5 звезди, отдали се на благотворителността

У нас го правят за имидж, но по света далеч не е така
12 авг 2018 15:30, Иванка Гъркова
7
5 звезди, отдали се на благотворителността
Снимка: архив, Reuters

Докато някои известни български личности участват в благотворителни инициативи заради положителния имидж, много световни звезди използват част от огромното си богатство не само поради тази причина, а и за да помагат на хора в нужда. Някои решават да направят това заради близки или трогнати от историята на непознати, които случайно научават. 

Анджелина Джоли е една от актрисите в Холивуд, която е известна със своята социална ангажираност и участието си в различни каузи. Всяка година красавицата отделя над 5 млн. долара за благотворителност. Тя е посланик на добра воля на ООН и много често посещава бежанските лагери в Сиера Леоне, Камбоджа (от където осинови дете), Намибия, Танзания, Пакистан и други.

Освен с брилянтната си игра в различни филми, нейният колега Леонардо Дикаприо се прочу като активист за опазване на околната среда. През 2014 г. той бе назначен за посланик на мира към ООН по проблемите на климата.

Наскоро пък Мадона призова за събиране на средства за болните деца и сираците на Малави.

Има още много световноизвестни личности, които през последните няколко години основаха свои собствени фондации и посветиха голяма част от свободното си време за инициативи със социална насоченост. Те събират все повече съмишленици. Ето и най-известните от тях:

Майли Сайръс се грижи за бездомници и младежи с нестандартна сексуална ориентация. Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са фалшивите "герои" на холивуд. Тези неща се правят за 100% PR, айде да не ни заблуждавате с тези изтрещели жалки създания.
4
0
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Ако не беше това русото на снимката, бих се заклел, че пред мен е великата творба на Малевич!!!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"У нас го правят за имидж, но по света далеч не е така."Пълни глупости. При над милион сираци в САЩ те ходят да забират деца из Африка, защото екзотиката е далеч по-декоративна.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"У нас го правят за имидж, но по света далеч не е така."Навсякъде е така.
1
1
 
9
 
! Отговори
Бай Хой преди 5 години
Хеля Анджелина е много щедра. Толкова е отдадена на благотворителността и даренията, че се *** за всяко милионче издръжка от чичо Брад.