Слаш на 53: Душата на Guns N' Roses

Вижте най-любопитното от живота на популярния китарист
23 юли 2018 07:20, Красимир Ангелов
26

Снимка: Reuters

На днешният 23 юли рожден ден празнува един от най-популярните китаристи в света – Слаш. Соул Хъдсън, роден през 1965 година в Лондон, се превръща в една от емблемите на рок музиката като част от легендарната група Guns N' Roses.

Слаш, освен композитор на песните на легендарната група, е и един от основните текстописци на групата. Негов е и текстът на хита "Paradise city".

Ето какво вероятно не знаете за един от най-популярните китаристи:

Когато е на 11 години, бъдещият музикант напуска Великобритания и се премества в Лос Анджелис.

Първият инструмент, на който той свири още като дете, са барабани. Бъдещият китарист дори участва в училищна постановка като барабанист.

Получава псевдонима си Слаш от актьора Сиймор Касъл, баща на негов приятел. Причината е, че малкият Соул бил прекалено буен и постоянно измислял щуротии.

Китаристът има двойно гражданство – британско и американско.

Слаш се присъединява към първата си банда "Tidus Sloan" когато е едва на 16 години през 1981 година. 2 години по-късно той основава нова банда - Road Crew, вдъхновена от легендите от "Motörhead".

Слаш заема централно място в класацията "100-те най-велики рок-сола на всички времена", където има 2 негови изпълнения - "Sweet child o'mine" и "November rain", съответно на 15-то и 20-то място.

Музикантът има два брака зад гърба си и има двама сина.

Слаш има над 100 китари в своята лична колекция.

Китаристът живее с дефибрилатор в сърцето си. Заради злоупотребата с наркотици и алкохол има сериозен проблем със сърцето, като през 2001 година здравословното му състояние се влошава изключително. За да спасят живота на музиканта се налага да бъде поставен малък дефибрилатор в сърцето му, с който Слаш живее и до днес. От тогава музикантът не пие и не пуши, като е забранил изрично дори цигарения дим в залите му за концерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: СлашЗвезден рожденик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
6
 
! Отговори
pojelaniazarojdenden преди 5 години
Честит рожден ден, с пожелания за жени и млади момичета, пари, любов
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Slash е роден в Stoke On Trent. Половината статия е пълна с доста фалшива информация и както се споменава по-долу в коментарите са объркани с Duff Mckagan. Поинтересувайте се малко, преди да пишете, че се излагате. Има интернет в днешно врем.
17
5
 
5
 
! Отговори
Plovdiv ROCK преди 5 години
Iron Maiden поставиха кулминацията на фестивала HILLS OF ROCKnews.bnt.bg/bg/a/iron-maiden-postavikha-kulminatsiyata-na-festivala-hills-of-rock
16
3
 
20
 
! Отговори
Snorky преди 5 години
Един от най-великите и технични соло китаристи на нашето съвремие. Жив и здрав!
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Iron Maiden взривяват Пловдив на Hills of Rock - Пловдив - ***.bghttps://***.bg/regioni/plovdiv/iron-maiden-vzriviavat-plovdiv-na-hills-of-rock-2110603
14
3
 
4
 
! Отговори
PLOVDIV преди 5 години
Рок под Тепетата .Hills of Rokc 2018
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Пловдив беше море от хора на гребната база !
12
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
11
4
 
9
 
! Отговори
Дезинформатори сте преди 5 години
В Пловдив имаше РОК ФЕСТИВАЛ включиха се още 50 метал банди от Германия,Англия,Украйна,Финландия,Норвегия,България и тн .Никой обаче не каза по новините никъде .Снощи бяха IRON MAIDEN .Пловдив е в информационно затъмнение от средствата на масова дезинформация на ГЕРБ и всички софийски мишки от село .Никъде нищо не казаха три дни подред петък,събота и неделя .
10
3
 
9
 
! Отговори
22 преди 5 години
Готин е,много го харесвам!И Малкълм беше голяма работа!И двамата велики,всеки по своему!
9
5
 
20
 
! Отговори
BG преди 5 години
До всички хейтъри - солото на Sweet child o'mine завинаги ще си остане едно от най-великите в историята на рок музиката. Имаше едно интервю с покойния Малкъм Янг (RIP)от AC/DC, в което коментара беше "Е%и му майката - и аз бих искал дамога да свиря така".Дали е грозен ?!? Сутрин нали се бръснете и си миете зъбите - вгледайте се в огледалото и си отговорете.Happy Birth Day Slash!
8
4
 
10
 
! Отговори
DreamTheater преди 5 години
Добър е.
7
38
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изглежда на 70 - изключително неприятна личност, която е издигната в култ от почитатели, заради това, че свири добре на китара. Помня му смехотворния имидж с бомбе и вечна цигара в устата, а една моя приятелка го намираше секси?! То и на мен Пол Стенли ми изглеждаше секси, кокато не го видях без каква рунтава м-м-уна е. Гънс имат 2 вече досадни до смърт хита и освен виенето на Аксел друго интересно - тц. ДиДжейАшба беше много по- добър от Слаш. Чуйте Sixx A.M=
6
13
 
6
 
! Отговори
Напалм Детов преди 5 години
Душата на групата е Аксел и Изи, докато беше там. Жалко,че Аксел върна Слаш в групата. Формацията с няколко китариста след Китайска Демокация беше далеч по-добра.
5
3
 
17
 
! Отговори
23 преди 5 години
"Първият инструмент, на който той свири още като дете, са барабани. Бъдещият китарист дори участва в училищна постановка като барабанист". Това е Дъф Маккагън бас китарата на Guns n Roses. Слаш винаги е бил само соло китарист
4
4
 
17
 
! Отговори
23 преди 5 години
"knockin' on heaven's door" е песен на Боб Дилън от 1973 година. Слаш, бъди жив и здрав!
3
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слаш никога не си показва лицето, понеже е отвратително грозен. Като всичките роби на кръвосмешения.
2
14
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
KNOCK е на Ерик Клептън.Поинтересувай се малко преди да пишеш глупости.
1
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е най-големият!