Ретролегендата Сашка: Страх ме е от мрака, ослепявам!

Фолкпевицата имала атрофия на зрителния нерв
23
Ретролегендата Сашка: Страх ме е от мрака, ослепявам!
Снимка: Facebook

Фолкпевицата Сашка Васева има сериозни проблеми със зрението, които се задълбочават. И признава, че изпитва страх от мрака.

"С дясното око съм на 100% сляпа, а с лявото всичко ми е в мъгла. Страх ме е от мрака. Страх ме е за децата ми, които не заслужават такава съдба на майка си. Имам атрофия на зрителния нерв, което е нелечимо заболяване. Очертанията на места и предмети ми се сливат. Трудно ми е дори да слизам сама по стълбите. Дъщеря ми ми помага да си чета съобщенията във Facebook, където почитатели ми пишат, за да ми окажат подкрепа", призна за тревогите си Сашка пред "България днес".

Ретролегендата допълва, че очилата не могат да решат проблема й.

"Очите ми се замъгляват вследствие на запушени кръвоносни съдове към очите ми. И тогава ми се наложи да се изправя пред съдбата на незрящите хора. Имам упорит характер и не се отказвам да вървя по улиците, макар и да се спъвам, и веднъж се блъснах в една забързана девойка, която не ме погледна дори и ме наруга. Тогава аз и отговорих: "Извинявам се, но не виждам с очите си", а тя отвърна: "Сложи си очила, ма!" Отминах тъжно и си казах на себе си: "Как да сложа очила на слепите си очи?", написа тя в профила си във Facebook.

Сашка, която вярва в Бог, смята, че това е изпитание.

"Децата ми ми казват, че искат да съм човек воин и да се покажа като борбеното момиче, което всички знаят. Не искам хората да ме съжаляват. Точно в тези моменти имам нужда от тяхната подкрепа. Когато си на върха, имаш нужда от усамотение, но когато си на дъното, сърцето ти изпитва нужда да получава любов. Не искам да прося любов от хората, а да я получавам даром. През годините бях самодива и нямам близък приятелски кръг. Моите приятели са моите фенове и точно сега много разчитам на тях", каза още Васева.

Певицата признава, че с ослепяването си вероятно плаща за свои стари грехове.

"Да, имам грехове, макар да мисля, че не аз съм най-грешната. Вярвам, че една майка не заслужава да й се случи нещо подобно, тъй като с раждането тя изчиства кармата си. Като всеки земен човек и аз не съм постъпвала правилно в някои ситуации. Но имам право на милост! От 5 години насам преживявам моята трансформация в нов човек. Преди бях вечният борец, който скачаше срещу всяка несправедливост и злоба. Бях воин на светлината, който разсичаше с меча си (острия си език) всяко зло. Никога не нападах първа, отвръщах, когато някой ме е атакувал. Просто се защитавах и думите ми попадаха право в целта. Моята поезия беше в обиди. Но реших да се променя и избрах пътя на смирението и търпението. Бог може би е решил, че не съм постъпвала правилно. Моля за прошка хората, които съм наранила", коментира Сашка.

Въпреки тежкото си положение Сашка не губи надежда, че един ден отново ще прогледне. След редица опити при различни лекари и доверявайки се безуспешно на народни илачи, тя продължава да търси спасението.

"Не се чувствам инвалид и затова няма да кандидатствам за ТЕЛК. Може би не съм в неравностойно положение, защото мога да прегръщам, да правя любов и да обичам! Вярвам, че ще ми се случат хубави неща. Вярвам в чудесата. Чудото ще се случи и аз ще прогледна", завършва с оптимизъм Васева.

