Цветана Манева: Ще защитавам Азис и каузата му завинаги!

Проблемът не е в песента, а в това, че не се държим нормално
Обновена: 11 сеп 2018 19:15 | 11 сеп 2018 17:45, Александър Попов
134
Цветана Манева: Ще защитавам Азис и каузата му завинаги!
Снимка: Булфото, архив

Новият клип на Азис "Позна ли ме" предизвика голяма полемика, която надхвърли музикалните среди. Мнозина подкрепиха проекта му, други го оплюха, трети недоумяваха как се е съгласила Цветана Манева да участва в него. Актрисата обаче не вижда нищо смущаващо в ролята й.

"Ще защитавам Азис и каузата му завинаги, защото си заслужава. Не съм и мислила, че ще стане такъв бум от коментари с този клип, в който участвах. Проблемът не е в песента и дали е чалга или не, а в това, че като хора отдавна не се държим нормално като човек с човека, като човек с животно или растение. Моята чувствителност съвпада с тази на Азис и затова участвах в този негов проект. Не виждам от какво трябва да съм смутена", заяви тя пред "България днес".

Още по темата

Парчето засяга теми като бедността, различните, болните, хората в неравностойно положение, хомосексуалните връзки. Кадри с такива хора се появяват и в клипа към парчето. А в края му Цветана Манева изрича монолога: "Човешката природа е жестока към всяка грешка. Различните са тук, не са измислени. И кой реши, че са грешка? Кой? Отхвърлени, обругавани, по тях крещим. Защо? Простаци ли сме, невежи, зли ли сме? Или сме жестоки хора, забравили, че са добри".

"На 75 години какъв пиар да си правя аз с този проект, кажете ми? Проектът е безвъзмезден. Тази цялата злоба и жлъч я оставям по хоризонтала, всеки сам за себе си да отговаря. Чувствителността на Азис е близка до моята и аз бих участвала във всеки проект, сменяйки въздуха, който дишаме и възпроизвеждаме към по-добро. Всъщност и в това е смисълът на тези послания", сподели още Манева.

Това не е първата благородна кауза, която защитава голямата ни актриса. Преди година тя заведе театъра при инвалиди.

"Свободата да правиш добро е заложена изначално у човек. Напоследък слушам за "старомодна почтеност", а не знам коя е модерната. Заклевам се, че ще остана старомодно почтена", каза тя в началото на кампанията "Открий театъра - вход достъпен за хора с различни възможности".

Актрисата е лице на инициативата, а до нея в знак на подкрепа застанаха повечето й колеги - Валентин Танев, Робърт Янакиев, режисьорката Възкресия Вихърова и изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски.

Актрисата е била депутат в Седмото и Осмото Народно събрание, член на пленума на Комитета за култура и на управителния съвет на Съюза на българските филмови дейци. Артистичен директор е на престижния международен фестивал "Варненско лято". Участва активно в кампанията за борба с рака на гърдата. През миналата година спечели титлата посланик на добра воля на фондация "От любов към живота".

Животът и времето, в което живеем, я притесняват: "Събуждам се слаба сутрин, понякога с ужас как ще протече денят... Ужасно ненавиждам, когато първите новини, които чуя, са свързани с човешки живот, глупаво, глупаво, глупаво отнет от своеволието на някого по пътищата..."

Нещото, към което е нетърпима, е бедността. А стремежът й - справедливост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не си падам по Азис, пее си като .иганин с ориенталски извивки, еднотипен и креслив. Иначе нищо лично. А Манева никога не ми е била симпатична. Още когато преди 89-та беше богопомазан член на ЦК на БКП. Вероятно е забравила.
68
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам наблюдения, че само бездарни, алчни кариеристи и бездарни, алчни кариеристи харесват Азис. Манева не прави изключение. Добре, че са я бутали по времето на соца, а старостта я направи да изглежда малко по-интересна, отколкото действително е. Не виждам нищо достойно за уважение у артист, който няма естетически критерий и стандарти, а ни оставя да си ги фантазираме, да му ги приписваме, докато бърше *** на чалгата. позьорка.
67
11
 
31
 
! Отговори
don Kihot преди 5 години
Това е музикален клип, а музиката в него си е чиста чалга. В подобен чалга клип който и да се появи и каквито и послания да отправи няма да са стойности - това си е чалга. Това е все едно да ти сервират развалена риба, но гарнирана със стъкче свеж магданоз.Цветана Манева скоро ще усети как чалгата девалвира всичко до което се докосне.
66
1
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Лудо Ленче,пиши на кирилица и тогава давай мнение ?
65
13
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Именно Азис и такива като него унищожиха тотално вкуса от живота, направиха отношенията изключително вулгарни, утвърдиха простащината като норма, направиха така, че истинското изкуство да изглежда като непотребен ***, а парцалът - да се приема като изкуство. Цветана Манева никога не е била голяма актриса, но не знаех, че е толкова плитка и блудкава като личност. Дъно.
64
5
 
