Цветана Манева: Ще защитавам Азис и каузата му завинаги!

Проблемът не е в песента, а в това, че не се държим нормално
Обновена: 11 сеп 2018 19:15 | 11 сеп 2018 17:45, Александър Попов
134
Цветана Манева: Ще защитавам Азис и каузата му завинаги!
Снимка: Булфото, архив

Новият клип на Азис "Позна ли ме" предизвика голяма полемика, която надхвърли музикалните среди. Мнозина подкрепиха проекта му, други го оплюха, трети недоумяваха как се е съгласила Цветана Манева да участва в него. Актрисата обаче не вижда нищо смущаващо в ролята й.

"Ще защитавам Азис и каузата му завинаги, защото си заслужава. Не съм и мислила, че ще стане такъв бум от коментари с този клип, в който участвах. Проблемът не е в песента и дали е чалга или не, а в това, че като хора отдавна не се държим нормално като човек с човека, като човек с животно или растение. Моята чувствителност съвпада с тази на Азис и затова участвах в този негов проект. Не виждам от какво трябва да съм смутена", заяви тя пред "България днес".

Още по темата

Парчето засяга теми като бедността, различните, болните, хората в неравностойно положение, хомосексуалните връзки. Кадри с такива хора се появяват и в клипа към парчето. А в края му Цветана Манева изрича монолога: "Човешката природа е жестока към всяка грешка. Различните са тук, не са измислени. И кой реши, че са грешка? Кой? Отхвърлени, обругавани, по тях крещим. Защо? Простаци ли сме, невежи, зли ли сме? Или сме жестоки хора, забравили, че са добри".

"На 75 години какъв пиар да си правя аз с този проект, кажете ми? Проектът е безвъзмезден. Тази цялата злоба и жлъч я оставям по хоризонтала, всеки сам за себе си да отговаря. Чувствителността на Азис е близка до моята и аз бих участвала във всеки проект, сменяйки въздуха, който дишаме и възпроизвеждаме към по-добро. Всъщност и в това е смисълът на тези послания", сподели още Манева.

Това не е първата благородна кауза, която защитава голямата ни актриса. Преди година тя заведе театъра при инвалиди.

"Свободата да правиш добро е заложена изначално у човек. Напоследък слушам за "старомодна почтеност", а не знам коя е модерната. Заклевам се, че ще остана старомодно почтена", каза тя в началото на кампанията "Открий театъра - вход достъпен за хора с различни възможности".

Актрисата е лице на инициативата, а до нея в знак на подкрепа застанаха повечето й колеги - Валентин Танев, Робърт Янакиев, режисьорката Възкресия Вихърова и изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски.

Актрисата е била депутат в Седмото и Осмото Народно събрание, член на пленума на Комитета за култура и на управителния съвет на Съюза на българските филмови дейци. Артистичен директор е на престижния международен фестивал "Варненско лято". Участва активно в кампанията за борба с рака на гърдата. През миналата година спечели титлата посланик на добра воля на фондация "От любов към живота".

Животът и времето, в което живеем, я притесняват: "Събуждам се слаба сутрин, понякога с ужас как ще протече денят... Ужасно ненавиждам, когато първите новини, които чуя, са свързани с човешки живот, глупаво, глупаво, глупаво отнет от своеволието на някого по пътищата..."

Нещото, към което е нетърпима, е бедността. А стремежът й - справедливост.


134
Още от Звезди
Никол Шерцингер зад Серина: Кралица е!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
8
 
26
 
! Отговори
Тошко Петков преди 2 седмици
БАБЧЕ, НЕ СТАВАЙ ЗА СМЯХ НА СТАРИ ГОДИНИ.
92
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Манева, Манева и ти ли за пари се предаде на простотията и пошлостта. Нима забрави що за чудо беше този Азис с перата и роклите? Защитавай чалгарията то само и това ще остане в тази държава.
91
26
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Току-що гледах клипа,нищо му няма,не виждам какво лошо намирате в думите на Манева,смисъла е да приемаме различните такива каквито са,да не ги отричаме.
Различни може да са и инвалидите,не само обратните,различни може и да са различномислещите,къде виждате проблем в това?
Манева е икона в киното,стига злоба!
90
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ква кауза ве баце. Тая такъв глад я гони, че за 2000 лв и моята кауза (още не знам каква е) ще защитава. А убавеца по-долу сравняващ Парцалев с хермaфродита Азис, явно никога не го е виждал на екран. Парцалев човек само като му видиш лицето и те напушва смях.
89
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази едно време все роли на "другарки" за пример играеше. Не беше добра актриса дори като млада, защото във всички роли беше една и съща.
88
38
 
