и от музиката като цяло. Това, че е заел нишата на пенсионираните чалга певици, не го прави ни най-малко звезда. Абсолютната неразпознаваемост извън границите на България прави величаенето му да изглежда нелогично и смешно.
24
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво сте яли, че бълвате помия бе хора??? Какво му е на човека? Някой от вас е по-добър в музиката ли...съмнявам се?!ЧРД Криско! Празнувай, за сметка на затъпелия комент-драскач. Радвай се на живота, за сметка на затъпелия комент-драскач. Пей си песните, напук на затъпелия комент-драскач.
23
15
 
5
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Браво Криско щом толкова те плюят значи си успял рап изпълнител.
22
2
 
8
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 5 години
ЗвИздЪ ли,по скоро ***!?