Изпълнителката призна, че иска да продължи да пее и да забавлява хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: зрениеСашка Васева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
sahska v. fan club преди 4 години
Лельо Сашке, обичаме те !!!
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До жива и здраваМай не си многа наред у главата, иначе да си жива и здрава и чети и се образовай, защото само с божието слово бая зор ще видиш в тоя живот!
14
3
 
1
 
! Отговори
Благодаря преди 5 години
Благодаря Бог да те благослови
13
6
 
3
 
! Отговори
жива и здрава преди 5 години
жива и здрава избавена от всичките си страхове издигнах очите си към Бог и Той ме избави от всичките ми страхове в Бог няма страх съвършената любов изпъжда всеки страх гледай на Божието Слово мисли Го и чудото ще дойде дока то стане съвършен ден в очите тялото и животът ти халев
12
5
 
2
 
! Отговори
добре сме преди 5 години
вярата в чудесата е вяра,че има Бог,Който може да направи чудеса в нашия живот да ни изцели заздрави укрепи и вдъхне живот на смъртната ни плът чрез Святият Си Дух съживи телата ни чрез Святият Дух Боже вярваме с духовните просветлени очи вътрешно зрение изцекено и външно зрение изцелено свобода от окулт God bless:) Бог на чудеса хм
11
5
 
3
 
! Отговори
добре сме преди 5 години
Надежда кураж и победа над мрака живот в светлина издигам очите си към Бог Който ме поставя на Канара избавление победа свобода от всякакви ограничения телесни духовни емоционални Главата е Господа, Всемогъщият Бог,ние сме Тялото на Исус Христос успех Сашке кураж и победа!!!! хм
10
4
 
3
 
! Отговори
Евангелие от Йоан преди 5 години
не фалшива новина истинската новина че имаме орлов поглед като орлите светлина в мрака окото е светило на тялото ако окото ти е чисто цялото ти тяло ще е чисто просветли очите на сърцето ми от сърцето са изворите на живота живот в очите живи очи чисти очи здрави очи жива и здрава Бог на чудеса God bless you:) желая ти здраве любов Бог те обича
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сашка е готина, директна, позитивна и злоба и завист в нея няма. Не слушам чалга, не съм и фен на "творчеството" , но това няма общо с какъв човек е някой . Дано да намери правилният лекар и да се оправи, че е ужасна съдба.
8
0
 
20
 
! Отговори
Амомимем преди 5 години
Много жалко. Наистина. Не заслужава такава съдба. Мразя чалгата до дъното на душата си, но Сашка е пич. Никой не заслужава такова изпитание. Пожелавам ѝ смелост и кураж. Все ми се струва, че е свестен човек. Какви гадости да е направила Сашка?!? Някакви по-големи от тези на Дидко Пеевски може би?!? Или на оня дето уби Виола не като куче ми не знам...Или на хилядите престъпници, които си живеят необезпокоявани...Пак казвам - мразя чалгата, но да се радваш на подобно нещастие не е нормално
7
0
 
0
 
! Отговори
lelka преди 5 години
Можем да й съчувстваме на Сашка, защото всеки от нас има по нещо и знаем какво е да имаш здравословни проблеми. Но днес четох една статия за друг един човечец дето нямал никакви пари. Та хубаво е тук да разберем как смята Сашка да се бори за здравето си. По здравна каса или частно ще си плаща. Или ще се остави на съдбата, както дойде.
6
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рядко се случва, но това е НАКАЗАНИЕ за всички гадости, които е направила!Не ме упреквайте, просто се радвам на Възмездието!
5
4
 
28
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Мразя чалга - но това е ужас!Не знам какво да кажаСъчувствам и
4
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не харесвам Сашка и чалгата, но дано се оправи жената.
3
1
 
27
 
! Отговори
Ами... преди 5 години
Съжалявам за Сашка, но само да вметна, че ако Бог така ни наказваше за греховете ни, нямаше да има живи хора по улиците...
2
2
 
16
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Да отиде в "Иван Рилски" и да търси проф.Романски - златни му ръце.
1
7
 
16
 
! Отговори
Сашке! преди 5 години
Обичаме те! И ще остаряваме и ослепяваме Заедно - няма Страшно...