7
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...ne sam viarvala ,che Tsvetana moje da se srine tolkova nisko !!! Shtom vze da mi kakanije za "razlichnite " .neshtata sa iasni !!! Jivota struva skapo...I maltsina sa horata deto mogat da si ppozvoliat da ostanat verni na printsipite si !!! Velika aktrisa ...noo.
63
8
 
34
 
! Отговори
nina преди 5 години
Пълни глупости.Само като чуе музиката човек и му се отщява да гледа.Страшен клип,Азис е облечен и един африкански музикант свири чалга ..На такава музика, какви послания,драга госпожо Манева???
62
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пред-почитам,песнята на АС-ДС,пред,чал-гата
61
6
 
13
 
! Отговори
Манчо преди 5 години
За природата, Да. За въздуха, Да. За водата, Да. Ама за гейовте Не, Остава да ги пенсионират чрез ТЕЛК и да се подвизават.
60
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
алкохоличка !
59
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** баш Азис да ни чете за морал, дето изпя такива простотии през годините, ражда на стадион Васил Левски, прави оргии в църкви във видеата си. Моля ти се, Манева, намери и ти за кого да се лепнеш. Каузата е точна, не сме хора, не сме и животни, а изперкали ***, но..... неговата кариера през годините прекрачи много граници на моралното и естетическото - ти като актриса, в толкова добри и култови за кино изкуството филми, трябва да знаеш какво означават тези думи.
58
7
 
15
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
От кой бог е докосната? От оня с рогата ли? Да, така е,те всички другари са негови деца.
57
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не късно да станеш за резил!Манева е жив пример.
56
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами при положение , че наборите и мятат пликове през терасата, че се учудвам въобще, че се е включила в проекта. Ударили са и няколко четки на застаряващото его и готово, тя се е видяла като Луи Каторз ....да ама не, а старостта не прощава
55
3
 
19
 
! Отговори
Алабалистиков преди 5 години
Мутациите са прогреса на живота. Дали пък мисловната бесплодност и огледалното подобие на пола ще донесе прогрес?Отговарят ни 'СПЕЦИАЛИСТИ" в други области.ДАААА... отклонение е старостта и бедността, да не те признават, пък ти си скрит гений...Да ама не,.........................ОТКЛОНЕНИЕТО са НОРМАЛНИТЕ, РАБОТЕЩИТЕ, НЕМЪРЗЕЛИВИТЕ и ония, които имат МАЛКО интелект и СРАМ.Той единия цви йй *** НИН стана пътеводна светлина, а Цветана я УПОТРЕБИХА, защото всъщност идеята е ПОПУЛИСТКА!
54
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветана Манева доказва по убедителен начин, че актьорите не са особено умни. За нея е непростимо на теди години да няма поне малко мъдрост, за да прозре, че Азисчо я използва за собствен рейтинг в чаллга песен с чалга текст, опитващ да я замаскира с евтин популизъм, та дано мине номера. Ами не минава. Цветана ако не се интересува от това, че тоя, си е изтпосвал г..а до Левски, то всички останали обичащи България, се интересуват!
53
7
 
27
 
! Отговори
до Иво преди 5 години
Къде го видя това `докоснато от бог` при Манева?България имаше големи артисти, но Манева не беше сред тях.Манева беше номенклатурен кадър на БКП. В което няма лошо ако беше и талантлива. Цялата и кариера се крепеше в партийното и членство и заиграването с властимащите тогава. И Калоянчев беше партиен член и /доколкото знам/ партиен секретар, но ще бъде запомнен с ролите си. А госпожата винаги е била на `правилна` партийна позиция и затова се издигна в кариерата си на артист.
52
3
 
21
 
! Отговори
до Иво преди 5 години
Те комунистическите протежета все на духовност се извисяват. Изнежени и грациозни,щото един ден не им се наложи поради партийна линия да запретнат ръкави. Хайде стига сме величаели глезениците на властта, колко са великолепни, морални, талантливи... Аман от префинени нагаждачи. Който имаше сили да каже и покаже завършваше при прасетата или през девет земи в десета, пък тия в демокрацията пак се вживиха в център на света и морални съдници
51
28
 
8
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Колко сте смешни 99 процента от пишещите тук.Представям си ви,смачкани, нищо не постигнали, вечно мрънкащи, че някой друг им е виновен за жалкото съществуване. Цветана Манева е докосната от Бог с талант и е постигнала мноооого, както в личен план, така и в духовен. А вие си мишкувайте още, плюйте всичко де що мърда, а в същото време гнойте в собствената си мизерия....
50
8
 
19
 
! Отговори
don't forget преди 5 години
Манева е комунистка сиреч чалгаджийка,затова изказването и е нещо нормално.