Когато дами канят... джентълменството отива на кино!

Жените се борят за еманципация и независимост, а мъжете?
Обновена: 22 май 2018 18:20 | 22 май 2018 18:15,
39

Силният пол е изместен настрана, защото жената казва: "Мога и сама!". Криворазбрана еманципация ли е стремежът на жените към независимост и дали с това те убиват кавалерите, коментират в предаването "Околосветско" Патриция Кирилова, Искрен Пецов и Виолина Анчева.

В световен мащаб виждаме множество примери на успели и влиятелни жени. Жената започна сама да си отваря вратата, да печели пари, да си плаща сметката и... да успява. Сякаш нежният пол не се нуждае от никого, освен от себе си.

Съществува огромен сблъсък между патриархалните разбирания на голяма част от населението и съвременния матриархат, в който независимата жена-кариерист завоюва все повече върхове.

Мястото на жената отдавна не е "само в кухнята", затворена между Бермудския триъгълник на печката-мивката-пералнята.

"Дразни ме, когато един мъж мисли, че жената трябва да сготви вечерята. Не сядаме ли заедно на масата?", каза Виолина Анчева, което препраща към въпроса за мястото на мъжа.

Възниква и питането дали нежните създания сами превърнаха половинките си в по-мекушави и "женствени" от себе си, както и какво значи "истински мъжкар"?

"Възпитанието идва от вкъщи. Не знам защо се възприема, че е мъжкарско само да плащаш вечерите. Не е мъжкарско да изхарчиш 200 лева в ресторанта, а след това да ме караш да си нося тежката чанта сама" - категорична е българската участничка в "Мис Вселена" по Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Кирил /21/И защо някой трябва да се "излъже за да ме вземе"?! Едва ли да бъда "взета" от някого ми е мечтата на живота ;)))Колкото до "самотните" майки това масово е избор - това ,че не мога да си избера мъж (или не искам такъв) не значи ,че не мога да си има дете, ако и да съм способна да се грижа за него добре.
21
5
 
6
 
! Отговори
от 19 до 20 преди 5 години
То и мъже бол има... само да те светна. Ти също си лесно заменим и утре ако на жена ти й писне ще се чудиш от де ти е дошло. Апропо не знам някоя да умира да си вземе разведен мъж с деца освен ако не е малка и глупава. Ама на вас освен някоя за леглото друго не ви трябва. Бях с твое подобие сега имам мъж, който ми помага в домакинството и с децата, защото знае колко е трудно да се работи и да се върти къщата (само дето има една подробност НЕ Е БЪЛГАРИН). О изненада...
20
1
 
10
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
Айде сега с тия претенцийки, чантичката и чао джаро. Като чуя "истински мъж", или "мъжкар" и се отказвам да слушам. Но много скоро всичките ги блъска истината като една стена - никой няма да се излъже да ги вземе след 30г. Ама те статистиките са ясни като бял ден - бум на самотните майки, рекорден спад на раждаемостта, рекорден спад на браковете ... абе ... ясна е работата. MGTOW!
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Знаеш ли кога ще готвя, чистя и пера или сменям памперси на децата-на Куков ден.И жена ми много добре го знае това.Ако има претенции-жени бол.Пълно е със самотни жени.Мъжете сме малко, щото останаха п..утьовци и гейове.
18
5
 
10
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Винаги съм контактувал и съм бил заобиколен с умни,възпитани,културни,интелигентни,властни и манипулативни жени.Просто,ако някой си въобразява ,че сега започват жените гордо да изправят глава и да заемат лидерско място,много се заблуждава.Този процес е започнал преди много десетилетия.Някой трябва да е много глупав,по-скоро ***,за да мисли,че една жена му отстъпва по когнитивни и интелектуални възможности.Дъщеря ми е добър софтуерен инженер-добре платена ,съпругата ми е техн.директор=
17
10
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 5 години
От кога гледането на деца не е работа?! Жената между децата и домакинството трябва и да работи, докато болшинството от мъжете считат, че с ходенето на работа всичките им задължения се изчерпват. Не помагат у дома, не се грижат за децата и само гледат като се върнат вкъщи да се лепнат за бирите и поредния мач по телевизията. После все жените са виновни, те горките мъже нищо не правят. Всъщност да, те наистина НИЩО не правят.
16
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига вече традиционалистки и остарели простотии, че мъжът трябва да има хубава работа, да носи парите, да има къща, да издържа и изхранва семейството, да плаща сметките и т.н. а на жената ролята била да гледа децата. Няма нищо лошо в това жената да успява в кариерен план, а мъжът също да помага в къщи - да готви,чисти, гледа децата и т.н. Още малко ще кажат, че мъжът "трябва" всичко, а жената трябва да се чувства "жена" и да си гледа кефа цял живот. Семейството е отговорност и на двамата.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10Я съм монгол азиат. Умирам за красивите ви руси жени с големи гърди и хубави сочне дупета. С кеф да ги любя.
14
10
 
