Харви Уайнстийн в съда: Невинен съм!

Стотина жени се оплакаха от посегателства от него
Обновена: 5 юни 2018 19:52 | 5 юни 2018 19:40, Камелия Цветанова
12
Харви Уайнстийн в съда: Невинен съм!
Снимка: Reuters, архив

Кинопродуцентът Харви Уайнстийн пледира, че е невинен по обвиненията в изнасилване и сексуално нападение по първите заведени срещу него съдебни дела в Ню Йорк, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Още по темата
Миналата седмица съдебни заседатели подведоха под отговорност Харви Уайнстийн по два случая - единия за изнасилване през 2013 г., а другия за насилствени действия от сексуално естество през 2004 г.

Той се предаде на полицията в Ню Йорк и беше освободен под гаранция от 1 милион долара, като му беше наредено да предаде паспорта си и да носи проследяващо устройство, както и да не напуска щатите Ню Йорк или Кънектикът.

Стотина жени се оплакаха от поведението на 66-годишния продуцент и го обвиниха в сексуални посегателства, а някои и в изнасилване. Той отрича да е правил каквото и да било без съгласието на другата страна.

Страните по двете дела не се посочват.

Адвокатът на Харви Уайнстийн каза, че с едната жена той е имал 10-годишна връзка.

За другата се предполага, че е Лусия Еванс, която той е принудил да му направи фелацио, когато е искала да стане актриса.

Ако бъде признат за виновен, Харви Уайнстийн може да бъде осъден на пет до 25 години затвор. Специалистите не изключват на по-късен етап от делото той да се признае за виновен, за да получи по-кратка присъда, ако адвокатите му преценят, че не може да спечели делото.

Разследвания по обвинения в изнасилване срещу Харви Уайнстийн се водят и в Лондон, и в Лос Анджелис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
11
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Това е тривиален случай. Очевидно Харви е бил гадняр, който се е възползвал от ситуацията и е плющял млади актриси. Със сигурност това е ставало със съгласието или с полу-съгласието на тези некадърни патки. За това сега може да видим на екран изключително некадърни жени "звезди", и в пъти по-кадърни мъже. Това е истината. Кой на негово място не би опънал тези мацки!? Естествено, сега им е паднало на тези отпадъци, да го наковат и оклеветят. Това и направиха.
7
0
 
8
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Вижте този детайл - имал 10 годишна връзка с едната. Това като с Асанж, изнасилил две жени, които му направили кафе сутринта. Значи, тези жени не е зле да ги тикнат в затвора, просто. Да им пикая и на правосъдната система, и на ценностите.
6
9
 
4
 
! Отговори
Нафарфорий преди 5 години
След две-три години в килия с няколко латиноса и афроамериканеца ще е почетен гост и доктор хонорис кауза на София Прайд.
5
2
 
14
 
! Отговори
DOG EAT DOG преди 5 години
Евреи завидяха на евреин. От осанна до разпни го. Нищо ново, сценарий на 2000 години. Това нас не ни интересува щото сме по-древни и по-умни.
4
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ясно, че е невинен. Те са му се натискали и са облажили покрай това.
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
па невинен си е толко журви са искали кариера
2
3
 
19
 
! Отговори
Готино преди 5 години
Леки жени с тежки обвинения :(
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В този случай Холивуд се разправи с недолюбвания от него продуцент, който досега търпя най - лицемерно. А тези старлетки, които са търсили кариера едва ли насила са били карани да си дават д -то под наем. Това си е риск, това че си се дал не значи че въпросът ти е решен. Въпрос на личен избор. Навсякъде в шоубизнеса е така.