Музата на Александър Маккуин - Анабел Нийлсън, мъртва!

Моделът е починала в дома си на 49-годишна възраст
18 юли 2018 13:00,
4
Музата на Александър Маккуин - Анабел Нийлсън, мъртва!
Снимка: Instagram

Музата на Александър Маккуин - Анабел Нийлсън е открита мъртва на 49-годишна възраст в дома си в Лондон.

Няма данни за следи от насилие и полицията не смята смъртта на модела за подозрителна. Предполага се че жената е починала от инфаркт, предават от BBC.

Анабел Нийлсън е родена в аристократично семейство. През 1990 г. се запознава с модния дизайнер Александър Маккуин и искрата между тях пламва веднага.

Чрез него се запознава и с Наоми Кембъл и Кейт Мос, с която стават много близки приятелки.

Самата Мос публикува снимки в Instagram, с които изразява съкрушението си от тъжната новина. Двете са като сестри, а в интервю за Daily Mail дамата споделя за огромната подкрепа, която има помежду им.

"Обичам я като сестра. Караме се за глупави неща, после се целуваме. Споделяме дрехи, тайни.. всичко. Да, Кейт Мос е икона, но за мен е просто Кейт. Славата никога не е била проблем по между ни".

Александър Маккуин се самоубива през 2010 г., а Нийлсън не успява да преживее смъртта му до последния си ден. Моделът споделя, че не минава и ден, без да се сети за своята любов.

"Той беше мой брат, приятел, сродната ми душа. Хората дори ме наричаха г-жа Маккуин", казва музата на дизайнера пред Daily Mail.

Анабел Нийлсън преодолява зависимост към хероина и се бори с депресията. През 2013 г. претърпява сериозен инцидент по време на конна езда, когато е изхвърлена от животното. В пръстта жената започва да се гърчи и не може да движи краката си. Анабел влиза в болницата със сериозни травми – разкъсани нерви на десния крак и таза. Силата на духа, обаче, я изправят обратно на крака.

"Казах си, че трябва да стана и го направих. Болката беше ужасяваща, но се страхувах, че никога повече няма да мога да ходя", споделя модела.

През 2014 г. Нийлсън участва в риалити предаването "Дамите на Лондон", като през това време се изявява и като писател на детска литература. Книгите и засягат проблеми като дислексията, както и хиперактивността при децата. Самата тя страда от тези заболявания и не завършва своето основно образование. Нийлсън напуска училище, когато е на 16. Тормозена е от съучениците си, а жестоките думи я преследват цял живот.

"Исках децата да не се чувстват изолирани като мен и да знаят, че това е нещо нормално". Моделът получава покана за Центъра по дислексия и креативност към Йелския университет, за да говори за книгите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
30
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Според последния писък на модата - отровена е от рускиня !
1
8
 
39
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Дрогата не прощава!Не опитвайте нито веднъж,само зелено органични продукти на майката природа и нищо друго!