Мадона на 60: Кралицата на попа

Вижте най-интересното за популярната и обичана певица
16 авг 2018 08:10, Красимир Ангелов
33

Снимка: Reuters

На днешния 16 август своя 60-ти рожден ден празнува една от иконите на съвременната музика – Мадона.

Родена през 1958 година в Бей Сити, Мичиган, с името Мадона Луиз Вероника Чиконе, тя започва звездната си музикална кариера още през 1979 година в САЩ.

Продажбите от албумите й в света са оценени на стойност около 400 милиона долара, с което тя се превръща в най-дискутираната и продавана певица в света през XX век.

Освен на музикалната сцена, Мадона се изявява още като актриса, композитор, текстописец, моден дизайнер, писател и др.

Ето най-важното за иконата на поп музиката:

Мадона е третото от общо осем деца в семейството на Силвио Чиконе - син на италиански емигранти. Майка й Мадона Луиз Фортин е с френско-канадски корени.

Бъдещата певица израства в силно католическа атмосфера.

Като малка Мадона ходи на уроци по пиано, които обаче бързо сменя с такива по балет.

В училище тя става част от мажоретния състав.

След като през 1979 участва като танцьорка в световното турне на френската диско звезда Патрик Ернандес, Мадона решава да изостави танците и се насочва към правенето на музика.

През 1997 година актрисата получава Златен глобус за ролята си на Евита Перон във филма "Евита".

На 29 август 2009 г. Мадона пее за първи път в България на националния стадион "Васил Левски" в София.

Певицата има общо 10 световни турнета.

Мадона има 4 деца – две дъщери и двама сина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко добре, само не разбрах, коя е тази?
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тези религиозни маняци, които повтарят разни прокоби и кълнат като дърти банички? Вярно, е отгоре някакъв глас им говори, ама има и лекари за тая работа. Направо ме побиват тръпки от такива....Мадона е майка и е отгледала 4 деца и има право да се нарича както си иска- а вие, папагали, на колко деца сте помогнали и сте осигурили хубав живот?
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На попа сега има ремонт, няма никаква кралица.
20
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22" Голяма работа е."Тая на снимките е едно НИЩО, тая напразно се мисли, че е велика. " Велика" и "голяма работа е", ама в отрицателен смисъл.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Не знам какво ти е направила Мадонна (или ти се е искало, но няма начин да ти го направи), но НИЩО не е "обсебила най-кощенно".Тя РОДЕНА С ИМЕТО Madonna Louise Ciccone.Veronica е добавила слеd Louise впоследствие.
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма работа е. По едно време имаше само Мадона и никоя друга.
17
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази нещастница ще има лош и позорен край на мизерният си грешен неживотец. Кощунница! Луиз Вероника Чиконе е една световно известна ку/р/ва, обсебила кощунно името на Най-Пречистата Жена на света - Пресвета Богородица и Дева Мария. За тази подигравка, тая изрусена па/ча няма да получи прошка и милост!
16
1
 
1
 
! Отговори
чукачев преди 5 години
Ах мадона мадон , още *** убичаш
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо "поствано" за Боко Банкянския тази сутрин!Мирише ми на саботаж!:) :) :)
14
8
 
17
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Да е жива и здрава още много години Мадона! Силна жена.не пие . Не пуши.пази се от слънцето и играе йога.осиновила е 2 африканчета освен собствените си деца.иска да им даде добро бъдеще. Сама се бори да стане известна и богата.с дисциплина и много труд! Не търпи Лигльовци около себе си!има много хитове.младите не ги знаят но тези сегашните няма да изглеждат така добре на 60 г.както тя сега!
13
4
 
21
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Не съм видял в статия за известна личност българска или чуждестранна да има читави коментари, то едни хейтове, то едни обиди, едни философи ни обясняват колко некккадърни и т.н... са хората от статиите, направо да се чуди човек как са станали светотно известни :D :D :D Тва бай *** е просто уникален хейтър дет мрази и ненавижда всичко, цялото ни общество е пропито от тая омраза...Иначе за Мадона, ко да кажа... да станеш най най най и да задържиш това ниво толкова дълги години евала!!!
12
0
 
2
 
! Отговори
БАЙ МАДОН преди 5 години
До Учуден САМО *** ПИШАТ КАТО ИЗКЛЮЧИМ 6 И 7ВСИЧКИ СТЕ И....ТИ
11
3
 
20
 
! Отговори
Тупак преди 5 години
Като певица е слаба, като танцьорка е слаба. Обаче е най-умната и най-амбициозната от всички певици.
10
11
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Мадона е олицетворение на Злото. Сатанистка, слуга на тъмните сили и певица на илюминати ...Пълен....., който не може и не бива да бъде пример за подражание.
9
15
 
14
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Не знам какво й харесвате на тая дъpта вeщица.Тя се покланя и служи на дявола ,вярва в кабала и едно време беше платила към 150 000 долара, да си напълни парното в къщата с някаква кабалска магьосническа вода.Бяха я изгонили от училището на дъщеря й, защото провокирала и развращавала съучениците на дъщеря си, смятайте за каква шафpaнтия става въпрос!
8
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некой слуша ли я тая бе ? Не моа се сетя за ни една нейна песен. Просто е известна.
7
5
 
8
 
! Отговори
Гойко преди 5 години
Мадона става все по-мъжествена за разлика от мъжлетата в Щатите. Американските мъже са натикани в ъгъла и след това те решават че трябва да гласуват за *** като Тръмп.
6
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изключителна жена! Въпреки , че е скандализирала много пъти с поведението си , никога не е изглеждала вулгарно! И е живото доказателство за това , че дори да няма кой знае какъв глас , с много труд , амбиция и оригиналност е достигнала върха. Другите могат само да й дишат прахта.
5
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жестока
4
10
 
21
 
! Отговори
Ква е що е не знам преди 5 години
ама е голяма работяга!Щом изкара англичаните мързеливци,и им показа как се бачка,и то така че вече отказват да работят с нея,кво да говорим!?Когато снима клипа на "Фройзен" ги държа 2 седмици на походни легла до като не го направи!Желязна е!