6
 
! Отговори
не лъжете преди 5 години
дамите обичат мъжете им да се грижат за тях емоционално финансово сигурност любовта е грижа когато те е грижа чуваш и разбираш когато не се изолираш бягаш от отговорност всеки си заеме мястото не ,,полувинчати,, мъжа си е мъж жената жена не сме еднакви
13
12
 
8
 
! Отговори
български мъже преди 5 години
много мъже трудно си намират работа жените ги издържат но това не пречи да я унижаваш затова а да не спираш се развиваш и чуваш като защитник и съработник не като ,,състезател се доказваш,,
12
6
 
6
 
! Отговори
не ме интересува преди 5 години
една жена като е ядосана не си излива гнева на тигана или някой мъжа и вместо я упреква че не в настроение да я чуе защо слушането е внимание някой те чува разбира и болката отминава не ме интересуват азиатки ,,бройки,, глупости
11
10
 
5
 
! Отговори
глупости преди 5 години
мъжете издържат жените си не жените тях
10
7
 
4
 
! Отговори
интересно е преди 5 години
жена обичана от мъжа си лесно го слуша,всеки ден да слушаш сърцето на жена си и да я обичаш не жената виновна мъжът е виновен за ,,плевелите на огорчение омраза разочарование отчуждение,, любовта покрива всичко мъжете не ,,слушат жените си,, ,,жените не слушат мъжете си,, не е сложно
9
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвременните жени не ме радват особено като характери. Нахакани, високомерни, нескромни, груби, пошли и повърхностни. Напоследък се заглеждам повече по азиатки, поне са скромни и традиционалистки.
8
16
 
8
 
! Отговори
бг ,,мъже,, преди 5 години
мъжете все жените им виновни ами бъдете мъже на отговорност за себе си семейство умения работа не жените да ,,носят торбите ,, изисква се себеотричане неегоистично поведение плаща се цена да си на висота много жени жертват защито мъжете не са готови да платят цена да ходят и живеят като глави не опашки
7
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бившата ми приятелка беше такава еманципирана. Само работа и беше в главата, все да не се мине да вземе да свърши нещо повече в квартирата (под наем). Постоянно мереше нещата на кантар.Ами полека лека започнах да се въртя по-малко в къщи, да закъснявам или да си търся поводи дори да не се прибирам. Полека лека я оставих. 2ма мъже под 1 покрив не е работа. На нея и трябваше жена с пеиис, не аз. Добре, че подготвих нещата отдалеч, та нямаше много драми при раздялата.
6
14
 
8
 
! Отговори
v преди 5 години
до номер 5 : Обясни ми как да носим поли и рокли, когато ще почнат да ти освиркват, да те оглеждат, а със станалото в З.Европ със бежанците, дойдоха лавини от обиди, обвинения към жените защо били облечени така и колко лоши били и си заслужавали съдбата. Каквото и да направиш няма угодия и винаги си виновна!
5
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези дами да не ни мислят нас мъжете ние можем да се справим просто сме силния пол и това не се променя при промяна на обстоятелствата, както дамите си мислят.Въпреки че в тяхното мислене силата идва от обстоятелствената и тука вече се получава грешката в мисленето им, защото мислят слабия при добри обстоятелства става силен.А не силен си независимо от обстоятелствата.Просто разлика между мъжко и женско мислене.А този разговор между тези три дами ,показва че нищо дефакто не се променило.
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BurzumПрав си. Подкрепям те.Много малко са жените,които носят рокли и поли. Такива жени в женски дрехи ( поли и рокли ) са предимно:- възрастни жени ( не всички! даже вече и сред възратсните жени - лели,баби са с панталони)- млади момичета и жени- предимно сред вярващите млади жени- православни християнки и мюсюлманки ( защото вярата изисква от жената да се облича с женски дрехи поли и рокли, а не да ходи с панталони)- за жалост,малко са бебетата момичета ,облечени в рокли и поли
3
7
 
32
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Равноправие само за сладки професийки на бюро искат ,а защо не искат такова в мръсните производства или в боклуджийската индустрия аман от" непостоянни " хора от женски пол ;) !!!