5
 
! Отговори
Също Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен

Музиката също е изкуство , а Азис е толкова талантлив колкото беше Невена Коканова, Парцалев и други известни таланти!,,
87
28
 
14
 
! Отговори
Българин - родолюбец преди 2 седмици
Браво на Цветана истинска българка поклон
86
23
 
13
 
! Отговори
Българин - родолюбец преди 2 седмици
Браво на Цветана истинска българка поклон
85
2
 
14
 
! Отговори
Мен преди 2 седмици
За вас нормално е да ви се кланяме и да се съгласяваме с вас, без да ви посочваме ако грешите. Е няма да стане, покланяме се само пред истината.
84
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Г-жо Манева, жестоко ми паднахте в очите...Много боли и е крайно тъжно, когато човек на изкуството предаде именно самото Изкуство и премине на една друга страна, където няма нищо етично, свято и духовно.Какво биха си помислили в случая всички онези хора, с които сте била заобиколена през годините - Невена Коканова, Тодор Колев, Георги Парцалев?! До тук ли паднахте?! Като толкова сте искали да си намерите кауза, която да защитавате, да бяхте защитили поне останките от Бългатското Кино...
83
12
 
40
 
! Отговори
Гражданска позиция преди 2 седмици
ПОТВЪРЖДАВА СЕ МАКСИМАТА, ЧЕ НИКОГА НЕ Е КЪСНО ЧОВЕК ДА СТАНЕ ЗА РЕЗИЛ.
82
5
 
9
 
! Отговори
Ето какво става ... преди 2 седмици
А аз си спомням ролята в която държеше едно изхвърлено в кофата за *** дете и казваше, че децата са цветята на света. Затова и я уважавам тази жена дори заради възрастта и точно заради това е усетил нейната слабост и я изманипулирал, но за чалга диктатор дарявам два литра дизел, кой колкото може. Да ходя да събирам при следващото задръстване, дарявайте. Искате ли да се обзаложим, че това ще е много мил жест и ще подобри нивото на здравословен гняв.
81
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По принцип на никой не му пречат различните, почват да "пречат", когато парадират със своята "различност" с цел некви облаги. Най-лошото е медийната подкрепа, която въвлича и младите неосъзнати пубери за тях да си различен и да го натрапваш е модерно, начин да се сдобият с внимание, известност..
80
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами защо да не го защитава? Нали ще налее парички в явно отънелия й бюджет? Заради това дори ще ни убеждава какъв велик човек е Азис. Да се учудвам? Не. Само се питам какво стана с актьорската й кариера? Май е доста позаглъхнала. Преди време участва в сериали. А сега? Защо уж голяма актриса като нея нещо много я закъса на актьорското поприще? Виж как големи актриси вече на възраст, все още владеят зрителския интерес и са търсени. Този, който го може го може и сега. Не е въпросът в пенсиите.
79
14
 
23
 
! Отговори
БГ преди 2 седмици
Старческата деменция не прощава ! Жалко наистина, харесваше ми тази жена !
78
20
 
14
 
! Отговори
Шамана преди 2 седмици
Ако държавата беше дала прилични пенсии на артистите ни, нямаше да се бутат в чалга клиповете. Не е за съдене г-жа Манева, трябва и да се яде в този живот.
77
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако си л. на75 си бил л. и на 25, и на всяка друга година.Недей да клинкявиш.Нали се приши към него.Платиха ти.Трай си.
76
4
 
26
 
! Отговори
приятел по призвание преди 2 седмици
Радвам се, че успвям да живея добре тук и въпреки масовата простотия около себе си не се дразня, не се ядосвам и не обръщам внимание на това, което не ме интересува. Бих искал да посъветвам скучаещите самотници, които коментират скучни "НОВИНИ" да си намерят по-интересни и смислени занимания, защото затъвайки в елементарните постижения на елементарни хаора забравяте кои сте всъщност и че вероятно сте повече от това, което ви карат да вярвате че сте.
75
12
 
38
 
! Отговори
Агент Нови Чък преди 2 седмици
Артистката със същия патос говореше и от трибуните на конгресите на БКП-то...
И там се кълнеше във вярност ЗАВИНАГИ...
И на Сорос се кълне, само и само да е на софрата...
74
10
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 2 седмици
...do 68 ….Da svikvate s " Evro-tsennostite " !!! Tova ni chaka !!! Hai sas zdrave baino ...

Астроманикюр за всяка зодия
Астроманикюр за всяка зодия

Астроманикюр за всяка зодия

6 избора, които ни правят по-щастливи
6 избора, които ни правят по-щастливи

6 избора, които ни правят по-щастливи