Слаш на 53: Душата на Guns N' Roses

Вижте най-любопитното от живота на популярния китарист
23 юли 2018 07:20, Красимир Ангелов
26

Снимка: Reuters

На днешният 23 юли рожден ден празнува един от най-популярните китаристи в света – Слаш. Соул Хъдсън, роден през 1965 година в Лондон, се превръща в една от емблемите на рок музиката като част от легендарната група Guns N' Roses.

Слаш, освен композитор на песните на легендарната група, е и един от основните текстописци на групата. Негов е и текстът на хита "Paradise city".

Ето какво вероятно не знаете за един от най-популярните китаристи:

Когато е на 11 години, бъдещият музикант напуска Великобритания и се премества в Лос Анджелис.

Първият инструмент, на който той свири още като дете, са барабани. Бъдещият китарист дори участва в училищна постановка като барабанист.

Получава псевдонима си Слаш от актьора Сиймор Касъл, баща на негов приятел. Причината е, че малкият Соул бил прекалено буен и постоянно измислял щуротии.

Китаристът има двойно гражданство – британско и американско.

Слаш се присъединява към първата си банда "Tidus Sloan" когато е едва на 16 години през 1981 година. 2 години по-късно той основава нова банда - Road Crew, вдъхновена от легендите от "Motörhead".

Слаш заема централно място в класацията "100-те най-велики рок-сола на всички времена", където има 2 негови изпълнения - "Sweet child o'mine" и "November rain", съответно на 15-то и 20-то място.

Музикантът има два брака зад гърба си и има двама сина.

Слаш има над 100 китари в своята лична колекция.

Китаристът живее с дефибрилатор в сърцето си. Заради злоупотребата с наркотици и алкохол има сериозен проблем със сърцето, като през 2001 година здравословното му състояние се влошава изключително. За да спасят живота на музиканта се налага да бъде поставен малък дефибрилатор в сърцето му, с който Слаш живее и до днес. От тогава музикантът не пие и не пуши, като е забранил изрично дори цигарения дим в залите му за концерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: СлашЗвезден рожденик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари