Мариана Попова на 40: Гласът на съвременната ни музика

Ето най-любопитното за популярната българска певица
Обновена: 6 юни 2018 07:08 | 6 юни 2018 07:06, Красимир Ангелов
25

Снимка: Булфото

На 6 юни своя рожден ден празнува популярната българска певица Мариана Попова. Родена през 1978 година в София, тя завършва гимназия "Филип Станиславов", а след това следва поп и джаз пеене в Нов български университет.

Мариана започва активната си музикална кариера през 1996 година, когато става вокалистка на група "Кокомания". Днес тя е една от най-популярните съвременни поп певици у нас.

Ето най-интересното за популярната ни певица:

Като дете в продължение на 2 години се е занимавала с народно пеене и народни танци.

През 2001 г., заедно с Деси Добрева и Алекс Раева, побеждават в обявения от "Шоуто на Слави" конкурс за беквокалистки. Мариана обаче остава там няколко дни и решава да се отдаде на самостоятелната си кариера.

През май 2006г. тя представя България на музикалния конкурс Евровизия. Тя изпълнява песента си "Let Me Cry", в която беквокалист й е Азис. Песента обаче не се класира за финал в конкурса.

През 2008 г. издава дебютния си албум "New Religion", в който са включени 11 песни.

В годините Мариана Попова е взела участие в редица телевизионни шоу програми като "Великолепната шесторка", "Вип Брадър", "Гласът на България" и други.

През 2008 г. печели награда за най-добра изпълнителка на БГ радио, а 4 години по-късно тя печели втора награда - за най-добър БГ текст от БГ радио с песента "Чуй ме" (дует с Орлин Горанов).

На 28 декември 2009 г. певицата ражда дъщеря си Мария-Магдалена.

В момента живее заедно с актьора Веселин Плачков, като двамата очакват момиченце. Първият наследник на двойката се очаква да се роди през есента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Радощо, сегашните ни назначени евровизионери освен с досието на оная дебелана с друго знаеш ли ги? имаме неква прослойка дето работят български музиканти. в смисъл, плащат им да ги показват като лице на българската музика.
9
0
 
9
 
! Отговори
Радо преди 5 години
И аз освен за една песен, с която участва на Евровизия не се сещам за други,доста ми е прехвалена като певица, по-скоро се подвизаваше по някакви риалити формати. То и от статията се вижда, че от 2009г. май нищо не прави, но иначе се изказва тежко по разни въпроси.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много хубава двойка са с Веселин !
7
2
 
17
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Платените ви публикации за нечия грозотия и некадърност не ви правят чест - продължавайте да си жълтеете!
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неприятна!
5
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
.........и сърдечна дружка на Гоце !
4
19
 
4
 
! Отговори
янко преди 5 години
Хубавица!
3
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма и дума за Гоце!?
2
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да е жива и здрава, да има леко раждане, да се радва на дечицата си, да са щастливи с веселин и най-вече : да не чете злобни клюкарски коментари ! просто да си гледа живота!
1
7
 
43
 
! Отговори
тц преди 5 години
А бе защо не мога да се сетя и за една нейна песен? Виж, нещата не стоят така с "Блек Сабат", " Пинк Флойд", "Металика" и др.